reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja tak samo :-) wg om termin na 30 maj ale według usg 24 maja :-)
To Twój bejbik będzie miał już miesiąc, a ja dopiero będę sie zbierać na porodówkę ;)

A co do położnej to jak zadzwonilam do naszej z przychodni (polecanej zreszta w necie) to mi powiedziala, żebym zadzwonila po 30 tygodniu :) Pewnie spotkam sie z nia raz lub dwa, dla "przypomnienia sobie informacji", a potem jak już się bąbel urodzi...

reklama
U nas aplikacja pokazuje 99 dni do terminu. Zleciało jak cholera. Wczoraj w końcu kupiłam trochę rzeczy, ciuszki, butelki, kosz na brudne pieluchy i cudowną lampkę nocną :tak:

a to jakieś dziwne jest... to nie trzeba oficjalnie zgłosić do przychodni, że się jest w ciąży/ po porodzie, żeby otrzymać opiekę położnej? wiem, że niektóre dziewczyny korzystają przed porodem, ale na własne życzenie, nie z "łapanki"
No dziwne, dziwne, ale może jej pacjentek brakowało i urządziła "łapankę"...[emoji28]

Z położną mam dylemat. Jako że szkołe rodzenia mam na nfz, to na czas uczęszczania do niej , to prowadząca jest moją położną i po porodzie mogę się zwrócić do nich o patronaż. Z tym że do lekarza jak chodzę to jest tam położna , która przed wizytą mierzy ciśnienie , waży itp, którą bardzo lubię i chciałabym żeby to ona do mnie przychodziła po porodzie, bo ją już znam całą ciążę ona mnie też zna , więc tak inaczej jakoś. Ale wtedy będę musiała rezygnować z tamtej na rzecz tej trochę zamieszania no ale trudno.
Deklaracje zawsze można było zmieniać kilka razy w roku, no na pewno 2, nam tak parę lat temu mówiły położne na szkole rodzenia.
Więc możesz teraz mieć deklarację tam gdzie szkoła rodzenia a później zmienić na tamta położną..
Tylko się zorientuj czy się przepisy nie zmieniły..

Nawet nie wiedziałam że można zrezygnować z patronażu położnej... W takim razie też powiem w szpitalu żeby nigdzie nie wysyłali tego że urodziłam.
Super że testy dobrze Wam poszly i przetrwałyście do końca bez przygód:)
@Ania72821 ja też mam dzisiaj wizytę:) moja o 18:40 a Twoja? Przypomnij który to już tydzień?
Nie można chyba zrezygnowac calkiem z patronazu poloznej - ale mozna zrezygnowac z poloznej z danej przychodni i wybrac sobie inną.
Oni przy wypisie ze szpitala maja chyba obowiazek powiadomienie poloznej, bo wtedy obowiazek opieki nad poloznicą przypada na polozną.

W pierwszej ciazy polozna byla u mnie w 36 tc i potem dopiero po porodzie. Terax przed raczej tez nie mam takiej potrzeby.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.
Ja po wizycie z młodym wszystko ok. Ale jak zapytałam ile tam waży i mierzy to usłyszałam że wszystko w normie, tak jak powinno być. A potem wpisała w kartotekę że termin na 22.06 i też mówi w normie, a ja je na to że z miesiączki wychodzi 8.06 a ta na to no to w normie, nie ma się co przejmować, wszystko w normie...
Więc już nie dopytywałam, bo mnie zatkało, ja tu sobie myślę, że 2gi poród to może być 2 tyg wcześniej, więc może pod koniec maja a ta mówi że 22 czerwiec...
Ale wydrukowałam z tego że młody nie jest "za duży", przynajmniej to .[emoji6]
A wogóle to jak robiła USG to stwierdziła że młody się wypiął na nas, bo dupką był odwrócony.

Ostatnio mi powiedziała szacowane wymiary i wagę, a dziś chyba taki dzień w "normie" miała..[emoji23]

Najważniejsze, że w normie :-D a nie wpisuje Ci wagi dziecka w kartę ciąży? Mi wpisuje od dwóch wizyt i tętno też.

Hej dziewczyny.
Ja po wizycie z młodym wszystko ok. Ale jak zapytałam ile tam waży i mierzy to usłyszałam że wszystko w normie, tak jak powinno być. A potem wpisała w kartotekę że termin na 22.06 i też mówi w normie, a ja je na to że z miesiączki wychodzi 8.06 a ta na to no to w normie, nie ma się co przejmować, wszystko w normie...
Więc już nie dopytywałam, bo mnie zatkało, ja tu sobie myślę, że 2gi poród to może być 2 tyg wcześniej, więc może pod koniec maja a ta mówi że 22 czerwiec...
Ale wydrukowałam z tego że młody nie jest "za duży", przynajmniej to .[emoji6]
A wogóle to jak robiła USG to stwierdziła że młody się wypiął na nas, bo dupką był odwrócony.

Ostatnio mi powiedziała szacowane wymiary i wagę, a dziś chyba taki dzień w "normie" miała..[emoji23]
Hehe [emoji23] to super że wszystko w normie.
Ja stwierdziłam,że mój gin zlewa ostatnio te wizyty. Im dziecko większe tym mniej się przykłada do usg i wszystko trwa chwilkę. Wkurza mnie to, bo nie po to prywatnie chodzę, żeby tam być 5 min [emoji19] cud że wogole mi pokazał jak mały jest ułożony. Ale i tak to halo ba zasadzie- tu głowa, tu nóżki i tak sobie siedzi- koniec oglądania. Chyba się chłopina starzeje... Także @KikaRika nie jesteś sama [emoji6] hehe. Mam tylko nadzieję, że nie urodzisz tak jak Ci ginka przepowiada normę hehe. Bo my razem mamy rodzic i innej opcji niż 8.06 nie biorę pod uwagę [emoji4]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

To Twój bejbik będzie miał już miesiąc, a ja dopiero będę sie zbierać na porodówkę ;)

A co do położnej to jak zadzwonilam do naszej z przychodni (polecanej zreszta w necie) to mi powiedziala, żebym zadzwonila po 30 tygodniu :) Pewnie spotkam sie z nia raz lub dwa, dla "przypomnienia sobie informacji", a potem jak już się bąbel urodzi...
Już się doczekać nie mogę :-) z jednej strony strach przed nieznanym bo pierwsze maleństwo w domu a z drugiej już bym chciała by był koniec maja bym mogła go przytulić i wycalowac :-)

Jeśli chodzi o położne to byłam w mojej przechodni zapytać o położną środowiskowa i powiedzieli mi że jak malenstwo się urodzi to trzeba przyjść zglosci je w przechodni i wtedy przyjdzie kilka razy położną. Także żal normalnie. Jako młodą kobieta w pierwszej ciąży nawet nie mogę liczyć na spotkania z polozona. Jeszcze może w szpitalu zapytam ale nie będę w tym.szpitalu rodzić i chodzę do lekarza.prywatnie więc ciekawe co oni na to?

reklama
Już się doczekać nie mogę :-) z jednej strony strach przed nieznanym bo pierwsze maleństwo w domu a z drugiej już bym chciała by był koniec maja bym mogła go przytulić i wycalowac :-)

Jeśli chodzi o położne to byłam w mojej przechodni zapytać o położną środowiskowa i powiedzieli mi że jak malenstwo się urodzi to trzeba przyjść zglosci je w przechodni i wtedy przyjdzie kilka razy położną. Także żal normalnie. Jako młodą kobieta w pierwszej ciąży nawet nie mogę liczyć na spotkania z polozona. Jeszcze może w szpitalu zapytam ale nie będę w tym.szpitalu rodzić i chodzę do lekarza.prywatnie więc ciekawe co oni na to?
A planujesz szkołę rodzenia? Tam często można zapisać się do położnych prowadzących, może wizyty będą lepiej zorganizowane niż u Ciebie w przychodni :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry