reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mój maluch właśnie się wierci standardowo trochę poniżej pępka ale czuję ruchy głównie bardziej z prawej strony chociaż czasami też z lewej ale jest duży chłopiec więc może dlatego na całym podbrzuszu czuje :-) fantastyczne uczucie :-)

reklama
u mnie najpierw w dole brzucha. @AgaRS90 nie fiksuj ;), Ty masz przecież młodszego dzidziusia niż wg OM i jeszcze czas, żeby czuć ruchy
No wieeem wiem że jeszcze czas ale tak staram się wsłuchać w siebie i coś mi się wydaje że to to ale nie jestem pewna.
Zazwyczaj czuje takie delikatne hmm nie wiem jakby jelita tylko jelita właśnie takie poburkiwanie itd czuje wyżej i wyraźniej. A to... raz to hmm jakby taka struna przez podbrzusze i wibracje przez może 2,3 sek się rozchodziły.
No sama nie wiem;p

9ewnqqmzi7le71mi.png

No wieeem wiem że jeszcze czas ale tak staram się wsłuchać w siebie i coś mi się wydaje że to to ale nie jestem pewna.
Zazwyczaj czuje takie delikatne hmm nie wiem jakby jelita tylko jelita właśnie takie poburkiwanie itd czuje wyżej i wyraźniej. A to... raz to hmm jakby taka struna przez podbrzusze i wibracje przez może 2,3 sek się rozchodziły.
No sama nie wiem;p

9ewnqqmzi7le71mi.png
tutaj jest fajnie pokazane, w którym miejscu znajduje się dno macicy w tygodniach ciąży i gdzie realnie możesz poczuć wtedy ruchy. W okolicach pępka dopiero koło 24 tc :)
slide_5.jpg

tutaj jest fajnie pokazane, w którym miejscu znajduje się dno macicy w tygodniach ciąży i gdzie realnie możesz poczuć wtedy ruchy. W okolicach pępka dopiero koło 24 tc :)
slide_5.jpg
No to ja właśnie nad spojeniem tak lekko czuje a jelita o wiele Mocniej i wyżej i w różnych miejscach a to lekkie tak albo na środku albo po lewej stronie zawsze i o wiele niżej i lżej

9ewnqqmzi7le71mi.png

No to ja właśnie nad spojeniem tak lekko czuje a jelita o wiele Mocniej i wyżej i w różnych miejscach a to lekkie tak albo na środku albo po lewej stronie zawsze i o wiele niżej i lżej

9ewnqqmzi7le71mi.png
Spokojnie, jeszcze chwila i nadejdzie moment, że nie będziesz mieć wątpliwości <3 :)

A co do żył, bo też był temat - na piersiach mam autostradę:p no i wyszła mi ta kreska na brzuchu - na początku myślałam, że to odcisk z rajstop lub gumki spodni, ale jednak to ta kreska:)
No i meeeega ciemne sutki.

9ewnqqmzi7le71mi.png

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ja czekając na pierwsze ruchy też tak wsłuchiwałam się w każdego bąbelka i każde uklucie w brzuchu [emoji4]i być może to były ruchy wtedy ale ok tydzień temu siedząc a kanapie poczułam w końcu porządnie, jakby podskakiwanie... nie wiem, tego nie da się z czym innym pomylić [emoji4] teraz czuje malucha codziennie, raz mocniej raz słabiej. To też moja pierwsza ciąża, ruchy poczułam w 18 tygodniu. Także i tak szybko [emoji6] Ale rozumiem Cię że czekasz z niecierpliwością [emoji4]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czekając na pierwsze ruchy też tak wsłuchiwałam się w każdego bąbelka i każde uklucie w brzuchu [emoji4]i być może to były ruchy wtedy ale ok tydzień temu siedząc a kanapie poczułam w końcu porządnie, jakby podskakiwanie... nie wiem, tego nie da się z czym innym pomylić [emoji4] teraz czuje malucha codziennie, raz mocniej raz słabiej. To też moja pierwsza ciąża, ruchy poczułam w 18 tygodniu. Także i tak szybko [emoji6] Ale rozumiem Cię że czekasz z niecierpliwością [emoji4]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Nooo jutro zaczynamy 18 tydz:)
A narazie to podczas przekładania dłoni do podbrzusza i jak się mega skupię, na mocniejsze doznania zdaje sobie sprawę że muszę poczekać:)
Ale już niebawem[emoji173]
A jutro o 18 wizyta! [emoji7][emoji7][emoji7]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry