reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

AgaRS90, to faktycznie jak boli to trzeba poćwiczyć. Fajnie, by było jak byś miała z kim chodzić na takie zajęcia lub z kim poćwiczyć, bo we dwójkę to raźniej. Samej też byłoby mi ciężko.

reklama
Fajny rogal :D
Na te bóle krocza by się taki przydał, bo jak leżę na boku z nogami złączonymi i trochę pogiętymi to mnie boli spojenie.
Ja mam rogal od bratowej ale połowę mniejszy i chyba za miękki, bo nie daje dobrego podparcia dla nóg.

A co do ryb to tuńczyk nawet dla osób nie będących w ciąży nie jest zdrowy. Zresztą wszystkie ryby drapieżne (czyli np też dorsz) mają w sobie dużo zanieczyszczeń, zwłaszcza rtęci. Łosoś jest ok pod warunkiem że jest dziki, a nie ten różowy, hodowlany-bo to sam syf. Taki dziki łosoś kolor mięsa ma normalny a nie sztuczny różowy (od paszy którą jest karmiony). A w ciąży dobrze jeść ryby słodkowodne, np sieja z mazurskich jezior.

Polecam poduche[emoji7]
1517435259-5496ff9a68dde31d-aaaaaa.jpeg

Mąż mi sprezentował, spi się o niebo lepiej :)

9ewnqqmznpxcwjj5.png
A gdzie kupił i za ile?

Mam rogala z motherhood i jest świetny, nawet do oglądania telewizji go sobie przynoszę bo wieczorem mnie strasznie biodra i tyłek bolą, chyba wszystko się tam rozłazi :p
Fajne macie brzuszki, mój jest tak pomiędzy, nie jakiś bardzo duży, ale już widoczny o czym przekonałam się dziś robiąc zakupy w rossmanie, stałam w kolejce i jak mnie pani zobaczyła to od razu otworzyła dodatkową kasę i zawołała :)
Ryby jem różne łososia, pstrąga, śledzie itp. W przeciwieństwie do mięsa, które jem sporadycznie. Mąż nie je mięsa więc obiady zawsze wegetariańskie, a ja sobie tylko czasem kupię jakąś szynkę na kanapki lub przywiozę coś od mamy

Ładne macie brzuszki Dziewczyny :)
Ja to u siebie mam wrażenie (wydaje mi się, że to przez to, że mam trochę ciałka I boczki), że u mnie ten brzuszek nie wygląda jak ciążowy..
Byłam dzisiaj w Lidlu I udało mi się kupić tę chuste do noszenia i to nawet za 49zl :) mam nadzieję, że to ta o której pisalyście :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja swoja na allegro kupilam plus do tego materacyk do srodka i poducha motylek antuwstrzasOWA;) za 130zl;) taka jak u @AgaR90

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Na szkole "rodzenia" większość tematów jest o pielęgnacji dziecka, o kąpaniu, karmieniu itp...
Co do tematów strikte porodowych, to ja pamiętam łagodnie bólu podczas porodu i rola osoby towarzyszącej..

Niestety nazwa jest myląca i dużo osób zastanawia się po co chodzić na "szkołę" skoro od zawsze kobiety rodziły bez niej...

A tak na prawdę można się wiele dowiedzieć o najnowszych zaleceniach, jak np że podczas kp nie trzeba mieć diety jaka to zawsze uważano...
Ja nie mam praktycznie żadnego doświadczenia z małymi dziećmi, dlatego właśnie liczę na tematy dotyczące pielęgnacji itp. A faktycznie od czasu naszych mam chyba zalecenia się trochę pozmieniały, więc chętnie usłyszę inną opinię (i nie tylko internetową ;) ) Z resztą jestem na zwolnieniu i mam dużo wolnego czasu, więc będzie to dodatkowy bodziec do wyjścia z domu ;)

Mi też basen pomaga na kręgosłup, tylko że ja mam problemy z szyjnym, a ten lędźwiowy dopiero zaczyna pobolewać. Teraz nie byłam przez 3 tygodnie z powodu przeziębienia i już było ciężko, ale jak poszłam to od razu ulga ;) mam dookoła ładne tereny spacerowe, więc jak pogoda ładna, to staram się spacerować. A ćwiczenia w domu raczej bez szału, tracę zapał jak włączam kolejny raz ten sam filmik :p

reklama
Ja dzisiaj wymarzłam w nocy. Obudziłam się z dreszczami :eek:, zazwyczaj kot mi leży na nogach i jest mi aż za ciepło ale spałam na boku dzisiaj i Małpa spala z boku. Przykryłam się dodatkowo szlafrokiem. Jakoś ciężko się spało. Podobno super księżyc był blue blood moon ,przegapiłam.
IMG_20180201_072550_363.jpg

Załączniki

• IMG_20180201_072550_363.jpg
    IMG_20180201_072550_363.jpg
    262,4 KB · Wyświetleń: 92
Do góry