reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hejka Wam dziś dalszy ciąg informowania moja teściowa się domyslila bo stwierdziła że nikt normalny nie rzuca fajek tak od razu.... ogólnie wszyscy się cieszą .... co tam macie na obiadek? Ja dziś bitki wołowe
Hej :)
No to dobrze :)
U mbie dzisiaj ciag dalszy jedzenia na miescie i zazyczylam sobie pizza hut bo dawno nie bylam

reklama
mnie nadal pobolewa ząb który kiedyś leczylam kanałowo:( jutro zadzwonię do mojej gin co myśli o leczeniu w 1 trymestrze i o RTG :( muszę iść koniecznie jak najszybciej do dentysty bo się boję o dziecko że jest Już stan zapalny że dziecko ma zakazona krew...Ehhh:(
Współczuję bólu zeba [emoji22]

Dziewczyny, a ja czuję że łapie mnie jakaś infekcja tam na dole :( trochę mnie piecze szczególnie po przytulankach. Lekarz dopiero za tydzień co robić? Czy jakoś mogę sobie już pomóc?

Hej dziewczyny! My dopiero wstaliśmy, ale wróciliśmy z tej imprezy andrzejkowej o 3.30. Tak, dałam radę! Wybawilismy się, wytanczylismy i pojedlismy [emoji3] jedyne co zauważyłam, to szpilki w ciąży nie są dobre, zaraz zmieniłam na balerinki :) I co jeszcze- męczę się znacznie bardziej, w tańcu to zauważyłam. Normalnie zasapana byłam [emoji23] ale warto było pójść, zapomniałam o stresie i troskach związanych ze zbliżającym się usg prenatalnym.
Nic mi nie mów ja ogólnie staram się przerzucić na spanie na bokach, bo lubię spać na brzuchu. Niekiedy strasznie męczę się na bokach, na lewym zwłaszcza
Mam nadzieję, że z czasem wejdze to nam w nawyk
Ja tez uwielbiam spać na brzuchu i na razie tak właśnie robię :p
Dziewczyny, a ja czuję że łapie mnie jakaś infekcja tam na dole :( trochę mnie piecze szczególnie po przytulankach. Lekarz dopiero za tydzień co robić? Czy jakoś mogę sobie już pomóc?
Mi lekarz mówił, że jak tylko będę czuła infekcję, to od razu mogę przyjmować hydrovag lub lactovaginal. I w sumie na takie początki od razu mi to pomaga.

Moze napisz do gin jutro ?
Ja w pierwszej ciąży czesto mialam infekcje, niestety wszystko co zapisywal gin na mnie nie działało.
Ratowaly mnie najpierw na troche nasiadowki z rumianku. Potem i to przestalo dzialac i tylko nasiadowki z octu jabłkowego dawaly rade i mialam spokój

Moze napisz do gin jutro ?
Ja w pierwszej ciąży czesto mialam infekcje, niestety wszystko co zapisywal gin na mnie nie działało.
Ratowaly mnie najpierw na troche nasiadowki z rumianku. Potem i to przestalo dzialac i tylko nasiadowki z octu jabłkowego dawaly rade i mialam spokój
Spróbuję ja kiedyś miałam infekcje i też mi pomagały nasiadowki z ziół ale teraz nie wiem czy można..Rumianek mam w domu jakiś się będę ratować

reklama
Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Tu wlasnie artykul mamyginekolog na ten temat :)
Bardzo lubie jej bloga i wierze w to co tam jest napisane :)
Ja (9tc) śpię najczęściej na brzuchu bo tak mi wygodnie :)
Ja niestety na brzuchu już nie dam rady, raz że brzuch już wystaje, to jeszcze cycki pękają, więc śpię na boku ale mój ulubiony jest prawy.

mnie nadal pobolewa ząb który kiedyś leczylam kanałowo:( jutro zadzwonię do mojej gin co myśli o leczeniu w 1 trymestrze i o RTG :( muszę iść koniecznie jak najszybciej do dentysty bo się boję o dziecko że jest Już stan zapalny że dziecko ma zakazona krew...Ehhh:(
Współczuję! Idź do dentysty koniecznie i tak jak piszesz, zapytaj gina co z rtg, może te osłony działają wystarczająco?

Wygonilam rodzinkę na spacer bo taka piękna pogoda się zrobiła a sama odpoczywam.

Do góry