Mi nie przeszkadza(ła) rodzina po porodzie bo miałam taka wielką potrzebę chwalenia się Stasiem, że aż pękałam z dumy, z resztą małżonek podobnie
Urodziłam o 19:25, a o 21:30 zjechała się cała rodzina żeby podziwiać nowego członka - mama, tata, brat, teściowie, ciocia, kuzynka - no na serio był tłum - pewnie byłoby jeszcze więcej, ale bratowa małżonka akurat też rodziła
Teściowie mieli 40km, moi rodzice 110km, a ciocia 130km - w sumie byłam wtedy zmęczona (choć poród był krótki), ale cieszyłam się że są z nami. Potem jeszcze kilka dni byliśmy u rodziców (tata jest pediatrą, więc jakoś takie naturalne się to nam wydawało, popokazywał nam np. jak myć pupę pod kranem co potem stosowaliśmy aż do czasu kiedy Stasia dało się unieść w jednej ręce
), a potem w końcu dotarliśmy do swojego domu. No ale co tydzień i tak mieliśmy gości
Ja na początek też właśnie miałam zwykłe body (pierwszy raz zostałam mamą, a też innych maluchów w rodzinie nie było), ale jak odkryłam kopertowe to już do zwykłych nie wróciłam - ale jak widać każdemu co innego pasuje ;D
Tylko ja niestety nie mam nikogo z rodziny czy najbliższych, po kim mogłabym dostać ubrania więc kupuje nowe.
Jesli chodzi o lumpeksy to nie jest to dla mnie, nie potrafię tam grzebać, szukać godzinami itd. Mam kumpele co ubiera sie tylko tam i super wygląda, ja mam tylko jedna rzecz z second handu- spódnicę, ktora wygrzebala mi z 10 lat temu kumpela;p moja mama tez jest łowczynia, ja niestety tego daru nie mam i tej cierpliwości
W lumpeksach tez nie umiem kupować - po pierwsze odrzuca mnie ten zapach (chyba jakiś środek piorący?), a po drugie ogólnie NIENAWIDZĘ chodzić po sklepach - jest to dla mnie męka! Także nawet spożywce zakupy robię przez internet
Jedyny sklep jaki raz na czas lubię "zwiedzić" to TkMaxx, ale też nie za długo, bo po godzinie jestem już koszmarnie zmęczona
Ja też miałam same takie body jak kupiła
@AgaRS90 i nie miałam wcześniej styczności z takimi maluchami mąż też nie a bez problemu daliśmy radę
A synek ulewal milion razy ma dzień
Właśnie po segregowalam sobie ciuchy rozmiarami po synku ale tylko do 74 bo tylko takie miałam kartony na dole reszte mam na strychu i wygląda to tak:
Od góry idzie 56 do 74. I wiem że na strychu mam jeszcze karton ż 74 bo tych jest coś o wiele za mało. Odłożyłam te całkiem zniszczone które przeoczyłam wcześniej i odłożyłam te całkiem grube na 56 między innymi kombinezon polarowy bo synek w takim że szpitala wychodził.
Mąż pojechał po motor ż kolega jak będzie mu odpowiadał to w końcu w domu będzie w ciągu 25 min a nie 1.5-2h :/
Musiałabym się wziąść za sprzatnie ale chyba jelitowka mnie dopadła bo co 10min w wc :/ jestem totalnie słaba dzisiaj
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak bym widziała swoje pudła
Jak powyjmowałam te ciuszki to się wzruszyłam...
A co do motoru to strasznie bym się bała jak by mój małżonek jeździł (na szczęście oboje mamy podobne odczucia - może ze względu na pracę)
Dokładnie tam... :/ W jednej kolejce czekały dziewczyny na usg, ustalenie terminów na kolejne badania, generalnie chyba wszystkie przypadki
Myślałam, że jajko zniosę! Do tego w jedynym automacie na korytarzu była jedynie kawa, herbata z cytryną i czekolada "na gorąco". Żadnej wody, ani soku.. Jakbym wiedziała, że spędzę tam pół dnia to bym wałówkę z domu zabrała
Chcieli mi tam dać skierowanie na drugie prenatalne, ale podziękowałam. W Volumedzie na Zdrowej też je robią i tam się umawia człowiek na godzinę i czeka może z 10 minut.. A nie pół dnia i też jest ro w ramach nfz. Do tego na przeciwko gabinetu lekarskiego jest pokój dla kobiet po porodzie. Jakiś maluszek co chwilę tak okropnie tam płakał, jakby go ze skóry obdzierali! Siedziałam tam i myślałam tylko o tym, żeby moje dziecko tak nie dawało w kość.. Starsza córka była bezproblemowym dzieckiem i mąż się boi, co nas czeka, bo wszyscy mu mówią, że drugie jest przeciwieństwem pierwszego
Takie czekanie - w dodatku bezsensowne - jest okropne
Oby następnym razem sprawniej poszło!
Dzieciaczek zdrowy, wszystko w porzadku po usg polowkowym
poza jednym szczegolem, ze chlopak zmienil sie w dziewczyne
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To musiałaś być zaskoczona