reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D
super wyniki, gratuluję! ja swoje odbieram w przyszłym tygodniu dopiero...

reklama
Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.
ojej, zdrówka dla synka! dla dzieci na biegunkę dobry jest HIPP Ors 200 kleik marchwiowo-ryżowy

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D
U mnie T13 i T18 tyle samo a T21 wyszło 1:1363 więc dużo mniej ale to chyba też nie jest zły wynik?

Ostatnia edycja:
A mnie dawno tu nie było grudzień duuuuzo pracy...
tydzień temu miałam biegunkę o dziś to samo nie wiem czeku tak się dzieje lekarz 19 grudnia. Boje się co kolwowk brać spróbuje rady sprzed tygodnia na twardo jajo zobaczymy :unsure::unsure::unsure::unsure:

Dziewczyny, która patrzy na Koronę?
Dzisiaj 2sezon rusza [emoji7]
1512749265-6b90145e89842010-aaaaaa.jpeg

[emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny na biegunkę dla Was i dzieci żadnych jogurtów, ani tym podobnych..
Dieta sucha, czyli flipsy, biszkopty, herbatniki, paluszki solone, sucharki,rogalik maślany, sucha bułka...
No i dużo wody, ew można pić czarna herbatę gorzką lub lekko słodzoną..

Następnego dnia można już zjeść bułkę z masłem, lekki rosołek na samych warzywach z ryżem, ew ryż z jabłkami..
Później jak już nie ma biegunki można serek homo waniliowy typu danio i szynkę delikatną dołączyć.

I żadnych specyfików typu stoperan, żeby to ci ma "wylecieć wyleciało a nie kisiło się w środku..."

A jak są wymioty to pić małymi łykami często.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry