reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
To termin identycznie jak ja :) mój mąż ma urodziny 27 maja i może dzidzia jak się pospieszy trochę to też trafi w jego datę :) fajnie by było :)

Dzisiaj obudziłam się bez tego bólu miednicy, tzn był ale minimalny. Wczoraj o tym poczytałam i może być przyczyna taka że za mało się spaceruje, można potańczyć tak jakby taniec brzucha żeby rozluźnić miednicę i siadać po turecku. Trochę się zastosowałam, potańczyłam przed lustrem co wyglądało komicznie :D nie wiem, może coś tam pomogło.
Czy którejś już pępek zrobił się wypukły? :blink: i czy tylko ja nie mam tej linii na brzuchu, nic a nic, nawet cienia linii? :D

U mnie pępek normalny i lini brak:) przyjdzie w swoim czasie

U mnie pępek nie był wypukły w żadnej z ciąż, a linea nagra pojawia się u mnie pod sam koniec ciąży :)

A ja dzisiaj w Decathlonie kupiłam sobie strój kąpielowy dla ciężarnych i zamierzamy z mężem ponownie chodzić na basen, mam nadzieję, że regularnie :)
I powiem Wam, że po 1,5h na zakupach byłam padnięta (choć wcześniej w domu tylko odpoczywalam:), aż mąż się zdziwił jak wcześniej dawałam radę pracując.. Na zwolnieniu jestem dopiero 1,5 tygodnia.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Też kupiłam parę dni temu ten strój. Jest super, bo nie ciśnie w brzuch. Wyjechaliśmy na ferie i co dzień śmigam w nim basen. :-)

To wy liczycie na poród wcześniej, a ja obstawiam, że urodzę po terminie - takie przemyślenia po tym jak bardzo Staś nie śpieszył się na świat ;)

Witam wszystkie nowe mamy - fajnie jak nasze grono się powiększa :D

A co do pępka to mam wklęsły, linii na brzuchu nie mam, za to niektóre znamiona (a mam ich duuuużo) zrobiły mi się dosłownie czarne ;)

Ponawiam prośbę i pytanie, czy na połówkowym usg miałyście w jakiś sposób określone coś odnośnie moczowodów?
Moczowodów jako takich nie da się ocenić w USG (ocenia się tylko nerki i pęcherz), natomiast jeśli pęcherz jest niewypełniony to może sugerować, że upośledzona jest drożność moczowodów.

Ja to mam nadzieję że urodze w terminie albo nawet chwilę po...oby tylko nie w dzień Komunii córki... bo i tak może być... :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi linia pojawiła się dość dawno, nawet ze dwa miesiące temu delikatna, teraz bardziej widoczna. Jeśli chodzi o pępek to dalej wklęsły! Zawsze taki miałam i póki co nic się nie zmienia :)

reklama
Ja linię już mam, pępek mam wklęsły, ale mniej głęboki niż zwykle.
W 1szej ciąży nie miałam wystającego pępka, tylko właśnie płytszy

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry