reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja wizytę mam 8 stycznia też się trochę stresuję...5 stycznia zrobię sobie badanie krwi i moczu...Trochę się martwię o infekcje czy przeszła...I o ten pęcherz...potem idę jeszcze raz 12 stycznia na NFZ ale ten lekarz co będzie robił ponoć nie jest super specjalistą....zastanawiam się dlaczego ten lekarz z NFZ nie skierował mnie do innego lekarza z kwalifikacjami....chyba że źle ta listę czytałam....

reklama
Witajcie w Nowym Roku, wszystkiego dobrego oraz samych szczęśliwych rozwiązań ;) trochę mnie nie było, ale już nadrobiłam. Ja połówkowe mam umówione na 16 stycznia, mój doktor mi je wykonuje (chodzę prywatnie do Żor) , Wy wszystkie idziecie gdzie indziej czy jak? Bo nie wiem czy jest jakaś różnica? Ja już weszłam w 18 tydzień i o niebo lepiej się czuje, wieczorami tylko jakoś brzuch mnie boli. Co do wózków trz się powoli rozglądam, no we wrześniu sprzedałam po synku wózek no i trzeba coś kupić, myślę nad Adamex Barletta ale różne opinie posiada, więc jeszcze pomyślę. Miłego południa

PS. Witam mamy, które nie dawno dołączyły :)
Słyszałam że do polowkowego lekarz nie musi mieć papierów więc ja robię u swojego, po prostu na wizycie wszystko sprawdzi w cenie :)

9ewnqqmzi7le71mi.png

Dziewczyny był temat zachcianek nie raz poruszany, ja niby ich nie mam jakoś szczególnie, w 1szsj ciąży też nie narzekam.
Ale.. zasmakował niedawno w kanapkach z szynką i dżemem. Wiem że normalni ludzie też tak jedzą, nie tylko kobiety przy nadziei, ale mi jakoś nigdy to połączenie nie pasowało, więc nigdy nie próbowałam.
A teraz zjem czasem taka kanapeczke, ale dżem musi być kwaskowaty, jak np porzeczkowy, a nie za słodki ..[emoji6]
A wczoraj córka nie zjadła jednej kanapki z masłem orzechowym, dałam na to szynkę i dżem, porzeczkowo jeżynowy normalnie pychaaaa [emoji39]

Robiła któraś z Was może posiew moczu? Ile czekałyście na wynik? Ja oddałam próbkę 27,12 i do dziś nie ma wyników a jutro mam wizytę. Jeszcze przed wizytą zadzwonię czy są te wyniki.

Dziewczyny był temat zachcianek nie raz poruszany, ja niby ich nie mam jakoś szczególnie, w 1szsj ciąży też nie narzekam.
Ale.. zasmakował niedawno w kanapkach z szynką i dżemem. Wiem że normalni ludzie też tak jedzą, nie tylko kobiety przy nadziei, ale mi jakoś nigdy to połączenie nie pasowało, więc nigdy nie próbowałam.
A teraz zjem czasem taka kanapeczke, ale dżem musi być kwaskowaty, jak np porzeczkowy, a nie za słodki ..[emoji6]
A wczoraj córka nie zjadła jednej kanapki z masłem orzechowym, dałam na to szynkę i dżem, porzeczkowo jeżynowy normalnie pychaaaa [emoji39]
No to faktycznie masz jakieś te smaki....Ja jem normalnie ...nawet nie wiem czy przytylam chociaż brzuszek już jest [emoji1]

Chciałam zapisać się na piątek po pracy (na 15) i Pani w rejestracji powiedziała, że mnie nie zapisze bo na 14 jest wolna wizyta a lekarz nie będzie na mnie czekać godzinę, ale mam dzwonić bo jak ktoś się wpisze to zostanę zapisana. A inne terminy nie pasowały ze względu na moje godziny pracy i musiałam szukać gdzie indziej, bo bałam się, że stracę czas na prenatalne.

Ja żałuję, że płeć poznamy po wyprzedażach i tyle okazji na ciuchy dla noworodka mi przepadnie :D
W pracy masz dzień wolnego (płatny normalnie) na dzień badania

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Robiła któraś z Was może posiew moczu? Ile czekałyście na wynik? Ja oddałam próbkę 27,12 i do dziś nie ma wyników a jutro mam wizytę. Jeszcze przed wizytą zadzwonię czy są te wyniki.
Ja robię zwykłe badanie moczu I jest wynik na drugi dzień...A dlaczego robiłaś posiew? Miałaś źle wyniki badania ogólnego?

Do góry