reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Hej Wam ;)

U mnie w kwestii wyprawki też blado póki co. Nic jeszcze nie kupiłam dla Małego,nawet jednej skarpetki nie mam [emoji14] A w moim przypadku nie ma co liczyć na rzeczy od siostry/brata/sąsiadki/kuzynki itp. :D więc wszystko kupuję sama co mnie akurat cieszy :)
Pewnie zacznę zakupy niedługo, bo też potem nie wyobrażam sobie gonić z wielkim brzuchem w poszukiwaniu kolejnej niezbędnej rzeczy.
Za to na pranie i prasowanie cieszę się bardzo :D

No i co do pokoiku to na początku i tak wstawimy łóżeczko do naszej sypialni więc tu mnie czeka trochę kombinacji z przenoszeniem komody do innego pokoju, żeby zrobić więcej miejsca.

A mam pytanie do doświadczonych dziewczyn odnośnie przewijaka. Czy ten nakładany na łóżeczko jest wystarczająco wygodny czy warto sprawić sobie osobny, wolnostojący :) ? I jak długo z niego korzystałyście?
Ja miałam na komodzie. Było o tyle wygodnie, że wszystkie kosmetyki i potrzebne rzeczy miałam pod ręką. Nie wiem jak to wygląda z przewijakiem na łóżeczku. Na łóżeczku musi być usztywniany. Na komodę wystarczy miękki.

Pomyśl może jak dużo miejsca masz w pokoju. Oddzielny przewijak zawsze trochę miejsca zabierze.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ale szczegolnie noworodkowi powinno się prasować bo pranie nie zabija wszystkiego.
Dlatego powinno się prasować na najwyższej temperaturze bo ona i para działa jak sterylizator, usuwa drobnoustroje.
Do tego prasowanie zmiękcza tkaniny..
No chyba że ktoś ma suszarkę do ubrań to nie trzeba, u mnie nie ma na nią miejsca :-(

Najgorzej jak jakiś film wciągnie i nie chce się wstać. Ja z reguły mam tak że jak muszę szybko wstać no do pracy to zawsze coś ciekawego leci, a tak to nic...[emoji19]
Ja przy synku musze zmieniać body dwa razy na dobę. Pozostale ubrania co najmniej raz na dwa dni. Po każdym użyciu uprać w 60'C i uprasować. Happy me ehh[emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

@nastepnawkolejce - ja miałam przewijak nakładany na łóżeczko i była to mega wygodna opcja :) Plus taki worek na pieluchy i chusteczki podwieszany do szczebelków łóżeczka i miałam "centrum operacyjne" na miejscu :D

@KikaRika - mnie nie przekonuje takie wyjaławianie (z resztą i tak nie do osiągnięcia ;)) całego otoczenia dziecka :) Nigdy nie sterylizowałam butelek, nie prałam w wysokich temperaturach (standardowo 60 stopni W zupełności wystarcza), nie prasowałam - więcej paskudnych bakterii i innych świństw jest w otoczeniu (na skórze matki/ojca/rodzeństwa są miliardy bakterii, a przecież regularnie dotykają malucha) i tego i tak nie da się uniknąć :) Jedno co to skupiam się na tym, żeby suszyć rzeczy - ale to i malucha i dorosłych - w dobrze wentylowanych miejscach, wtedy i grzyby nam nie straszne :) Także i tym razem nie mam zamiaru prasować :) No a jak pisałam już kiedyś, proszku używam mega mało (jestem ogromnym alergikiem kontaktiwym na środki chemiczne), żadnych płynów do płukania i zawsze podwójne płukanie.

Kurczę w lidlu od dziś rajstopki i skarpetki 3pack a ja raczej nie pojadę w tym tygodniu [emoji20]

Kurczę w lidlu od dziś rajstopki i skarpetki 3pack a ja raczej nie pojadę w tym tygodniu [emoji20]

Byłam i nabyłam [emoji6] w ogóle u mnie było dużo rzeczy dla dzieci ale nie kupowalam bo chce najpierw przejrzeć co dostanę i dopiero dokupić co by ewentualnie brakowało [emoji39] chociaż ciężko było
1517833685-739afb2e40807c16-aaaaaa.jpeg

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak zobaczyłam cenę tego pierwszego łóżeczka to aż mi się gorąco zrobiło :D

Ja pralam ciuszki tylko w 40 stopniach nigdy ciuchów na 60 nie piore bo raz mi się zdarzyło się coś skurczylo :D
Ja miałam przewijak na komodzie dla synka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Wam ;)

U mnie w kwestii wyprawki też blado póki co. Nic jeszcze nie kupiłam dla Małego,nawet jednej skarpetki nie mam [emoji14] A w moim przypadku nie ma co liczyć na rzeczy od siostry/brata/sąsiadki/kuzynki itp. :D więc wszystko kupuję sama co mnie akurat cieszy :)
Pewnie zacznę zakupy niedługo, bo też potem nie wyobrażam sobie gonić z wielkim brzuchem w poszukiwaniu kolejnej niezbędnej rzeczy.
Za to na pranie i prasowanie cieszę się bardzo :D

No i co do pokoiku to na początku i tak wstawimy łóżeczko do naszej sypialni więc tu mnie czeka trochę kombinacji z przenoszeniem komody do innego pokoju, żeby zrobić więcej miejsca.

A mam pytanie do doświadczonych dziewczyn odnośnie przewijaka. Czy ten nakładany na łóżeczko jest wystarczająco wygodny czy warto sprawić sobie osobny, wolnostojący :) ? I jak długo z niego korzystałyście?
Bramki na schody a maly z nami. Mam mętlik w glowie bo z 2 w jednym pokoju ciezko musiala bym dostawke kupić. No w salonie nie poloze bo to przyzyczajenie takie glupie bedzie Zreszta mam kuchnie łączona z salonem więc lipa;/
ja bym wolała mieć pokój małego dziecka gdzieś bliżej sypialni, bo takie maluchy to jeszcze się w nocy budzą. pytanie jeszcze co ze schodami?
u nas jak trzeci się przeniesie do własnego pokoju, to najstarszy dostanie właśnie pokój na poddaszu (będzie miał gdzieś 11 lat), a maluchy zostaną na tym samym piętrze, co nasza sypialnia
Przewijak mam taki nakładany na lozeczko. Jest super nie potrzebny odstawiam na bok. A teraz jak mała duża kładę go na podłogę i przebieram ja na nim. Zreszta to u nas cudowna zabawka. Mala siedzi na nim godzinę i sie bawi;)
Co do łóżeczek turystycznych ja mam gdyż dużo jezdzimi do moich rodziców i to jest wygoda. Mam dwu poziomowe z baldachimem moskitiera przewijakiem i organizerem koszt ok 350zl. Mega trafny zakup;)

Ps. Moja cora sip aktualnie w pokoju z nami;)

Do góry