reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Jaki tu spokój, nananana!
Co tam dzisiaj wcinacie?
Mój mąż na pizzy i piwku a ja wcinam kanapki z serkiem i ogórkiem kiszonym, zgryzam pomidorem, szpinakiem, papryka , pasztetem, lichi i popijam maślanka [emoji23]
Mmm pyszota [emoji7][emoji16]
1515180145-d6f207103b8af4ec-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ale masz smaki...
My na kolacje zjedliśmy makrele wędzoną, [emoji39]

Jaki tu spokój, nananana!
Co tam dzisiaj wcinacie?
Mój mąż na pizzy i piwku a ja wcinam kanapki z serkiem i ogórkiem kiszonym, zgryzam pomidorem, szpinakiem, papryka , pasztetem, lichi i popijam maślanka [emoji23]
Mmm pyszota [emoji7][emoji16]
1515180145-d6f207103b8af4ec-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ja będę dzisiaj na kolację jadła sałatkę sledziowa :) nie mogę Was czytać jak piszecie o jedzeniu, bo już mam mega ochotę na maślanke, a do sklepu tak daaaaleko

Hej dziewczyny :)

Odnośnie pierwszych ruchów to... nie, nie poczułam jeszcze :p Ale mam pytanie do dziewczyn, które już mają ten piękny moment za sobą :) Po jakim czasie od pierwszego ruchu czułyście kolejne? I czy pojawiają się one od tej chwili systematycznie (w tym samym dniu? ) czy po pierwszym ruchu trzeba czekać znów długo na następne? :)

AgaRS90 Apetyczne kanapki! :)

Ja właśnie kończę jogurt naturalny z płatkami, jabłkiem, suszonymi śliwkami, rodzynkami, wiórkami kokosowymi i nasionami chia :) więcej do tej szklanki nawalić nie mogłam :D Jakoś bardziej mi smakuje jogurt z owocami na kolacje, a to jednak chyba lepsza opcja śniadaniowa :)

reklama
Ja pierwsze takie bardzo nieśmiałe ruchy pojedyncze poczułam tak w 14tyg ale jeszcze nie byłam pewna czy to to. Potem tak przed świętami od 17tyg już czułam codziennie po kilka razy i byłam już pewna że to ruchy bo były takie jak na początku tylko wyraźniejsze, takie pukanie, bardzo często. I teraz jakby to osłabło... Jest 19tc i czasem tylko jakieś muskanie czuje ale rzadko, nie wiem z czego to wynika, może zmieniło pozycję czy coś, jak się położę na plecach i skupie to w końcu poczuję, nie chce popaść w paranoje że coś jest nie tak ;)

Do góry