reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja dzisiaj zaszalałam i sama robiłam hamburgery :) Wiadomo bułki tylko kupne.
Z sałata, wołowiną, wrzuciłam ser pleśniowy. Zjadłam aż dwa :D I uszykowałam dla męża, ucieszy się jak wróci z pracy :)

Wiecie co, tak czytam te Wasze posty i normalnie jestem głodna, zamiast monitora widzę hamburgery, frytki i inne takie, żebym tylko nie oszalała o tej godzinie na ich punkcie ;)

Ja się zapchalam tymi jajkami ..po godzinie doprawilam je kakao i też bym takim hamburgerem nie pogardzila ale mój żołądek chyba by wybuchł ...idę spać jutro jedziemy oglądać wózki więc może zrobimy przystanek na jakiegoś hamburgera [emoji13]

o rany, dobrze że ja taka mało lubiąca mięso jestem i placki ziemniaczane też niespecjalnie lubię, bo już bym przeglądała lodówkę ;):p a zaraz przecież święta i mnóstwo pyszności na stole :)

co Wy macie z tym nietyciem więcej niż 10 kg w ciąży?! normalnie jak się podliczy malucha, wody płodowe, zwiększoną ilość krwi, itp to wychodzi jakieś 12-13 kg... no chyba, że któraś cukrzyk, dużo wymiotuje, odpycha ją od jedzenia, to pewnie więcej niż 10 nie przytyje. ale tak, no co Wy :D 0,5 kg na tydzień to jest zupełnie normalne i dozwolone :p

O czym Wy mówicie, dziewczyny, ja 27 tydzień i +10... 7 to mało :D

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam 9.5:) 27 tydz leci.
10 kg przez cala ciążę to zdecydowanie za mało! Ja mam nadzieje, ze 17, 18 kg i bd koniec:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez się właśnie dziwię się jak malutko tyjecie, ja już plus 14 przy czym nie obżeram się zupełnie. Myślę że u mnie to zmniejszenie aktywności fizycznej tak zadziałało kiedy przestałam pracować. Moze tez to ze zjadam jeden ekstra posiłek w okolicach 5 rano [emoji1]No i niby nie widać tej wagi, ja też jakiś specjalnie nie widzę tego, ale pewnie dobiję do 20.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

W nocy miałam takie okropne kłucie w lewym boku, nagle się zaczęło gdzieś pod dolnymi zebrami I nagle zaczęło promieniowac aż do uda... No myślałam, że padne. Przy czym w ogóle nie dotyczyło to macicy, mała sobie fikala w trakcie i to nie było nieprzyjemne, bolało bardziej 'obok'. Po jakiejś pół godziny przeszło ale teraz mam zagadkę co to kurcze bylo... :/
Tez się właśnie dziwię się jak malutko tyjecie, ja już plus 14 przy czym nie obżeram się zupełnie. Myślę że u mnie to zmniejszenie aktywności fizycznej tak zadziałało kiedy przestałam pracować. Moze tez to ze zjadam jeden ekstra posiłek w okolicach 5 rano [emoji1]No i niby nie widać tej wagi, ja też jakiś specjalnie nie widzę tego, ale pewnie dobiję do 20.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też waga wystrzelila do przodu właśnie po przejściu na zwolnienie, wcześniej malutko a później 5kg a miesiąc.... Póki co jeszcze walczę, żeby nie jesc w nocy ale kilka razy obudziłam się już kolo 4 głodna jak wilk, więc kto wie :/

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja póki co przytyłam 3 kg ale to kwestia tego że wystartowalam z naprawdę wysoką wagą... Więc to chyba nie ma reguły ':)

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam na ostatniej wizycie +7kg za 1,5 tygodnia mam wizytę w 31tc i pewnie będzie z +10. Trudno. Jakoś przeżyję tym bardziej że miałam sporą niedowagę.
@agata.szy a nie masz problemow z trawieniem? Mnie tak boli przy zaparaciach a że dalej biorę zelazo to nie jest lepiej i nic mi nie pomaga

Do góry