reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@nixie śliczny pędzelek! Ja od kilku lat używam do nakładania pudru tylko pędzla, i bardzo się do tego przyzwyczaiłam w sumie przydałby mi się jakiś nowy. Poszukam na aliexpress.

@Ewa.se ja uwielbiam gotować, ale pieczenie jest moją zmorą.... Umiem upiec kruche ciasteczka, i ostatnio na święta wyszedł mi taki piernikopodobny twór. Chciałabym umieć robić biszkopt bo jak się ma biszkopt to wydaje mi się że zrobić jakiś krem to już z górki by było ;) I sernik oooo też bym chciała umieć. To by wystarczyło :)

reklama
@olala25 polecam ci Gabriellę - łódzka firma, która produkuje świetnej jakości rajstopy. Ciążowe tez mają. Zerknij na ich sklep online, na pewno znajdziesz coś fajnego.

@nixie śliczny pędzelek! Ja od kilku lat używam do nakładania pudru tylko pędzla, i bardzo się do tego przyzwyczaiłam w sumie przydałby mi się jakiś nowy. Poszukam na aliexpress.

@Ewa.se ja uwielbiam gotować, ale pieczenie jest moją zmorą.... Umiem upiec kruche ciasteczka, i ostatnio na święta wyszedł mi taki piernikopodobny twór. Chciałabym umieć robić biszkopt bo jak się ma biszkopt to wydaje mi się że zrobić jakiś krem to już z górki by było ;) I sernik oooo też bym chciała umieć. To by wystarczyło :)
Sprawdź mojewypieki.com, większość stamtąd wychodzi za pierwszym razem, plus mega przepis na biszkopt. A sernik, warto się przełamać i spróbować np. Nowojorski - turbo łatwy a robi duże wrażenie :)
Link do: Sernik nowojorski | Moje Wypieki - pieke normalnie zamiast w kąpieli wodnej (ale za to ponad godzinę w 150°). Na górę słony karmel Link do: Karmelove czyli najlepszy solony karmel
Podany na zimno zachwyca ;)
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja puki co jeszcze śpię na plecach ale już nie całą noc jak kiedyś a ten twardy brzuch czasem się zdarza. Macie lordozę w ciąży? Ja mam zazwyczaj przy końcu dupę jak kaczka ale tym razem już to teraz zauważam. Pod koniec to będę miała pupę jak Kardashianka :-D

Ja za to chodzę czasem jak kaleka. Jak za dużo posiedzę, to mnie potem boli lewy pośladek i mi tak promieniuje na lewa nogę, że chodzę kuśtykając... Może nie jak kaczka, ale jak paralityk ;)

Wypróbuj przepisy z kwestiasmaku.com Robię stamtą i ciasta i inne dania i nie zdarzyło mi się, żeby nie wyszło. A serniki może brzmią strasznie, ale robi się je bardzo prosto. Grunt to mieć dobry ser (np. Włoszczowski) i działający piekarnik :)

Sprawdź mojewypieki.com, większość stamtąd wychodzi za pierwszym razem, plus mega przepis na biszkopt. A sernik, warto się przełamać i spróbować np. Nowojorski - turbo łatwy s robi duże wrażenie :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
O tak, sernik nowojorski z tej strony to pierwszy jaki w życiu zrobiłam! Troszkę mi za mokry wyszedł na początku, ale do dziś rodzina wspomina "sernik, który sie nie udał" i mój tata za każdym razem jak do nas przychodzi to pyta, czy mam jakieś dobre ciasto, które mi nie wyszło? ;P

Ja też tak mam że za sernik w ogóle się nie biorę bo wydaje mi się mega trudny...Z resztą mój mężczyzna jest dziwny bo za sernikami nie przepada ...on lubi mokre ciasta z owocami,piankami itp. Jak już to bym zrobiła jakiś sernik na zimno...Ale ze sprawdzonego przepisu [emoji16]

@nixie piękny pędzel :)
Myślę że się przyzwyczaisz, ja od kilku lat mam zestaw pędzli, dostałam od męża, po tym jak w Rossmanie widziałam takie ładne z naturalnym, mega miękkim włosiem, jakaś seria Eco to jest...

@nixie piękny pędzel :)
Myślę że się przyzwyczaisz, ja od kilku lat mam zestaw pędzli, dostałam od męża, po tym jak w Rossmanie widziałam takie ładne z naturalnym, mega miękkim włosiem, jakaś seria Eco to jest...
Ja z pędzli mam kilka hakuro...Ale te z hebe są super i chyba się skuszę na jakiś[emoji2]

Ja umiem tylko sernik i babki [emoji5] biszkopty jeszcze nie udaje mi się, ale ja to w ogóle noga do wypieków [emoji5]

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja piekę z przepisów tej Pani Link do: Kulinarne Szaleństwa Margarytki np. sernik "złota rosa", biszkopt.
Gotuję też bigos z jej przepisu. Bardzo przystępnie wszystko opisane.
Niestety niewiele potrafię ugotować, jestem z tych co bardziej upieką niż ugotują :oo2: Zazdroszczę wam tych pierogów... co tam sernik, ulepić pierogi to dopiero kosmos!!

reklama
A ja piekę z przepisów tej Pani Link do: Kulinarne Szaleństwa Margarytki np. sernik "złota rosa", biszkopt.
Gotuję też bigos z jej przepisu. Bardzo przystępnie wszystko opisane.
Niestety niewiele potrafię ugotować, jestem z tych co bardziej upieką niż ugotują :oo2: Zazdroszczę wam tych pierogów... co tam sernik, ulepić pierogi to dopiero kosmos!!
Ja lepilam pierogi pierwszy raz przed świętami i wyszły mi fantastyczne....aż się sama zdziwilam....A zawsze to była czarna magia nawet moja mama nigdy nie robila...

Do góry