reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja tez w maju wyciągne zapasy wczesniej napewno nie. Zreszta przy poltora rocznej corce prasowanie to wyzwanie. Ale puki co zakupy mebli dla niej nas czeka bo pokoj stoi ale nie umeblowany. I mam problem bo on jest na poddaszu a nasza sypialnia na dole. I mam watpliwosci czy prZenosić
ja bym wolała mieć pokój małego dziecka gdzieś bliżej sypialni, bo takie maluchy to jeszcze się w nocy budzą. pytanie jeszcze co ze schodami?
u nas jak trzeci się przeniesie do własnego pokoju, to najstarszy dostanie właśnie pokój na poddaszu (będzie miał gdzieś 11 lat), a maluchy zostaną na tym samym piętrze, co nasza sypialnia

reklama
Cześć Dziewczyny. Witam po weekendzie. Ja dziś od 7 rano w laboratorium. Miałam pobrać dwie próbki moczu - posiew i badanie ogólne. No i jedna cała mi się wylała. Może uda się z jednej próbki zrobić badanie A jak nie to w piątek znowu. Właśnie wypiłam dwa kubeczki glukozy i czekam teraz dwie godziny... zwariuje

U mnie prasowanie odpada - bo po pierwsze nie lubię (i nie praktykuję ;)), a jak już trzeba (raz na ruski rok) to przychodzi do nas pani sprzątać i ona to robi :D
Więc skończy się na wypraniu i tyle ;)

Siedziałam w nocy do 2 i oglądałam seriale - jakoś tak olałam sprawę, że 6:20 muszę wstać bo idę do pracy na 7:15 i teraz jestem nie do życia :( Jedno co nastraja pozytywnie to ten piękny bielutki śnieg wkoło :D

Dziewczyny mam do oddania Bony. Odbiór Wrocław albo wysyłka, więcej na priv [emoji6]
1517817802-a30d22304b1ac628-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Cześć Dziewczyny. Witam po weekendzie. Ja dziś od 7 rano w laboratorium. Miałam pobrać dwie próbki moczu - posiew i badanie ogólne. No i jedna cała mi się wylała. Może uda się z jednej próbki zrobić badanie A jak nie to w piątek znowu. Właśnie wypiłam dwa kubeczki glukozy i czekam teraz dwie godziny... zwariuje
Czemu 2 kubeczki glukozy?

Hej Wam ;)

U mnie w kwestii wyprawki też blado póki co. Nic jeszcze nie kupiłam dla Małego,nawet jednej skarpetki nie mam :p A w moim przypadku nie ma co liczyć na rzeczy od siostry/brata/sąsiadki/kuzynki itp. :D więc wszystko kupuję sama co mnie akurat cieszy :)
Pewnie zacznę zakupy niedługo, bo też potem nie wyobrażam sobie gonić z wielkim brzuchem w poszukiwaniu kolejnej niezbędnej rzeczy.
Za to na pranie i prasowanie cieszę się bardzo :D

No i co do pokoiku to na początku i tak wstawimy łóżeczko do naszej sypialni więc tu mnie czeka trochę kombinacji z przenoszeniem komody do innego pokoju, żeby zrobić więcej miejsca.

A mam pytanie do doświadczonych dziewczyn odnośnie przewijaka. Czy ten nakładany na łóżeczko jest wystarczająco wygodny czy warto sprawić sobie osobny, wolnostojący :) ? I jak długo z niego korzystałyście?

Hej. Ja mam jutro tą glukozę. Ja sobie w ogóle nie przypominam tego badania w tamtych ciążach. Dziwne żebym nie miała tego. To jest obowiązkowe? I ciekawe dlaczego mam to tak wcześnie.
A jeszcze sobie tak poczytałam wczoraj ogrom artykułów żeby być obiektywna... Nie jestem całkowitym przeciwnikiem szczepień ale uważam że szczepienie noworodka w pierwszej dobie to jakaś masakra i tym razem zrobię co mogę żeby to przesunąć to o 2-3 miesiące. W innych krajach nie szczepi się od razu. Czeka się aż dziecko się wzmocni.

Link do: Szczepienia obowiązkowe? Nigdy dla noworodków! - PCh24.pl - prawa strona internetu. Portal informacyjny. Opinie i komentarze w dobrym stylu

A tak w ogóle to zima u nas nastała,chociaż kawałek ferii uratowany.
I znowu to zrobiłam..kupiłam mleko w proszku. To tłuste niebieskie. W każdej ciąży ta sama zachcianka. Postaram się nie przesadzać jednorazowo.

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
U mnie prasowanie odpada - bo po pierwsze nie lubię (i nie praktykuję ;)), a jak już trzeba (raz na ruski rok) to przychodzi do nas pani sprzątać i ona to robi :D
Więc skończy się na wypraniu i tyle ;)

Siedziałam w nocy do 2 i oglądałam seriale - jakoś tak olałam sprawę, że 6:20 muszę wstać bo idę do pracy na 7:15 i teraz jestem nie do życia :( Jedno co nastraja pozytywnie to ten piękny bielutki śnieg wkoło :D
Ale szczegolnie noworodkowi powinno się prasować bo pranie nie zabija wszystkiego.
Dlatego powinno się prasować na najwyższej temperaturze bo ona i para działa jak sterylizator, usuwa drobnoustroje.
Do tego prasowanie zmiękcza tkaniny..
No chyba że ktoś ma suszarkę do ubrań to nie trzeba, u mnie nie ma na nią miejsca :-(

Najgorzej jak jakiś film wciągnie i nie chce się wstać. Ja z reguły mam tak że jak muszę szybko wstać no do pracy to zawsze coś ciekawego leci, a tak to nic...[emoji19]

Hej Wam ;)

U mnie w kwestii wyprawki też blado póki co. Nic jeszcze nie kupiłam dla Małego,nawet jednej skarpetki nie mam :p A w moim przypadku nie ma co liczyć na rzeczy od siostry/brata/sąsiadki/kuzynki itp. :D więc wszystko kupuję sama co mnie akurat cieszy :)
Pewnie zacznę zakupy niedługo, bo też potem nie wyobrażam sobie gonić z wielkim brzuchem w poszukiwaniu kolejnej niezbędnej rzeczy.
Za to na pranie i prasowanie cieszę się bardzo :D

No i co do pokoiku to na początku i tak wstawimy łóżeczko do naszej sypialni więc tu mnie czeka trochę kombinacji z przenoszeniem komody do innego pokoju, żeby zrobić więcej miejsca.

A mam pytanie do doświadczonych dziewczyn odnośnie przewijaka. Czy ten nakładany na łóżeczko jest wystarczająco wygodny czy warto sprawić sobie osobny, wolnostojący :) ? I jak długo z niego korzystałyście?
ja miałam nakładany na łóżeczko i dla mnie był mega wygodny, korzystaliśmy tak gdzieś do 7-8 miesiąca chyba, dopóki nie był za mały i maluchy nie zaczęły się za bardzo wiercić. później przewijałam na łóżku, na samym wkładzie z przewijaka.
nie wydaje mi się, że jest jakaś różnica między nakładanym na łóżeczko, a wolnostojącym. to chyba bardziej kwestia tego, co Ci bardziej pasuje wstawić do pokoju :)

reklama

Dla mnie byl bardzo wygodny i przede wszystkim zajmował duuuzo mniej miejsca. Pieluchy miałam w organizerze przy lozeczku. Ja korzystałam ze swojego okolo 1,5 roku. Potem moj maluch byl juz tak wiercący, ze prosciej bylo ogarnac inaczej.

Ja prasuje ubranka - te z pierwszego miesiąca na pewno. Warto pamietac o prasowaniu od srodka :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry