olala25
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja robilam zastrzyk w 30 tyg.W 32 tyg jestem.
Wczoraj na wizycie lekarz mówił, że od tego roku niby to obowiązek. Podał mi przykład jakiejś babki co jej nie wychodziły przeciwciała w pierwszej ciąży, miała cesarkę, dostała zastrzyk, później znów cesarka i pod koniec ciąży nagle się pojawiły przeciwciała i teraz odradzają jej kolejna ciaze.
Dziś na oddziale było razem ze mną 5 pacjentek na zastrzyk i podobno codziennie przychodzą pacjentki. Po porodzie też będą robić.
Jak to ma pomóc to chyba lepiej zrobić.
Dziś przy badaniu lekarz stwierdził, że szyjka ma 1,5cm ale nie wiem czy można "ręcznie" to sprawdzić !?
W ogóle po tym dzisiejszym pobycie bardzo mnie brzuch boli
Ugnietli przy badaniu, ugnietli przy usg i podczas ktg też sobie nie żałowali...
Zero wyczucia...
[emoji173] cudowne .Zobacz załącznik 850681
Kocham te małe łapki! <3
Gratulacje !Cześć wszystkim. Dziewczyny z czerwca też mogą jeszcze w kwietniu się rozpakować. Oczywiście nikomu tego nie życzę. Ja miałam termin na 09.06 ale 25.04 o godz.0:53 powitaliśmy synka na świecie. Na szczęście urodził się w dobrym stanie. Ważył 2300g i dostał dziesięć punktów. Niestety nie obyło się bez cesarski bo przy każdym skurczu spadało mu tętno i lekarze nie chcieli ryzykować.
Dzięki. Przyczyna właściwie ta sama co poprzednio tylko tym razem trzy miesiące później. Urodziłam w 33t4d. Dwa dni wcześniej zaczęły mi się sączyć wody. Następnego dnia infekcja, która wywołała skurcze. Ze względu na infekcje lekarze zdecydowali nie blokować poroduO rany, gratulacje! Super, że młody taki silny
Wiesz może co było przyczyną wczesnego porodu? I o ile za wcześnie urodziłas?
Właśnie u Niego byłam i nie czuje się za dobrze. Ma jakąś infekcję. Może to samo co ja. Lekarze robią dodatkowe badania. Prawdopodobnie boli go brzuszek. Żal patrzeć . Ja czuję się ok. Rana trochę ciągnie a infekcji nie czuję. Ja se poradzę. Duża jestem a on taki maleńki
No raczej w badaniu palpacyjnym ciężko określić długość szyjki, wiarygodnie byłoby przez usg. A mówili coś o kondycji szyjki?
oj bidulek :< ale na pewno zaraz mu pomogą w szpitalu i poczuje ulgęWłaśnie u Niego byłam i nie czuje się za dobrze. Ma jakąś infekcję. Może to samo co ja. Lekarze robią dodatkowe badania. Prawdopodobnie boli go brzuszek. Żal patrzeć . Ja czuję się ok. Rana trochę ciągnie a infekcji nie czuję. Ja se poradzę. Duża jestem a on taki maleńki