reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mi aplikacja pokazuje 42 dni a tu już jutro strzeli 3 tygodnie jak Bąbel jest po tej stronie brzucha :p. Waży już 3100, 5 posiłków z 8 to moje mleko. Niestety dalej dostaje mleczko przez sondę, nie umie jeszcze skoordynować ssania - połykania - oddychania w tym samym czasie. Próbują mu dawać tak po 10 - 15 ml z butelki, ale biedaczek ulewa po każdej próbie :(. Poza tym wszystko ok, robi się coraz cudowniejszy ;). Nawet się uśmiecha przez sen <3

reklama
@Motyl_ek to cudowne wiadomości że generalnie jest ok:) nauczy się koordynacji przy jedzeniu:) świetnie że dostaje Twoje mleczko i do tego taka piękna waga:) a Ty jak się czujesz?

Motyl_ek, super synuś już waży. Jejku to już 3 tygodnie zleciały ?? Może niedługo go wypiszą do domku ?

angela21_21, ciekawe ile corcia jeszcze podrośnie do terminu. Chyba będzie duża ;)

emer185, hehehe no tak nie raz też mam dlatego zawsze w tel zapisuje co potrzebuje kupic, bo wiem, że na pewno zapomnę :p

Hej u mnie też równo 40 dni [emoji6] 35 TC a mała waży już 3100 g [emoji6]
To u mnie 21dni (oczko)[emoji12] malutka trochę mniejsza bo w poniedziałek miała 2800 ale nie wykluczam w tych pomiarach błędu.
Wczoraj zaliczylam pierwsze dziwne bole tak jakby okresowe? To chyba te skurcze albo przezarlam się na grillu [emoji12]

Ja dzisiaj w nocy znowu miałam takie dziwne bóle w podbrzuszu, ale już silniejsze, trwały z minutę ale jak zmieniałam pozycję to ustawały. Dzisiaj to czułam jakby mi ktoś taką grubą szpilę wbijał w podbrzusze, ale do zniesienia. Cały czas powtarzałam że to pewnie ułamek bóli porodowych :)
Jeszcze z 3-4 tyg bym chciała być w dwupaku ze względu na przeprowadzkę, ale bezpieczny termin mam już po 14 maja :rolleyes2:

@Motyl_ek to cudowne wiadomości że generalnie jest ok:) nauczy się koordynacji przy jedzeniu:) świetnie że dostaje Twoje mleczko i do tego taka piękna waga:) a Ty jak się czujesz?
Ja się czuję super. Już nie pamiętam, że kiedykolwiek miałam cesarkę ;). Cięcie ledwo widoczne, praktycznie wróciłam do wagi przedciążowej. Malutki dodaje mi sił ;)

reklama
Do góry