reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D
super wyniki, gratuluję! ja swoje odbieram w przyszłym tygodniu dopiero...

reklama
Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.
ojej, zdrówka dla synka! dla dzieci na biegunkę dobry jest HIPP Ors 200 kleik marchwiowo-ryżowy

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D
U mnie T13 i T18 tyle samo a T21 wyszło 1:1363 więc dużo mniej ale to chyba też nie jest zły wynik?

Ostatnia edycja:
A mnie dawno tu nie było grudzień duuuuzo pracy...
tydzień temu miałam biegunkę o dziś to samo nie wiem czeku tak się dzieje lekarz 19 grudnia. Boje się co kolwowk brać spróbuje rady sprzed tygodnia na twardo jajo zobaczymy :unsure::unsure::unsure::unsure:

Dziewczyny, która patrzy na Koronę?
Dzisiaj 2sezon rusza [emoji7]
1512749265-6b90145e89842010-aaaaaa.jpeg

[emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny na biegunkę dla Was i dzieci żadnych jogurtów, ani tym podobnych..
Dieta sucha, czyli flipsy, biszkopty, herbatniki, paluszki solone, sucharki,rogalik maślany, sucha bułka...
No i dużo wody, ew można pić czarna herbatę gorzką lub lekko słodzoną..

Następnego dnia można już zjeść bułkę z masłem, lekki rosołek na samych warzywach z ryżem, ew ryż z jabłkami..
Później jak już nie ma biegunki można serek homo waniliowy typu danio i szynkę delikatną dołączyć.

I żadnych specyfików typu stoperan, żeby to ci ma "wylecieć wyleciało a nie kisiło się w środku..."

A jak są wymioty to pić małymi łykami często.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry