reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witajcie z rana. Mnie również dopadła mania spania i potrafię zasnąć w każdej pozycji o każdej porze [emoji23]
Jutro rano idę na badania- krew, mocz i crp. A dziś mam w planach pranie pieluszek i kompletowanie torby bez torby bo jeszcze jej nie kupiłam [emoji23] ale chociaż włożę wszystko w jedno miejsce. Udanego wtorku!

reklama
@emer185 Ja chyba też pomału wezme się za kompletowanie torby. Czas jeszcze mam, ale nigdy nic nie wiadomo ;) Przynajmniej kosmetyczke spakuje. W Rossmanie kupilam sobie mini produkty Tołpy- tonik i żel do mycia twarzy, mini paste do zębów, kremy wezmę testerki w saszetkach jakie uzbieralam ostatnio i chyba tylko szampon z odżywką wezmę w normalnych rozmiarach. Nie chce mi się ich przelewać do mniejszych butelek. Boję sie tylko, że jak ostatnio- zapomne dolożyć szczotki do włosów, więc chyba kupię drugą i ja od razu wrzucę do kosmetyczki :)

O właśnie! Na takie zakupy kosmetyczne udam sie jutro po badaniu, bo w sumie nie mam nic prócz pasty do zębów, a nie będę brać pełnowymiarowych produktów bo to jednak zabiera miejsce.
Czas jeszcze jest to prawda ale kurczy się w dość szybkim rytmie, u mnie aplikacja pokazuje 28 dni do rozwiązania [emoji33] choć wszyscy w koło twierdzą, że będzie szybciej.

@myllenne ale super [emoji7] Powodzenia w tych pierwszych dniach razem[emoji4] No i melduj jak się sprawy mają! [emoji4]

Ja też dołączam się do płaczących, za grubych, niekochanych i niedopieszczonych[emoji137]‍♀️ @AgaRS90 no jakbym siebie widziała! Mój jakoś umyślnie nie chce mnie wkurzać i się nie ogląda za bardzo za dziewczynami, ale jak ja widzę te siksy zawiedzione że taki oto muminek z tym fajnym gościem człapie to szlag jasny mnie trafia. Ale spoko, już niedługo, już niedługo będziemy laski! [emoji16]

Dzisiaj też miałam ciężką noc. Obudził mnie skurcz i ból brzucha (do tej pory skurcze bezbolense) taki dziwny, trochę jak okresowy, trochę taki palący. Rwały mnie pachwiny i było bardzo kiepsko. Ale pochodziłam, położyłam się i zasnęlam. Za godzinę pobudka z takim samym bólem, myślę sobie 'no fajnie, a jak to już?' ale przetłumaczyłam sama sobie że jakby się coś przecież zaczęło to bym sobie nie zasnęła na luzie jeszcze na godzinkę. I tak budziłam się jeszcze chyba 3 czy 4 razy w nocy z tym palącym bólem. Teraz cisza, wszystko ok.
Kurcze, teraz to już tak będzie. Z każdą 'anomalią' będę podejrzewała że 'to już'[emoji846]

Ja dziś mam w planach posprzątać trochę chatę, a ile z tego wyjdzie zobaczymy bo za oknem 27stopni (to jest ABSOLUTNY upał, skwar i żar z nieba, jeśli chodzi o klimat tutaj ) w najgorszym (?) wypadku poleżymy na balkonie i dotlenimy się (na balkonie, żeby ten bałagan w domu tak nie kłuł w oczy[emoji16]). Miłego dnia!

Ja tam torbę już mam gotową ale u mnie zostały 2 tygodnie:) wczoraj sobie przypomniałam ze trzeba włożyć kubek, sztućce, talerzyk, herbatę i cukier.
Dziś lece z praniem choc nie ma tego dużo. Chcę weekend inaczej spędzić niż się bujać z tym wszystkim. Jutro idę do kosmetyczki zrobić sobie stopy. Może na przyszły tydzień pofarbuję włosy żeby jako tako wyglądały do końca połogu.
Byłam wczoraj po wyniki GBS i od razu umówiłam się na wizytę po porodzie w sumie 4 tygodnie później. Ewentualnie pojde jeszcze na ściągnięcie szwów do swojego lekarza zamiast do szpitala. Te po cc u nas ściągają tylko lekarze a szkoda bo moja przyjaciółka to pielęgniarka i mogłaby to zrobić.
Życzę Wam miłego wtorku:)

Dzień dobry!
@myllenne super, że już w domku i takie cudowne przywitanie, zazdroszczę;)

Ja dzisiaj znowu spać nie mogłam, niby nic mi szczególnego nie dolega, po prostu nie mogę spać :( chociaż dzisiaj w nocy to Mały przeszedł sam siebie, tak się wiercił. A teraz od rana cisza, chyba odsypia.

Mamy dzisiaj wizytę, ciekawe co w brzuszku słychać :)

Miłego dnia!

Też jeszcze chce się umówić na farbowanie przed porodem, ale czy zdążę... I czy wysiedze te 1,5h [emoji54] stopy jakoś ogarniam przy pewnych akrobacjach, komicznie to wygląda[emoji28]

Załatwiłam też temat położnej, bardzo miła i sympatyczna babka. Myśle, że będę pod dobra opieką. Zdecydowałam się tylko dlatego, że mąż nie chce być przy porodzie, więc będę się czuła bardziej komfortowo, niż jakbym była sama- mam nadzieję, że się nie rozczaruje.
Odwiedziłam też moja mamę, od której usłyszałam: o, znowu jesteś grubsza [emoji19] super, czuje się podbudowana... Ale mówię sobie, jeszcze 3 tygodnie, więc spokojnie, bez nerwów i dystans [emoji4]
Teraz już tylko czekam na luzie, wszystko mam pokupione, przygotowane i spakowane, więc jestem z siebie dumna [emoji41]
Też Was opętała mania sprzątania? Ja wiecznie coś robię, segreguje, piore, układam w szafach... Więc albo wynika to z nudów, albo to typowy syndrom ciążowy [emoji14]

Dzień dobry!
@myllenne super, że już w domku i takie cudowne przywitanie, zazdroszczę;)

Ja dzisiaj znowu spać nie mogłam, niby nic mi szczególnego nie dolega, po prostu nie mogę spać :( chociaż dzisiaj w nocy to Mały przeszedł sam siebie, tak się wiercił. A teraz od rana cisza, chyba odsypia.

Mamy dzisiaj wizytę, ciekawe co w brzuszku słychać :)

Miłego dnia!
Daj znać po wizycie co tam u Was [emoji4]

Ja dzisiaj byłam w Pepco i zakupiłam siatę skarpetek, czapeczek, pieluszek tetrowych i dla siebie koszulę xl na ramiączkach, jakby co to będzie na poród. Niby w szpitalu dają, ale może nie będą mieli czystych albo wyląduję w innym, a po 15 zł te koszule. Odczuwam potrzebę wykończenia wyprawki w tym tygodniu :D zrobiłam zamówienie na allegro m.in. na otulaczek i w czwartek prawdopodobnie pojedziemy po wózek. Zostanie mi tylko pranie, układanie i sprzątanie ;) dla siebie jeszcze po staniki muszę podjechać. kupiłam nawet żelki Nimm 2 na poród, bardzo ważna rzecz :p

reklama
Też jeszcze chce się umówić na farbowanie przed porodem, ale czy zdążę... I czy wysiedze te 1,5h [emoji54] stopy jakoś ogarniam przy pewnych akrobacjach, komicznie to wygląda[emoji28]

Załatwiłam też temat położnej, bardzo miła i sympatyczna babka. Myśle, że będę pod dobra opieką. Zdecydowałam się tylko dlatego, że mąż nie chce być przy porodzie, więc będę się czuła bardziej komfortowo, niż jakbym była sama- mam nadzieję, że się nie rozczaruje.
Odwiedziłam też moja mamę, od której usłyszałam: o, znowu jesteś grubsza [emoji19] super, czuje się podbudowana... Ale mówię sobie, jeszcze 3 tygodnie, więc spokojnie, bez nerwów i dystans [emoji4]
Teraz już tylko czekam na luzie, wszystko mam pokupione, przygotowane i spakowane, więc jestem z siebie dumna [emoji41]
Też Was opętała mania sprzątania? Ja wiecznie coś robię, segreguje, piore, układam w szafach... Więc albo wynika to z nudów, albo to typowy syndrom ciążowy [emoji14]
Syndrom wicia gniazdka to u mnie pomieszany jest z 4dniowym lenistwem...I tak naprzemian [emoji12] chociaż zauważyłam że od weekendu wlacznie bardziej się męczę i brzuch twardy raz dwa więc nie latam tak jak dotychczas bo widzę że mam spadek formy [emoji20]

Do góry