reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wiem :) ale pracodawca bardzo niechętnie i tak już na mnie patrzy, a co dopiero jakbym brała co chwilę wolne, ale od jutra biorę l4. Oczywiście nie zostawie stanowiska i do momentu znalezienia zastępstwa będę się pojawiać w pracy
A gdzie pracujesz jeśli moge zapytać? Albo w jakiej branży

reklama
Kasiaa12 ale to jest w ustawie po reformie. Może i nie ma napisane ale wam to przysługuje. Zmiany były wprowadzone w czerwcu 2017. Więc się domagaj, jak trzeba zagrażaj że zglosisz to ze tego nie przestrzegają.

Wiem :) ale pracodawca bardzo niechętnie i tak już na mnie patrzy, a co dopiero jakbym brała co chwilę wolne, ale od jutra biorę l4. Oczywiście nie zostawie stanowiska i do momentu znalezienia zastępstwa będę się pojawiać w pracy

no to już w ogóle bez sensu. L4 dostajesz z powodu niezdolności do pracy - jak więc zamierzasz do niej chodzić? Co więcej, w razie kontroli to pracodawca ma przechlapane, jeśli Ty będziesz pracować. Nie mówiąc już o rozpoczęciu naliczania dni do wypłaty świadczenia dokonywanej przez ZUS.
Zdecyduj się, albo możesz albo nie możesz pracować ;)

Ja mam +6kg i mam nadzieję że nie będzie tak dalej bo będę wyglądać jak prosiaczek :)
No to ja też :D Ja mam tak plus 4-6 kg ,zależy od dnia ;)
Jutro mam normalną wizytę u mojego gina. W zeszły czwartek oddawałam mocz na posiew i do dziś nie ma wyniku.... Może jutro przed wizytą się uda odebrać jesli już będzie. Liczę , że jutro będzie USG i dowiem się kto w środku ;) A jeśli nie to na 20 prenatalne połówkowe, aż sprawdziłam czy lekarz u którego będę miała ma ten certyfikat no i ma od 2013 roku także jestem spokojna. Więc za co zapłacę. Nie wiem jak u Was ale ja za te połówkowe będę płacić 350zł w 3D, jeśli chcę filmik to dodatkowo płatne 30 zł....
Czekam z kupowaniem ciuszków itp do tych połówkowych potem rozpoczynam zakupowe szaleństwa :p chociaż i tak co tak szaleć nie będzie co bo będę miała tyle rzeczy po rodzinnych dzieciach żę hohoh ;)

Ja też już mam 4 kg na plusie, ale w poprzednich ciążąch było podobnie, więc się nie przejmuję.
Ja mam prenatalne połówkowe 5 stycznia. Boję się jakoś tych badań bo synek urodził się z wadą serca i boję się powtórki. Potem czeka mnie badanie echo serca to już w ogóle chyba padnę na zawał. I jeszcze to łożysko nieszczęsne nisko ułożone. Oby się podniosło bo depresji dostaje.
A masz jakieś dolegliwosci związane z tym łożyskiem? Dlaczego tak się martwisz?

No to ja też :D Ja mam tak plus 4-6 kg ,zależy od dnia ;)
Jutro mam normalną wizytę u mojego gina. W zeszły czwartek oddawałam mocz na posiew i do dziś nie ma wyniku.... Może jutro przed wizytą się uda odebrać jesli już będzie. Liczę , że jutro będzie USG i dowiem się kto w środku ;) A jeśli nie to na 20 prenatalne połówkowe, aż sprawdziłam czy lekarz u którego będę miała ma ten certyfikat no i ma od 2013 roku także jestem spokojna. Więc za co zapłacę. Nie wiem jak u Was ale ja za te połówkowe będę płacić 350zł w 3D, jeśli chcę filmik to dodatkowo płatne 30 zł....
Czekam z kupowaniem ciuszków itp do tych połówkowych potem rozpoczynam zakupowe szaleństwa [emoji14] chociaż i tak co tak szaleć nie będzie co bo będę miała tyle rzeczy po rodzinnych dzieciach żę hohoh ;)
U nas takie ceny Link do: Cennik - Sonomedico - Gabinet Ginekologiczny.

A ja jednak na połówkowe też dostanę skierowanie..

Głowa mnie coś boli..[emoji20]

Czy to ze przytylam tylko 0,5 kg będąc w 18 tc to normalnr? W poprzedniej miałam ponad 2 kg w tym czasie. Trochę mnie to martwi jak czytam ze wy od 4do 6 więcej. Lekarka nawet zwróciła uwagę na to ze tak mało przybralam przez święta.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Wazne jest czy dziecko będzie prawidłowo przybierać na wadze. Byłam świadkiem jak dziewczyna w 35tc miala dziecko 1,5 kg tylko.

reklama
Ja mam 3 kg na plusie.
Połówkowe 19.01. i potem echo serca też, wiec będziemy się tym stresować we dwie.
Mam opiekę w Medicover, ale zdecydowałam się zrobić połówkowe w szpitalu, gdzie miałam biopsje. Lekarzy jest dwoje: guru Roszkowski i genetyk. Na NFZ, wiec bezpłatnie.
Muszę mieć skierowanie, wiecie może, czy wystarczy z Medicoveru, czy muszę mieć z NFZ?

Do góry