reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jeju dziewczyny, ja nie mam w ogóle brzuszka.
Ostatnio internista mówił że dziwne, że mam taki mały brzuch.
jestem w 18 tygodniu :( przytyłam 0,5 kg
Nie przejmuj się, ja w pierwszej ciąży na połówkowe szłam płaska jak deska. Wszystkie dziewczyny z brzuchami, a ja wyglądałam jakbym pomyliła lekarzy :p

reklama
Jeju dziewczyny, ja nie mam w ogóle brzuszka.
Ostatnio internista mówił że dziwne, że mam taki mały brzuch.
jestem w 18 tygodniu :( przytyłam 0,5 kg

Jeżeli to twoja pierwsza ciąża i mało przybrałaś na wadzę to normalne ;)
Podejrzewam, że gdybym ja nie chudła jak do tej pory, to bym już była większa :)
Już tutaj opisywalam, że byłam po terminie i w szpitalu mi nie wierzyli, bo miałam piłeczkę jak na 7m ciąży.

Moja mama obie ciąże przeszła z brzuszkiem jak w 5 miesiącu. Plus rodzi małe dzieci, ja 2600 g a siostra 2650 g, więc jedna forma :D
Może mam genetycznie....albo jeszcze wyskoczy....

Data z OM jest podstawą, ta z 12 tc jest brana pod uwagę jak nie pamiętasz ostatniej miesiączki (ja np tak teraz mam :) I mi w karte ciązy wpisali to co po skanie w 12 tc wyszło.

Ja moją córkę nosiłam i w tym czasie też dość dużo się na ten temat dowiadywał, więc służę radą :)
Generalnie - warto na początku od kogoś sobie na jakis czas pozyczyc i zobaczyc czy się w ogole jest typem chustonoszeniowca - bo oczekiwania czesto rozmijają się z rzeczywistościa :)
U nas do chusty przekonała nas... neonatolog! Bo powiedziala ze dla maluszkow ogromnie wazny jest dotyk i ona kazdemu poleca ROZSĄDNE chustonoszenie.
Tylko wspomniala, zeby nie nosic w chuscie zadnej do czasu pierwszego usg bioderek (6 tydzien), bo są takie dysfunkcje bioder, ktorych nie widac golym okiem nawet na bilansach i lepiej poczekac do tego badania i potwierdzic wtedy u lekarza.

Totez ja na start kupilam uzywaną chustę elstyczną Tuli. Bo sie ja latwo, szybko i wygodnie wiazalo. Tez duzo osob na forach polecalo ją na start.
Potem przesiedlismy się na juz chusty tkane i mialam dwie - żakardową z LittleFrog i kolkową z LennyLamb. Z kólkowej niewiele korzystalam, ale z żakardowej - koszystałam chyba jeszcze do wrzesnia tego roku epizodami. Moj mąz tez sie nauczyl wiazac i nosil Małą :) Na wakacjach, wyjazdach,.imprezach - ratowalo nam to zycie!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie najlepiej jest kupić używaną chustę, nie nową, bo jest już "złamana", nie będzie sztywna itp.. Na FB są grupy sprzedażowe np "chusty na każdą kieszeń".

Swoją chustę dostałam w prezencie, jest to ta chusta z Lidla, które były ostatnio dostępne. Wypralam ja, związałam w warkocz co jakiś czas rozciągam i znowu wiąże. Gdzies wyczytałam ze to najlepszy sposób na „złamanie jej”. Ale czy to prawda? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Swoją chustę dostałam w prezencie, jest to ta chusta z Lidla, które były ostatnio dostępne. Wypralam ja, związałam w warkocz co jakiś czas rozciągam i znowu wiąże. Gdzies wyczytałam ze to najlepszy sposób na „złamanie jej”. Ale czy to prawda? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak, albo można zrobić z niej hamak, no o nogi stołu i starsze dziecko może się hustać ;) Ale te chusty z Lidla są podobno miękkie i nie wymagają jakiegoś extra łamania.
A jak za tą cenę są super.

Cześć, u mnie dziś zaczął się 20tc i ciężko mi uwierzyć, że to już połowa ;) w prezencie dostałam z rana kilka małych kopniaczkow, z czego się bardzo cieszę, bo ostatnio miałam wrażenie że nic nie czuję. Wstawiam i mój brzuszek ;)
IMG_20180108_153552~2.jpg

Załączniki

• IMG_20180108_153552~2.jpg
    IMG_20180108_153552~2.jpg
    920,2 KB · Wyświetleń: 407
Cześć wszystkim, podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam dołączyć :happy: To moja pierwsza ciąża, termin wg OM to 16 czerwca, więc skończyłam 17 tygodni. Brzuszek na razie mały, dopiero w tamtym tygodniu udało mi się wrócić do wagi wyjściowej ;)

reklama
jak ja Wam zazdroszczę tych małych, zgrabnych brzuszków i mało, o ile w ogóle kg na plusie! jak któraś chętna to oddam coś z moich dodatkowych już 4kg! a swoim apetytem na słodkie (czekolada głównie) i sok pomarańczowy, który mi tak przez ostatni tydzień dopisuje też się chętnie podzielę ;) ja nawet normalnie nie piję żadnych soków...

Do góry