reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A no też jestem Magdalena, miło mi :) na dolnym śląsku, i jakoś tak się u nas zawsze składało, że na same święta śniegu brak a i temperatury mało zimowe.
No ciulowo tak właśnie.... Ja sobie obiecałam że następne Święta będą w Pl ..... może trafię na śnieg.... A jak nie to do Zakopca pojade tam zawsze jest[emoji16]

Wiesz czesto jest tak ze te dziewczyny ktore ida szybko na l4 mimo zdrowej nie zagrozonej ciazy robia to tylko dlatego bo nie maja wyboru, bo pracodawca nie dostosuje im pracy w taki sposób w jaki mogly by pracować bez obaw. No bo np na produkcji raczej ciezko jest znaleźć inne. Warunki i zajęcie dla ciezarnej pracownicy...
To zależy. W moim otoczeniu nie mam znajomych, które pracują na produkcji. Większość z nich od razu idzie na L4. Raczej to chyba wynika z lenistwa lub po prostu nie lubią swojej pracy.
Mi na wieść o ciąży nikt w sumie warunków pracy nie zmienił, a jestem przestawicielem. Choć szef w 7 m-cu kazał już iść na zwolnienie, bo się martwił, że tyle jeżdżę.
Laski kiedyś pracowały do porodu, bo z tego co słyszałam lekarza niechętnie dawali L4, a teraz nie ma z tym problemu, wiec kto chce to korzysta.

A no też jestem Magdalena, miło mi :) na dolnym śląsku, i jakoś tak się u nas zawsze składało, że na same święta śniegu brak a i temperatury mało zimowe.
W kuj-pom i wlkp (u rodziny) też wiosenne święta Bożego Narodzenia od lat... również marzę o białych świętach!

Cześć Dziewczyny! Dziś w nocy wstałam tylko raz [emoji7] musiałam odespać wczorajsze wrażenia zwiazanr z badaniami i rozmową z egoistycznym szefostwem.
Miłego dnia [emoji8]

Hejka Wam . Ja mam core więc liczę po cichutku na chlopca ale najważniejsze żeby było zdrowe.... zimno dziś u mnie 8 stopni na dworze..... mój tz zapalił w kominku bo byśmy zamarzly . Życzę super dnia
U nas -8 [emoji85] a przynajmniej tak termometr za oknem na 4 piętrze pokazuje [emoji14]

Ja tam lubie zime no wlasnie chcialabym zeby toche tego sniegu na swieta spadło [emoji57] u nas od kiedy tu mieszkam jeszcze ani razu nie bylo sniegu na swieta no i cala zime bylo moze z 5cm i taka to zima [emoji57]
Moze u tz rodzicow bedzie lepiej [emoji2]

witam sie [emoji257] cala noc spac nie moglam, budzilam sie co chwile [emoji52]

reklama
Witam sie z rana. Ja juz w pracy.
Dzisiaj rano jal wstalam to złapał mnie taki dziwny bol pulsujacy od prawej strony plecow przechodzacy na noge, nawet troche mi ja sztywnilo. Ja jeszcze przed pierwsza ciąża jak pracowalam w gastronomii i duzo dziwgalam i chodzilam to co jakis czas takie ataki mnie łapały, że nawet z łóżka wstać nie moglam. I teraz zaczelo podobnie boleć, tylki że slabiej. Mam nadzieje że to nie przez ciągłe siedzenie w pracy. Muszę w końcu zmusic sie i wieczorami zaczac ćwiczyć żeby troche sie porozciagac. Ale ja o 19 juz jestem taka slabaaaaa [emoji20][emoji20][emoji20]

A tak w ogóle to ciagle mam ochote na pączki. Co dziennie muszę zjeść jednego. Maskra za chwile to ja sama będę jak taki okrągły pączek [emoji19][emoji19][emoji19][emoji19]

Do góry