reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hejka,wiem, że niektóre z Was robiły zakupy w aptece Gemini-jesteście zadowolone? Zaczęłam w końcu listę rzeczy higienicznych do szpitala i do pielęgnacji maluszka. Wszystko co potrzebuję jest w tej aptece dostępne, więc zrobilam wstępną kalkulację- wyszło prawie 180zł. Nie wiem czy jeszcze pojeździć po innych aptekach i popytać o ceny poszczególnych produktów,czy po prostu zamówić hurtem jak leci w Gemini? Są konkurencyjni?
Myślałam, że z listą pójdzie mi łatwo, a przesiedziałam nad nią pół dnia :p naoglądałam się filmów na YT, notowałam Wasze polecone produkty, no i stworzyłam zlepek tego, co by mi najbardziej odpowiadało.

Wczoraj urodziła moja kuzynka, 2 tygodnie przed terminem-szybko jej poszło bo w 4 godziny(pierwsze dziecko) tyle że córeczka malutka bo 2,5kg :) też bym chciala taki poród... życzę nam wszystkim takowego! No i tak sobie pomyślałam, że ja w lesie, nic nie popisane, nic nie kupione, już nie mówiąc o praniu, prasowaniu itd.... Także troszkę zainspirowana pojawieniem się na świecie maleństwa w rodzinie, zaczęłam działać.
Ale ceny mnie przerażają! :szok: Doszłam do wniosku że nie ma co czekać na ostatni moment, bo koszt takiej wyprawki jednorazowo może doprowadzić do stany przedzawałowego hehe.

Acha, i jeszcze pytanie- bo widzę w tej aptece kocyk bawełniany cienki AKUKU-ma któraś?

reklama
Nam teściowa kupiła w PL, już do nas jedzie. Przeczytałam opinie w necie, ona go obejrzała na żywo. Tutaj te wózki w ogóle mi się nie podobają a jak coś jest godne uwagi to ceny są absolutnie z kosmosu. Poza tym już miałam serdecznie dosyć wybierania wózka, przy pierwszym dziecku trudno mieć sprecyzowane wymagania... i tak jak ciuszki i inne pierdółki uwielbiam wybierać tak wózek i fotelik przyprawiał mnie o ból głowy. Ostatecznie wzięliśmy Bebetto Vulcano i fotelik Maxi Cosi Pebble. Trudno, będzie co ma być [emoji1]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Też chciałam ten fotelik, ale tutaj to nie ma w żadnym sklepie, nawet na amazon. Ogólnie jest kicha, bo któregoś dnia spędziłam kilka godzin na szukaniu fotelika i wszystkie, które przeszły testy na 5 gwiazdek tutaj jakby w ogóle nie istniały :crazy:

Wydaję mi się ze wyniki masz ok
Dziewczyny dostalyscie już jakieś prezenty z aplikacji rossne? Bo mi wysłali 25.03 maila ze przy najbliższych zakupach mam dostać jakiś olejek babydream na rozstępy za 10gr

Chcieliśmy tez Holland ale ten dostep do kosza... koszmarny! I wypinanie gondoli... w lonexie o niebo wygodniejsze.
Gondola w bebetto w środku mniejsza a to wazne zeby dziecko jak bd mialo 6mscy mieściło sie jak najdluzej w tych kombinezonach. No i bebetto ciezsze.
Ale prowadzi sie bajecznie:)
Specyfikacja holland
6ee3b7be6828dc0abd5041c0d85bee3e.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dla mnie gondole się super wypina [emoji5] 2xklik i już. Mam porównanie z wózkiem synka, wiec teraz jestem zachwycona. Kosz mnie średnio interesuje[emoji5] w ogóle myślę, że go wypinać będę, bo jak stelaż składasz to kołami ją zabrudze.
zapytałam z ciekawiści moja kumpela, która ma Holland jej maluch zaczął jezdzić w spacerówce po 8m jak siedział. Całą zimę przejezdzili, urodził się we wrześniu.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,wiem, że niektóre z Was robiły zakupy w aptece Gemini-jesteście zadowolone? Zaczęłam w końcu listę rzeczy higienicznych do szpitala i do pielęgnacji maluszka. Wszystko co potrzebuję jest w tej aptece dostępne, więc zrobilam wstępną kalkulację- wyszło prawie 180zł. Nie wiem czy jeszcze pojeździć po innych aptekach i popytać o ceny poszczególnych produktów,czy po prostu zamówić hurtem jak leci w Gemini? Są konkurencyjni?
Myślałam, że z listą pójdzie mi łatwo, a przesiedziałam nad nią pół dnia :p naoglądałam się filmów na YT, notowałam Wasze polecone produkty, no i stworzyłam zlepek tego, co by mi najbardziej odpowiadało.

Wczoraj urodziła moja kuzynka, 2 tygodnie przed terminem-szybko jej poszło bo w 4 godziny(pierwsze dziecko) tyle że córeczka malutka bo 2,5kg :) też bym chciala taki poród... życzę nam wszystkim takowego! No i tak sobie pomyślałam, że ja w lesie, nic nie popisane, nic nie kupione, już nie mówiąc o praniu, prasowaniu itd.... Także troszkę zainspirowana pojawieniem się na świecie maleństwa w rodzinie, zaczęłam działać.
Ale ceny mnie przerażają! :szok: Doszłam do wniosku że nie ma co czekać na ostatni moment, bo koszt takiej wyprawki jednorazowo może doprowadzić do stany przedzawałowego hehe.

Acha, i jeszcze pytanie- bo widzę w tej aptece kocyk bawełniany cienki AKUKU-ma któraś?

Nie sprawdzałam tak mega dokładnie cen, wiadomo że tu coś będzie tańsze a tam droższe.... ALe zamówienie zrealizowane szybko i bez jakichś przygód. Mnie wszyscy polecali gemini więc dlatego też tak dokładnie się nie przyglądałam.
Nie kupowałam tam kocyka, ale mam w koszyku za to z Akuku rożek i okrycie kąpielowe ale chyba w sumie innej firmy. Czytałam tylko opinie na necie i są ok.

@Just&yna ja oliwkę już odebrałam jakiś czas temu. Jak zainstalowałam apkę , zrobiłam zakupy to dostałam :)

Ja niektóre rzeczy porównywałam w Internecie, ale w gemini raczej najtaniej :) zamówiłam we wtorek a przyszło w piątek, więc nie za szybko, ale wszystko było ok

My po internetowych analizach, naocznym oglądaniu, jeżdżeniu, składaniu i dźwiganiu wózków zdecydowaliśmy się na Bebetto torino 2w1, mam nadzieję, że będzie okey.

@Just&yna ja również odebrałam oliwkę w Rossmannie. Miałam zainstalowaną apkę od jakiegoś czasu, ale oliwkę dostałam przy zakupach, na których w koszyku znalazło swoje miejsce kilka produktów dla maluszka.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde tez macie jakieś problemy z forum?
Nie mogłam nic dodawać ani do nikogo pisac.
Maila zweryfikowalam i zaskoczyło

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry