reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

no może moje dziecko ma długie nogi po mamie i już można tak szybko :) według OM będzie to równo 18tydzień. Ale od początku dziecko było większe. Czytam ją i mam segregator i tam też jest 20-22 ale ostatnio jak byla na konferencji w londynie to ram mówili, że najwięcej wad u dzieci widać we wczesnym USG, a z tego co się zorientowałam to moja Pani Ginekolog nie do końca zgadza się ze wszystkimi jej tezami :D. Zobaczyła u mnie małego krwiaka, pokazywała gdzie jeszcze łozysko nie jest przyklejone. Mam do niej zaufanie.
No to super że masz taką ginekolog [emoji1] ja nie narzekam na mojego w sumie wg niego jest wszystko prawidłowo. Myślę nad tym dodatkowym polowkowym ale nie wiem czy to dojdzie do skutku.
A propos pomiaru to myślałam że oni mierzą od głowy do pupy bo nogi raz skurczone a raz nie?

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to super że masz taką ginekolog [emoji1] ja nie narzekam na mojego w sumie wg niego jest wszystko prawidłowo. Myślę nad tym dodatkowym polowkowym ale nie wiem czy to dojdzie do skutku.
A propos pomiaru to myślałam że oni mierzą od głowy do pupy bo nogi raz skurczone a raz nie?

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom
tak tak ale wazna w pomiarach jest kosc udwa :) dlatego ta dygresja

A jak wasza waga? Ja kończę 14 tydzień i jak na razie -0,5kg. Pozdrawiam

Jutro się okaże ile przytyłam :D Moja waga w domu oszukuje więc ufam tylko tej u lekarza. Też jak któraś dziewczyna wcześniej- rzuciłam palenie krótko przed zajściem w ciążę i miało to na pewno duży wpływ na wzmożony apetyt :p Faza na słodkie mi minęła, teraz króluje kwaśne :) Zjadłam zupę ogórkową właśnie- przeeepyszna! :p

No niestety na staniki nawet nie patrzę, szczupłe kobiety z dużym biustem muszą inwestować w tych droższych sklepach ( choć teraz nawet nie wiem jakiego rozmiaru mam szukac, wcześniej 70E i zawsze był dobry, a teraz F, G..? ) bo w sieciówkach i supermarketach wszystko kończy się max na D, szkoda trochę
Ja nie jestem szczupła, bo noszę rozmiar 40, ale też w sieciowych nie kupuję bo takie 80 D źle na mnie leży.
Noszę rozmiar 75 F, G, przed ciążą, choć kupiłam porządny stanik pół roku temu i jest nadal dobry, choć biust mi urusł.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Nareszcie jestem w domu! :D:D:D dziś ordynator mnie badał, stwierdził że na ten moment jest dobrze, ale oni nie są w stanie przewidzieć czy będę miała jeszcze taki atak czy nie, profilaktycznie urofuragina i w pogotowiu nospa plus zwolnienie na 2 tygodnie.Niestety USG nie było.... Odpocznę przed świętami. Natomiast wiem że, w pracy nie ma zachwytu nad tym. Trochę się tym zmartwiłam, ale skoro lekarz mi tak zalecił to to jest najważniejsze , ja odpocznę a dzidzia ze mną. Także piję hektolitry wody, odpoczywam i nie denerwuję się.
W przyszłym tygodniu mam wizytę u mojego lekarza, może dowiem się kto w brzuszku siedzi ;)

Ja też kupuje tylko w etotiq bo triumph czy intimissimi np nie ma takich miseczek. Co dopiero sieciowki.
Nie mam dużego biustu, tylko 60, 65 pod biustem co już w niektórych sklepach brak takiego. Jako, że mały obwód to miska masakra - normalnie z esotiqa nosze 60G a biust mam raczej mniejszy.
No i gdzie wchodzę to 60, 65 nie mają a jak już jest to max do c, d.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Aga polecam w Rybniku jest super sklep "Mała kokietka salon braffitingu", mają chyba wszystkie rozmiary staników...
Polskich producentów przeważnie.
A do tego profesjonalnie mierzą za każdym razem....
Zerknij sobie na fb.
Salon mieści się niedaleko Plazy.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jutro się okaże ile przytyłam :D Moja waga w domu oszukuje więc ufam tylko tej u lekarza. Też jak któraś dziewczyna wcześniej- rzuciłam palenie krótko przed zajściem w ciążę i miało to na pewno duży wpływ na wzmożony apetyt :p Faza na słodkie mi minęła, teraz króluje kwaśne :) Zjadłam zupę ogórkową właśnie- przeeepyszna! :p
To ja ta od palenia :D i reż miała fazę na słodkie a obecnie wcinam kapustę kiszoną :D

Do góry