reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny jeśli chodzi o święta- znacie "jestem w bajce"? [emoji7]
Ta strona uratowała mi prezenty na święta dla siostrzeńca 2.5 i siostrzenicy 7l. [emoji7]
Kiedyś się na to natknęłam i zupełnie o tym zapomniałam.
Jeśli macie takie bąble w rodzinie, myślę 2.5- 9,10 lat spokojnie to polecam.
Dzisiaj zamówiłam i ciekawe kiedy je dostanę już nie mogę się doczekać [emoji16]
No bo która z nas nie chciałaby być w bajce? [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o święta- znacie "jestem w bajce"? [emoji7]
Ta strona uratowała mi prezenty na święta dla siostrzeńca 2.5 i siostrzenicy 7l. [emoji7]
Kiedyś się na to natknęłam i zupełnie o tym zapomniałam.
Jeśli macie takie bąble w rodzinie, myślę 2.5- 9,10 lat spokojnie to polecam.
Dzisiaj zamówiłam i ciekawe kiedy je dostanę już nie mogę się doczekać [emoji16]
No bo która z nas nie chciałaby być w bajce? [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
fajny pomysł! nie znałam. stronę zapisuję na następny rok, bo tegoroczne prezenty już kupione :)

No tak ale to będą dopiero moje drugie święta z moim B . Do tej pory byłam tu sama. Mam 120km do mamy i jestesmy tam zawsze 1-2 dni przed wigilią i przyjeżdzamy po świętach :) Moja mama jest teraz sama i nie wyobrażam sobie nie spędzać 100% świąt u niej. Chcę się nią cieszyć jak najdłużej

To już odległość:) ja mam tylko 10 km do rodziców.

Ja tez tu u siebie świat nie czuje. Fakt szykuje ozdoby choinke będę stroić ale to dla synka wszystko bo on ma z tego radoche. Ja zaczynam czuć święta jak juz pakuje walizki i wiem, że zaraz jadę do rodziców. Nie wyobrażam sobie spędzać ten czas zdala od nich. Mamy do siebie 1200km wiec nie widujemy się często bo jedynie 3 razy do roku. W dodatku mój tata bardzo poważnie choruje wiec jakbym nie pojechała na święta a nie daj Boże były by to jego ostatnie w życiu bym sobie nie podarowała ze ostatnich jego świat nie spędziłam z nim.

Effa dużo zdrówka! Współczuję rota :/ niech Ci odpuszcza jak najszybciej

Ja właśnie piekę naleśniki i susze masę solna w piekarniku bo robiliśmy dzisiaj z synkiem

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Effa84 bidulko znowu coś u Ciebie [emoji20] to sobie polatasz trochę do kibelka ...oby szybko minęło ...pij duzzzzo wody

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

ja uwielbiam Boże Narodzenie! świąteczne porządki, pieczenie, gotowanie, szykowanie prezentów, strojenie choinki, dekorowanie domu to coś na co co roku czekam. i nie robię tego tylko dla dzieci, bo mi to też sprawia ogromną frajdę :)
jak nie miałam dzieci, to nie wyobrażałam sobie spędzania świąt w innym miejscu niż u rodziców. teraz jak są dzieci, to też najczęściej do nich jeździmy i w tym roku też się wybieramy. natomiast w przyszłym roku chyba zrobię święta u siebie i zaproszę rodziców i brata, będzie się nam łatwiej pomieścić :)

Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D

reklama
Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.
Ja w szpitalu jak miałam biegunkę (u mnie to norma) to lekarz dawał mi nifuroksazyd. Powiedział, że biegunki mogą wywołać skurcze więc grzecznie brałam. Może zadwoń do lekarza i zapytaj czy coś brać zapobiegawczo? Jogurt z probiotykiem na pewno będzie ok i naturalny.

Do góry