Właściwie po ostatniej pełni 4 dziewczyny z czerwcowej grupy na fb urodziły, także kto wie, również słyszałam o tej teorii@olala25 Mi też brzuch opadł. Czuje to jak siadam- najlepiej mi sie sie siedzi w pozycji półleżącej, inaczej "gniecie" mnie brzuch. I wszelkie spodnie, czy spodnice ciazowe też mnie już uciskaja w brzuch, wiec nie naciągam już tej "gory ciazowej" na brzuch. Najwygodniej mi w sukienkach. Wczoraj jak jechalam autem to też już mi bylo średnio wygodnie, bo pas mi przeszkadzal. A za tydzien czeka nas 4godzinna podroź autem na Komunie mojego chrzesniaka, nie wiem jak to zniose. Chyba siade z tylu i nie będe sie zapinac pasem... Do porodu mam jeszcze dobre 7 tygodni, ale czuje że chyba urodze przed czasem.
Wczoraj po gimnastyce jedna dziewczyna opowiadala, że położna jej mowiła, że jak jest pełnia to na porodowce mają ruch jak w ulu. Wiec ta dziewczyna sprawdziła kiedy jest prlnia i czy nie pokrywa się z jej terminem porodu. Z jej nie, ale z moim troche- pełnia ma byc 30.06, a ja mam termin z om 29.06 i z usg 25.06.... Ale z racji nieregularnych miesiaczek, co 28-32 dni liczę, że bardziej wiarygodny będzie termin z usg. Poza tym starsza corka urodzila sie 25.06
A co do pasa, może wypożycz sobie adapter? Albo kup na olx używany - był kiedyś taki filmik, jak w trakcie wypadku jedyna osoba niezapięta pasami lata po samochodzie i właściwie zabija innych, tak mi to siadło na psyche, że nawet nie lubię jeździć z niezapietymi osobami. Wiadomo, że życzę żebyscie dotarli bez problemu ale może warto poszukać rozwiązania