reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U nas 1 komunia na początku maja, tyle ze 300km od Krakowa. Ale to moj chrzesniak i musze jechac.. Mam nadzieje ze te półtorej miesiąca przed porodem jeszcze dam rade ;)
A macie jakies pomysly na prezenty? Moj chrzesniak ma wszystko- tablet, telefon, komputer.. Myslalam moze o jakims wypasionhm zegarku, takim bardziej sportowym, do nurkowania itp bo on jest sportowym dzieckiem. A jak nie to, to nie mam kompletnie pomyslu :/

Moja starsza corka urodzila sie na koniec czerwca, dokladnie tak jak ma sie urodzić synek. Chrzciny robilismy 12 wrzesnia i wszyscy sie dziwili co tak wczesnie :) Nie wiem jak bedzie teraz, ale na pewno nie bedziemy sie tym zajmowac przed porodem. W ostatecznosci zrobimy w domu, mamy mala rodzine ok. 12 osob z nami, wiec damy rade :)

Dowiedz sie, czy siostra nie może byc "świadkiem chrztu". Tak jest z osobami, ktore nie maja bierzmowania- rodzicem chrzestnym nie mogą być, ale są wtedy wpisywani jako "świadek chrztu:. Wydaje mi sie, że nie ma różnicy, jedynie w zapisie... Aha, tylko świadek nie może na chrzcie przystąpic do Komuni..
Pewnie dowiem się od proboszcza. Dzięki za podpowiedź.
Ja już rozmawiałam z mężem chcemy do września ochrzcić. Zobaczymy. Obiad raczej będę robić u babci w domu czy w ogrodzie ( dlatego jakby jeszcze pogoda dopisała )

reklama
Wy tu już o planowanych chrzcinach a ja dla dzidziusia jeszcze nie mam nic przygotowane... W każdym razie od dzisiaj jeszcze 3 tygodnie w pracy i kończę karierę na ten rok [emoji16] po świętach będę się zabierać za wyprawkę. Muszę też pomyśleć o położnej, jakie teraz są ceny,czy warto wogole kogoś mieć przy takim oblężeniu na porodowkach,kiedy trzeba się umówić itd.
Dobrze że mamy nasza wyprawkową listę, to jest się gdzie posiłkować [emoji4]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Wreszcie się ociepliło. Dzisiaj rano tu na Śląsku było tylko -5 a później było dużo na plusie. Prawie cały dzień świeciło słońce. A pędzelek-rybka do tego pokruszonego pudru się sprawdza :) nie zmarnuje się. Jutro idę z dziećmi do dentysty na kontrole :baffled:
Oby znowu był taki fajny dzień.

U nas 1 komunia na początku maja, tyle ze 300km od Krakowa. Ale to moj chrzesniak i musze jechac.. Mam nadzieje ze te półtorej miesiąca przed porodem jeszcze dam rade ;)
A macie jakies pomysly na prezenty? Moj chrzesniak ma wszystko- tablet, telefon, komputer.. Myslalam moze o jakims wypasionhm zegarku, takim bardziej sportowym, do nurkowania itp bo on jest sportowym dzieckiem. A jak nie to, to nie mam kompletnie pomyslu :/

Moja starsza corka urodzila sie na koniec czerwca, dokladnie tak jak ma sie urodzić synek. Chrzciny robilismy 12 wrzesnia i wszyscy sie dziwili co tak wczesnie :) Nie wiem jak bedzie teraz, ale na pewno nie bedziemy sie tym zajmowac przed porodem. W ostatecznosci zrobimy w domu, mamy mala rodzine ok. 12 osob z nami, wiec damy rade :)

Dowiedz sie, czy siostra nie może byc "świadkiem chrztu". Tak jest z osobami, ktore nie maja bierzmowania- rodzicem chrzestnym nie mogą być, ale są wtedy wpisywani jako "świadek chrztu:. Wydaje mi sie, że nie ma różnicy, jedynie w zapisie... Aha, tylko świadek nie może na chrzcie przystąpic do Komuni..

My ostatnio dzieciakom brata zamiast prezentów fundowalismy wyjazd: Antek był w Barcelonie na meczu, a Miśka w Paryżu w Eurodisneylandzie. Wyszło cenowo całkiem nieźle, a frajda dużo większa!

Dzisiaj kupiłam bambusowy otulacz i pieluszkę. Dlaczego nikt mi do tej pory nie powiedział, ze to jest takie mega miękkie i milusie? Owinęłam sie dzisiaj w robocie - nie mogłam sie powstrzymać.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

My chrzcilismy synka jak miał 3 mce i teraz też tak planuję. Chrzciny będziemy robić u siebie w domu. Raz daliśmy radę to i drugi damy. Nasza rodzina jest dość liczna. Z mężem mamy łącznie 11 rodzeństwa i część juz po ślubie [emoji23] Ale co tam. Pewnie mąż będzie znowu ogarniał kuchnię. Oo bigos ostatnio dobry zrobił [emoji23]

Ja na komunie chrześniaczce kupię rower miejski. Taki mocno dziewczyński z koszykami [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas chrzciny będą na pewno kameralne. Myślę sobie że będą dziadkowie,prababcia jedyna, nasze rodzeństwo plus chrzestni. Ale pewnie i tak to wyjdzie koło 20 osób bo mąż ma 3 siostry i każda już ma dzieci. Z tymże z tego co myślimy to chrzestny będzie z rodziny męża, a chrzestną moja przyjaciółka. A Wy już myślałyście kto będzie rodzicami chrzestnymi dzidziusia? Z rodziny czy może przyjaciele, znajomi?

U nas będzie moja przyjaciółka i przyjaciel męża. U nas będzie też bardzo kameralnie.

Dla mnie chrzczenie miesięcznego dziecka to za wcześnie. Wydaje mi się, że to mało na poznanie się na wzajem, laktacja nie unormowana i mnie by to dużo stresu kosztowało. 3 m-ce w zwyż dla mnie najlepiej.

My chcemy chrzic w trzecia niedziele sierpnia. Maly bedzie miał niecałe 3 miesiące. Na chrzestną mamy wybraną moją przyjaciółkę. Zas z chrzestnym jest problem nie ma bierzmowania.

Hej dziewczyny, dzisiaj moja kolej na glukozę, zero kolejek, elegancko, wypiłam przed chwilą z cytryną i muszę stwierdzić, że jak dla mnie to taka lemoniada, całkiem spoko[emoji4] zobaczymy co będzie dalej, zaczynam czekanie na wygodnej kanapie z książką w ręku, obym się źle nie poczuła [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@lap_ciuch to powodzenia:) obyś wytrwała do końca:)

Mąż zaprowadził młodą do przedszkola a ja nie mogę się zmotywować w zasadzie do niczego. Muszę się ogarnąć do lekarza policzyć PITy posprzątać w domu i wstawić pranie. Szczęśliwie przy obiedzie nie muszę stać bo od wczoraj gotowy:)
Czy któraś z Was ma bóle miednicy i spojenia takie ze nie można dać kroku?

Do góry