reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@ZUZA.80 ja mam na plusie wahajace się 5-6 kg [emoji14] teraz dopiero widzę że brzuszek robi się ciążowy a nie tłuszczowy[emoji6] a apetyt mi też dopisuje od początku ciazy mimo mdłości początkowych! Ciągle mam smaki a to lody ciasteczko, soczek, ostatnio jem ciągle chlebam czy bułki z dżemem... No ciągle coś

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny,

śledzę wątek od jakiegoś czasu, odnotowałam się też na liście obecności. Ja skończyłam 18 tc, to moja pierwsza ciąża i czuję sie całkiem przyzwoicie. Co prawda dopadają mnie co rusz jakieś przypadłości- infekcje, zapalenie pęcherza, kołatania serca, a ostatnio nawet naderwane wiązadła w kostce nigdy w życiu nie odwiedziłam tylu lekarzy co w ciąży, ale cóż, wszystko jest po coś.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie czerwcowe mamusie! ❤️

@ZUZA.80 ja mam na plusie wahajace się 5-6 kg [emoji14] teraz dopiero widzę że brzuszek robi się ciążowy a nie tłuszczowy[emoji6] a apetyt mi też dopisuje od początku ciazy mimo mdłości początkowych! Ciągle mam smaki a to lody ciasteczko, soczek, ostatnio jem ciągle chlebam czy bułki z dżemem... No ciągle coś

Witaj w klubie, u mnie tez +5 :) u mnie jest trochę gorzej, bo przybrałam dodatkowo 5 kg w trakcie kuracji hormonalnej przed ciąża. Jestem na etapie akceptacji takiego stanu rzeczy i tłumaczenia sobie, że tak musi być :)

@myllenne Ty nadal jesteś szczupła, te 5-6 kg to nie wiem gdzie Ci poszło...
ja mam brzuch, tak z 1,5 raza jak Twój, no i zaczynam się robić gruba :( a to dopiero połowa, najwięcej się tyje w końcówce... przed ciążą nie byłam szczuplakiem, raczej średnia, a teraz... niby podobnie jak w poprzedniej ciąży, ale jakoś mi tak samopoczucie siadło :(

Może tak wyglądam w miarę szczupło ale nie do konca tak jest. Zawsze właśnie w okolicach brzucha jest mnie za dużo, znienawidzona cześć ciała. O teraz ją kocham bo dzidzia w środku rośnie [emoji6] raz mi lepiej raz mi gorzej to samopoczucie, huśtawka nastrojów [emoji2]

I pamiętaj że do 7 dni musisz go dostarczyć pracodawcy

9ewnqqmzi7le71mi.png
Dziękuję za odpowiedź :-)

reklama
Ja też zaczęłam co nieco więcej jeść. Mam smak na pomidory, ser żółty, codziennie jabłko, gruszka i sok pomarańczowy w hurtowych ilościach ! :) Mięso to dla mnie może nie istnieć, od początku problemów z mdłościami nie jem, nie mogę, nie smakuje, czasem coś spróbuję, ale nie mogę, I to problem, bo nigdy nie wiem co ugotować :)
Synek mnie zaraził..już mnie trzęsie, mówić nie mogę ajjj :(

Do góry