reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
U mnie waga początkowo poleciała prawie 4kg, ale teraz już jestem 3kg do przodu od wagi wyjściowej - czyli nadrobiłam te stracone + jeszcze 3, ale to przecież dopiero początek :) moja siostra w pierwszej ciąży przytyła 24kg, w drugiej 18kg - dziś rok po urodzeniu drugiego maluszka nie ma po nich śladu :)

ja na ból gardła też brałam pre-nalen i tantum verde, ale to tak jako wspomagacze - generalnie skupiłam się na miodzie naturalnym - 2 łyżeczki powoli ssane kilka razy dziennie i po dwóch dniach ani śladu bólu :)

Ja dopiero kilogram na wadze więcej i zero praktycznie brzuszka...dalej wyglądam jakbym po prostu przytyła. Wrzucę Wam fotkę bo trochę mnie to martwi...

Na ból gardła pomaga też płukanie go wodą z wodą utlenioną, tak 1 łyżka na szklankę wody, płukać 3x dziennie.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ja doszłam do wagi z początku ciąży. Czyli jestem na zero :)
Ale od dwóch dni widzę, jak brzuch mi szybko rośnie. Dzisiaj już kurtka lekko się opinała na brzuchu ( to nie wzdęcie) Muszę wskoczyć na wagę :)

Pani mi dała gardlox I pow ze najczęściej przepisują lekarza jest ostrzeżenie i nie wiem.. wzięłam jedna pastylkę.. i jeszcze miód czosnek mleko na wieczór

Ja mam 3kg na plusie w pierwszej ciąży na tym etapie było już prawie 10kg na plusie.
I mimo że w pierwszej ciąży kompletnie nie jadłam słodkiego, jadłam strasznie mało i miałam dużo ruchu to końcowo miałam 22kg na plusie. Na 4 dni po porodzie miałam-12kg mimo że po porodzie miałam tak nie ludzki apetyt że mąż wiecznie jedzenie do szpitala do woził:D a pół roku po porodzie miałam 2kg mniej niż przed ciążą i oczywiście w ogóle nie ćwiczyłam i nie miałam żadnej diety :D także nie ma reguły co do przybierania

Mnie zaczyna zgaga też dopadac.. W dzień nie jedynie w nocy jak się obudzę.
I mała właśnie mnie kopie zaraz koło pempka [emoji7] nie mogę się doczekać aż synek znajdzie moment żeby mógł poczuć bo zawsze albo on śpi albo go przy mnie nie ma

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi bolesnym skurczami podczas kp, to się zgodzę, ale przy drugiej i kolejnej ciąży. Przy pierwszej raczej nie występują, ale przy każdej kolejnej są coraz bardziej bolesne.

Tak mówiła moja mama, która urodziła nas 6-tkę [emoji6]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi na gardło pomaga syrop P*renalen. I to naprawdę mocno. Chociaż jestem zdziwiona, bo czytałam opinie, że ma taki skład że nie ma co się spodziewać cudów. A jednak daje radę.

O dziwo tabletki do ssania z tej serii nie pomagały.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry