reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
@Motyl_ek nie dziwię się że zakochałaś się w tych pięknych rączkach:) cieszę się że z Maluszkiem jest dobrze:)

@kinga.1990. wow!!! jaki duży:)

@Ania72821 oprócz badania takiego powinno być zrobione USG i wtedy byłoby to wiarygodne. Mi dr na fotelu szacuje jaka jest a później mam usg zawsze.

Ja dziś idę na morfologię żeby sprawdzić jak hemoglobina. Wizytę mam w poniedziałek i choć nie muszę mieć badań z krwi i moczu to wolę je zrobić. Będzie mi na pewno pobierała posiew pod kątem GBS. Przypomnijcie mi czy jakoś trzeba się przygotować? Wiem że nie powinno się współżyć ale z tym nie ma problemu bo po pracy na budowie to padamy jak muchy:p a coś jeszcze?

Kilka Majówek się już rozpakowało w kwietniu [emoji44 pisze:
ciekawe które z nas z czerwca wskoczą na maj [emoji57]
Cześć wszystkim. Dziewczyny z czerwca też mogą jeszcze w kwietniu się rozpakować. Oczywiście nikomu tego nie życzę. Ja miałam termin na 09.06 ale 25.04 o godz.0:53 powitaliśmy synka na świecie. Na szczęście urodził się w dobrym stanie. Ważył 2300g i dostał dziesięć punktów. Niestety nie obyło się bez cesarski bo przy każdym skurczu spadało mu tętno i lekarze nie chcieli ryzykować.

Cześć wszystkim. Dziewczyny z czerwca też mogą jeszcze w kwietniu się rozpakować. Oczywiście nikomu tego nie życzę. Ja miałam termin na 09.06 ale 25.04 o godz.0:53 powitaliśmy synka na świecie. Na szczęście urodził się w dobrym stanie. Ważył 2300g i dostał dziesięć punktów. Niestety nie obyło się bez cesarski bo przy każdym skurczu spadało mu tętno i lekarze nie chcieli ryzykować.
O jejciu już? Wszystkiego dobrego dla Was! Dużo zdrówka i szybkiej rekonwalescencji[emoji8]

O rany, gratulacje! Super, że młody taki silny :)
Wiesz może co było przyczyną wczesnego porodu? I o ile za wcześnie urodziłas?

@Motyl_ek nie dziwię się że zakochałaś się w tych pięknych rączkach:) cieszę się że z Maluszkiem jest dobrze:)

@kinga.1990. wow!!! jaki duży:)

@Ania72821 oprócz badania takiego powinno być zrobione USG i wtedy byłoby to wiarygodne. Mi dr na fotelu szacuje jaka jest a później mam usg zawsze.

Ja dziś idę na morfologię żeby sprawdzić jak hemoglobina. Wizytę mam w poniedziałek i choć nie muszę mieć badań z krwi i moczu to wolę je zrobić. Będzie mi na pewno pobierała posiew pod kątem GBS. Przypomnijcie mi czy jakoś trzeba się przygotować? Wiem że nie powinno się współżyć ale z tym nie ma problemu bo po pracy na budowie to padamy jak muchy:p a coś jeszcze?

W którym tygodniu jesteś, że już idziesz na GBS? Mnie położna zaleciła wykonanie badania po 36tc, nie wcześniej. A lekarz na wizycie tylko to potwierdził, zaznaczając, że najlepiej nawet po 37tc.
Położna też mówiła, żeby dowiedzieć się w szpitalu (tam gdzie chce się rodzić) z jakiego tc chcą mieć konkretne badania. Co do samego badania wg jej zaleceń najlepiej jest nie myć się minimum 3h przed badaniem.

I zwróćcie uwagę na zapis (szczególnie te, które chcą rodzić w wodzie)!!! Żeby na wyniku był " GBS dodatni" lub "GBS UJEMNY" Z OKOLIC POCHWY I ODBYTU bp jak nie będzie napisane, ze to z 2 miejsc to do wanny nie wpuszcza (tak u nas mówili na szkole rodzenia)

reklama
@Naan gratulacje:) cieszę się że z Synkiem wszystko ok:) jak się czujesz?

@34mag bede akurat w 35tc. U nas szpital chce badania po 34tc. Ja będę miała CC planowane więc i rozwiązanie będzie w 39 najpóźniej bo to druga ciąża no chyba że młoda się będzie spieszyła

Do góry