reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Aaa w ogóle ostatnio z koleżanką wpadlysmy na taki pomysł, że kobiety powinny dostawac zasiłek macierzyński do pojscia dziecka do przedszkola, czyli okolo 3 lata - zamiast 500 plus.
Teraz w polskim systemie jest taka dziura bo od 0 do roku dziecko jest z mama na macierzyńskim od 3 roku zycia w przedszkolu. A przez te 2 lata? Teoretycznie żłobek- ale tych jest ciagle za mało...opiekunka jest droga i nie kazdego stać...babcie teraz to w wiekszosci kobiety pracujace...no i co zrobic z dzieckiem? ;)

No jakoś sobie radzić trzeba:)
Nie wiem czy wiecie, ale Polska i tak jest jednym z laskawszych państwa co do warunków urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego i wychowawczego.
Jest bardzo wiele krajow, w których nie ma l4, a macierzyński gra 2-3 msc.
Do niedawna urlop macierzyński w PL to 6msc, także nie ma co narzekać ;)

reklama
Ja zawsze jak robię mielone czy coś w tym stylu to lubię spróbować jak smakuje takie surowe czy dobrze doprawione, a teraz nie mogę :( także łącze się w bólu
Najgorsze jest to, ze akurat teraz mam ochotę a wczesniej wcale nie mialam.
No ale nic ma ruskie tez mam ochote musi mi wystarczyć :)
Teraz czekam na grilla elektrycznego bo zamowilam i juz nie moge sie doczekac mieska z tego grilla

Ja myślę, że to jest kwestia charakteru. ;) W moim domu mama też nie pracowała, a ja mam zupełnie inne podejście. Nie jestem stworzona do bycia kurą domową. Będąc na macierzyńskim nie mogłam się doczekać kiedy wrócę do pracy. Ciągnęło mnie do ludzi, do tego by się realizować i podejmować jakieś wyzwania inne niż co dzisiaj ugotować na obiad. Gdybym nie musiał pracować w celach zarobkowych to i tak nie wyobrażam by poświecić się w 100% dla domu.

Jakbym czytała o sobie:)

My mielismy takiego kubusia Puchatka i to byl hit u mlodego [emoji16]
Non stop byl włączony [emoji23]
Screenshot_2018-11-27-11-23-04.jpeg

Załączniki

• Screenshot_2018-11-27-11-23-04.jpeg
    Screenshot_2018-11-27-11-23-04.jpeg
    52,6 KB · Wyświetleń: 253
Nie wiem czy wiecie, ale Polska i tak jest jednym z laskawszych państwa co do warunków urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego i wychowawczego.
Dokladnie i i nas rok platny 80% a to raczej rzadkość. Bo w niekiedy jest tylko pol roku i mniej platne (u na spol roku 100%)

Chociaż jedną rzecz, której mamy lepiej niz inne kraje :p

reklama
Albo ze mną cos nie tak albo nie rozumiem. Dlaczego nie można dodawac jajek do ciasta na pierogi? Przecież później i tak są gotowane?
Ciasto jest wtedy twarde.
U mnie idealne ciasto to maka, woda, ciut oleju. Woda wrzącą. Maszyna zagniata ;-) Proporcje...nie pamiętam. Chyba 250ml wody na 0,5 (albo 1...hmmm) kg mąki. Nawet pół na pół z razową wychodzi miękkie i elastyczne.

Do góry