Nie przejmuj się, ja w pierwszej ciąży na połówkowe szłam płaska jak deska. Wszystkie dziewczyny z brzuchami, a ja wyglądałam jakbym pomyliła lekarzyJeju dziewczyny, ja nie mam w ogóle brzuszka.
Ostatnio internista mówił że dziwne, że mam taki mały brzuch.
jestem w 18 tygodniu przytyłam 0,5 kg
reklama
Jeju dziewczyny, ja nie mam w ogóle brzuszka.
Ostatnio internista mówił że dziwne, że mam taki mały brzuch.
jestem w 18 tygodniu przytyłam 0,5 kg
Jeżeli to twoja pierwsza ciąża i mało przybrałaś na wadzę to normalne
Podejrzewam, że gdybym ja nie chudła jak do tej pory, to bym już była większa
Już tutaj opisywalam, że byłam po terminie i w szpitalu mi nie wierzyli, bo miałam piłeczkę jak na 7m ciąży.
KikaRika
Moderatorka
Właśnie najlepiej jest kupić używaną chustę, nie nową, bo jest już "złamana", nie będzie sztywna itp.. Na FB są grupy sprzedażowe np "chusty na każdą kieszeń".Data z OM jest podstawą, ta z 12 tc jest brana pod uwagę jak nie pamiętasz ostatniej miesiączki (ja np tak teraz mam I mi w karte ciązy wpisali to co po skanie w 12 tc wyszło.
Ja moją córkę nosiłam i w tym czasie też dość dużo się na ten temat dowiadywał, więc służę radą
Generalnie - warto na początku od kogoś sobie na jakis czas pozyczyc i zobaczyc czy się w ogole jest typem chustonoszeniowca - bo oczekiwania czesto rozmijają się z rzeczywistościa
U nas do chusty przekonała nas... neonatolog! Bo powiedziala ze dla maluszkow ogromnie wazny jest dotyk i ona kazdemu poleca ROZSĄDNE chustonoszenie.
Tylko wspomniala, zeby nie nosic w chuscie zadnej do czasu pierwszego usg bioderek (6 tydzien), bo są takie dysfunkcje bioder, ktorych nie widac golym okiem nawet na bilansach i lepiej poczekac do tego badania i potwierdzic wtedy u lekarza.
Totez ja na start kupilam uzywaną chustę elstyczną Tuli. Bo sie ja latwo, szybko i wygodnie wiazalo. Tez duzo osob na forach polecalo ją na start.
Potem przesiedlismy się na juz chusty tkane i mialam dwie - żakardową z LittleFrog i kolkową z LennyLamb. Z kólkowej niewiele korzystalam, ale z żakardowej - koszystałam chyba jeszcze do wrzesnia tego roku epizodami. Moj mąz tez sie nauczyl wiazac i nosil Małą Na wakacjach, wyjazdach,.imprezach - ratowalo nam to zycie!
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
emer185
Fanka BB :)
Swoją chustę dostałam w prezencie, jest to ta chusta z Lidla, które były ostatnio dostępne. Wypralam ja, związałam w warkocz co jakiś czas rozciągam i znowu wiąże. Gdzies wyczytałam ze to najlepszy sposób na „złamanie jej”. Ale czy to prawda? [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
KikaRika
Moderatorka
Tak, albo można zrobić z niej hamak, no o nogi stołu i starsze dziecko może się hustać Ale te chusty z Lidla są podobno miękkie i nie wymagają jakiegoś extra łamania.Swoją chustę dostałam w prezencie, jest to ta chusta z Lidla, które były ostatnio dostępne. Wypralam ja, związałam w warkocz co jakiś czas rozciągam i znowu wiąże. Gdzies wyczytałam ze to najlepszy sposób na „złamanie jej”. Ale czy to prawda? [emoji23]
A jak za tą cenę są super.
olala25
Cześć wszystkim, podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam dołączyć To moja pierwsza ciąża, termin wg OM to 16 czerwca, więc skończyłam 17 tygodni. Brzuszek na razie mały, dopiero w tamtym tygodniu udało mi się wrócić do wagi wyjściowej
reklama
ZUZA.80
jak ja Wam zazdroszczę tych małych, zgrabnych brzuszków i mało, o ile w ogóle kg na plusie! jak któraś chętna to oddam coś z moich dodatkowych już 4kg! a swoim apetytem na słodkie (czekolada głównie) i sok pomarańczowy, który mi tak przez ostatni tydzień dopisuje też się chętnie podzielę ja nawet normalnie nie piję żadnych soków...
Podziel się: