reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny, a co polecacie do prania tych małych ciuszków? Jakiś niezwykły płyn/proszek?

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
z proszków lovella, dzidziuś, jelp, z płynów bobini, biały jeleń - te testowałam i moim zdaniem nie ma różnicy :D wg mnie wszystko jedno jeśli dziecko nie będzie uczulać:)

reklama
a ja sie zastanawiam z tym praniem.. czy poprostu nie korzystać z tego proszku który mam teraz i dodatkowo płukania nie używać ..

a ja sie zastanawiam z tym praniem.. czy poprostu nie korzystać z tego proszku który mam teraz i dodatkowo płukania nie używać ..
któraś dziewczyna pisała, że używała normalnego proszku, tylko sypała dużo mniej + dodatkowe płukanie. pewnie można zwykły proszek, jeśli dziecko nie będzie uczulać

To moja druga ciąża. Mam już córeczkę i teraz też będzie dziewczynka. Z wyprawki nie mam kompletnie niczego bo rzeczy oddałam do Domu Samotnej Matki i wszystko będę kompletowała od początku.

W temacie prania jeszcze dopytam, doświadczone mamy, a jak z płukaniem? Standardowe czy podwójne, bez płynu, czy może z octem? ;)
Ja prałam w proszku/ płynie z Loveli, do płukania też mają płyny, w Biedronce były zawsze w fajnej cenie..
A później w hipoalergicznych płynach do prania Biały jeleń.
Ja mam program baby protect, tam jest dodatkowe płukanie.
Potem stopniowo próbowałam prać w małej ilości zwykłego proszku czy płynu do prania.

Ja do prania używałam Loveli i podobnie do płukania. Dla noworodka tylko pralam i dwa razy płukałam bez plynu bo tak nam doradzila położna (przez ok 1 miesiąc) później już z płynem

reklama
Do góry