reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ah temat wózka ostatnio mi mocno zaprząta głowę, wiadomo ideałów nie ma szczególnie jak się chce przeznaczyć na to jakiś sensowny budżet. U mnie problem jest taki że mieszkamy w bloku bez windy i nie za bardzo jest miejsce żeby nawet sam stelaż gdzieś przypiąć czy zostawić. Więc jak kupię duży i ciężki to będę się męczyć. Kolejna kwestia to nasze auto (corsa), które ma ograniczone możliwości. Ale jak patrzę na te lżejsze, miejskie wózki to znowu mam objawy czy poradzą sobie na naszych lubelskich chodnikach ;) Fajne recenzje robi domowa.tv i dziś natknęłam się tam na ciekawy wózek spacerowy z możliwością dokupienia gondoli Joie Mytrax. Czy któraś z Was zetknęła się z tym wózkiem? Bardzo spodobał mi się wygląd, taki minimalistyczny, ma amortyzację i pompowane koła a przy tym waży niecałe 12kg. Fajne jest też to że spacerówka składa się cała bez wyjmowania siedzenia i cena też ok.
Na facebooku nie wiem czy korzystasz jest taka grupa
"WÓZKI DZIECIĘCE - sprzedaż, kupno, wymiana, dyskusja!"
tak dużo osób pyta o opinie o wózkach i można się sporo dowiedzieć, że zapytaj tam i ktoś będzie miał coś do powiedzenia o tym :)

Jeśli będę miała kupować wózek, kupię na pewno używany chyba samą gondolkę,nosidło nowe. Podobają mi się te adamex i bebetto. Na pewno w jakimś kolorze, nie czarną na pewno bo tak mi one wyglądają jak małe trumienki.... A potem kupimy fajną spacerówkę.

@Just&yna to cię trzymają w niepewności! A fakt dobrze by było usłyszeć tylko że jest zdrowe , że wszystko ok by wystarczyło. Ale oni też muszą sie 'zabezpieczyć'...

reklama
A czy do tego stelaża można podłączyć fotelik z auta , jeśli tak to z jakich np czy z większości?

A co z kolorem?
Im ciemniejszy tym b funkcjonalny... Ale kurde w lecie taki ciemny też nie bardzo:/ co myślicie?

9ewnqqmzi7le71mi.png
Z tego co wiem to chyba wystarczy dobrać odpowiedni pod model fotelika adapter. My do wózka kupiliśmy adapter za 60zł a fotelik mamy z maxi cosi. Jeśli chodzi o kolorystykę to jest dużo różnych wzorów, ale my zdecydowaliśmy się na odcienie szarości z tego w względu ze to nasze pierwsze dziecko, teraz będzie chłopczyk a później ma służyć drugiemu maluchowi. Materiał jak sprawdzałam częściowo jest do zdjecia i mozna przeprac. My mamy kombi i nam spokojnie zmieści się stelaż i gondola. Teraz mieszkamy w mieście ale niedługo jak się wybudujemy zamieszkamy na wsi więc do samochodu będę wrzucać stelaż i foteliki by jechać np na zakupy :-)

A tak z innej beczki. Nawet nie wiedziałam że kiwi zagryzane nutella jest takie smaczne :-)

A na połówkowe do innego dr niż ostatnio nie chcesz iść?
No właśnie cały czas myślę...to by było moje 3usg polowkowe ...I pytanie czy też powinnam je zrobić do 21t6d?nie wiem może ja przesadzam...No bo jakby było coś nie tak to któryś z tych dwóch lekarzy by coś zauważył?ech....panikara że mnie...

No właśnie cały czas myślę...to by było moje 3usg polowkowe ...I pytanie czy też powinnam je zrobić do 21t6d?nie wiem może ja przesadzam...No bo jakby było coś nie tak to któryś z tych dwóch lekarzy by coś zauważył?ech....panikara że mnie...

Z USG połówkowego powinnaś mieć dokumenty z opisem wszystkich pomiarów, tam też oceniają czy wszystkie narządy są prawidłowo rozwinięte, skoro żaden z lekarzy nie ocenił płci to jak ocenił czy narządy płciowe są prawidłowo rozwinięte?

Z USG połówkowego powinnaś mieć dokumenty z opisem wszystkich pomiarów, tam też oceniają czy wszystkie narządy są prawidłowo rozwinięte, skoro żaden z lekarzy nie ocenił płci to jak ocenił czy narządy płciowe są prawidłowo rozwinięte?
No nie mam takiego dokładnego opisu...

Jestem po usg na NFZ ...dzidzia dziś ułożona głową do dołu lekarz nie do końca był pewien że dziewczynka bo dokładnie nie widział...Ja sprawdzał płeć to ponad pepkiem jeździł tak wysoko!może dlatego mnie zaczął dusić ten żołądek bo macica już się podniosła? Trochę się uspokoilam...chciałabym żeby mi ktoś tak powiedział że jest zdrowe...A oni tylko asekuracyjnie że usg nigdy nie daje pewności....

@Just&yna nie masz coś szczęścia do tego połówkowego. współczuję tej niepewności, którą Ci fundują
tak jak pisała @KikaRika powinnaś mieć opis ze zdjęciami z tego badania. lekarz w tym badaniu powinien ocenić również zewnętrzne narządy płciowe, więc nie wiem jak on to zrobił jak nie powiedział czy chłopiec czy dziewczynka... co też nasuwa pytanie na ile inne rzeczy ocenił prawidłowo. chyba bym się zastanowiła nad innym lekarzem jeszcze. ale też żaden Ci nie powie, że na 100% zdrowe jak nie ma wyników amniopunkcji

Co do narządów to jeden powiedzial ze to mu raczej na dziewczynkę wygląda A drugi oglądał ...Oglądał i mówi że czasami widać wargi sromowe A pod innym kątem nie jest pewny bo jakby coś tam było...
Wolałabym dostać taki dokładny opis wszystkiego A tak jeden coś tam pomierzyl i nic mi nie dał A drugi sporządził odreczna notatkę i też jakaś super dokladna nie była...

Nie wiem jutro chyba zadzwonie do rejestracji gdzie byłam na genetycznych i zapytam o terminy i koszt takiego usg i jak ono wygląda....

Mam pytanie A to trzecie obowiazkowe usg między 28 a 32 tyg ciąży to nie jest podobne ?też nie patrzą na to samo?

reklama
Do góry