reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny jeśli chodzi o święta- znacie "jestem w bajce"? [emoji7]
Ta strona uratowała mi prezenty na święta dla siostrzeńca 2.5 i siostrzenicy 7l. [emoji7]
Kiedyś się na to natknęłam i zupełnie o tym zapomniałam.
Jeśli macie takie bąble w rodzinie, myślę 2.5- 9,10 lat spokojnie to polecam.
Dzisiaj zamówiłam i ciekawe kiedy je dostanę już nie mogę się doczekać [emoji16]
No bo która z nas nie chciałaby być w bajce? [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o święta- znacie "jestem w bajce"? [emoji7]
Ta strona uratowała mi prezenty na święta dla siostrzeńca 2.5 i siostrzenicy 7l. [emoji7]
Kiedyś się na to natknęłam i zupełnie o tym zapomniałam.
Jeśli macie takie bąble w rodzinie, myślę 2.5- 9,10 lat spokojnie to polecam.
Dzisiaj zamówiłam i ciekawe kiedy je dostanę już nie mogę się doczekać [emoji16]
No bo która z nas nie chciałaby być w bajce? [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
fajny pomysł! nie znałam. stronę zapisuję na następny rok, bo tegoroczne prezenty już kupione :)

No tak ale to będą dopiero moje drugie święta z moim B . Do tej pory byłam tu sama. Mam 120km do mamy i jestesmy tam zawsze 1-2 dni przed wigilią i przyjeżdzamy po świętach :) Moja mama jest teraz sama i nie wyobrażam sobie nie spędzać 100% świąt u niej. Chcę się nią cieszyć jak najdłużej

To już odległość:) ja mam tylko 10 km do rodziców.

Ja tez tu u siebie świat nie czuje. Fakt szykuje ozdoby choinke będę stroić ale to dla synka wszystko bo on ma z tego radoche. Ja zaczynam czuć święta jak juz pakuje walizki i wiem, że zaraz jadę do rodziców. Nie wyobrażam sobie spędzać ten czas zdala od nich. Mamy do siebie 1200km wiec nie widujemy się często bo jedynie 3 razy do roku. W dodatku mój tata bardzo poważnie choruje wiec jakbym nie pojechała na święta a nie daj Boże były by to jego ostatnie w życiu bym sobie nie podarowała ze ostatnich jego świat nie spędziłam z nim.

Effa dużo zdrówka! Współczuję rota :/ niech Ci odpuszcza jak najszybciej

Ja właśnie piekę naleśniki i susze masę solna w piekarniku bo robiliśmy dzisiaj z synkiem

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Effa84 bidulko znowu coś u Ciebie [emoji20] to sobie polatasz trochę do kibelka ...oby szybko minęło ...pij duzzzzo wody

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

ja uwielbiam Boże Narodzenie! świąteczne porządki, pieczenie, gotowanie, szykowanie prezentów, strojenie choinki, dekorowanie domu to coś na co co roku czekam. i nie robię tego tylko dla dzieci, bo mi to też sprawia ogromną frajdę :)
jak nie miałam dzieci, to nie wyobrażałam sobie spędzania świąt w innym miejscu niż u rodziców. teraz jak są dzieci, to też najczęściej do nich jeździmy i w tym roku też się wybieramy. natomiast w przyszłym roku chyba zrobię święta u siebie i zaproszę rodziców i brata, będzie się nam łatwiej pomieścić :)

Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.

Dostałam dziś wyniki oceny ryzyka wad w oparciu o USG + PAPP-A + betaHCG (nie powiem, po telefonie, a przed otrzymaniem maila nieźle się jednak stresowałam :)). No i mam:
trisomia 21 - ryzyko skorygowane 1:7800
trisomia 18 - ryzyko skorygowane <1:20000
trisomia 13 - ryzyko skorygowane <1:20000
Ogólnie jestem uspokojona - ale pewnie tylko do kolejnego badania ;) Przeglądam też opinie o różnych ginekologach - bo bardzo poważnie chcę przenieść się do kogoś innego...

Co do świąt to ja już żyję tą atmosferą! Kocham Święta! :D

reklama
Mnie dzisiaj wołali po synka do przedszkola, że ma biegunkę. Własnie grypa żołądkowo jelitowa panuje :(
Mam nadzieję, że nie zarażę się..No i że synkowi przejdzie szybko...Akurat na weekend.
Ja w szpitalu jak miałam biegunkę (u mnie to norma) to lekarz dawał mi nifuroksazyd. Powiedział, że biegunki mogą wywołać skurcze więc grzecznie brałam. Może zadwoń do lekarza i zapytaj czy coś brać zapobiegawczo? Jogurt z probiotykiem na pewno będzie ok i naturalny.

Do góry