Pewnie dowiem się od proboszcza. Dzięki za podpowiedź.U nas 1 komunia na początku maja, tyle ze 300km od Krakowa. Ale to moj chrzesniak i musze jechac.. Mam nadzieje ze te półtorej miesiąca przed porodem jeszcze dam rade
A macie jakies pomysly na prezenty? Moj chrzesniak ma wszystko- tablet, telefon, komputer.. Myslalam moze o jakims wypasionhm zegarku, takim bardziej sportowym, do nurkowania itp bo on jest sportowym dzieckiem. A jak nie to, to nie mam kompletnie pomyslu :/
Moja starsza corka urodzila sie na koniec czerwca, dokladnie tak jak ma sie urodzić synek. Chrzciny robilismy 12 wrzesnia i wszyscy sie dziwili co tak wczesnie Nie wiem jak bedzie teraz, ale na pewno nie bedziemy sie tym zajmowac przed porodem. W ostatecznosci zrobimy w domu, mamy mala rodzine ok. 12 osob z nami, wiec damy rade
Dowiedz sie, czy siostra nie może byc "świadkiem chrztu". Tak jest z osobami, ktore nie maja bierzmowania- rodzicem chrzestnym nie mogą być, ale są wtedy wpisywani jako "świadek chrztu:. Wydaje mi sie, że nie ma różnicy, jedynie w zapisie... Aha, tylko świadek nie może na chrzcie przystąpic do Komuni..
Ja już rozmawiałam z mężem chcemy do września ochrzcić. Zobaczymy. Obiad raczej będę robić u babci w domu czy w ogrodzie ( dlatego jakby jeszcze pogoda dopisała )