reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
To jeden plus Belgii nie zależni ile kto zarabia wszyscy dostają becikowe na drugie dziecko jest jedynie o 300 euro mnie niż na drugie.
Ja w pierwszej ciąży czosnku nie mogłam jeść bo na drugi dzień tak mnie żołądek bolał ze umieralam na szczęście teraz mogę bo uwielbiam bagietki z masłem i czosnkiem pieczone w piekarniku [emoji39] ja sobie po woli szykuje co będę szyć na święta bo mąż sprząta ja dzisiaj pasuje bo brzuch mnie po bolewa

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie

Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie
Ale karta ciąży nie jest do becikowego potrzebna...
Ja też miałam kartę założoną ok 12 tc a becikowe dostałam, bo potrzebne jest zaświadczenie od lekarza..
Po porodzie idziesz do gina i dostajesz to zaświadczenie że byłaś pod opieką przed 10 tc.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od dzis zaczynam gorące modlitwy. Moja mała siostrzenica która siedzę dzień w dzień ma Bostonkę. Podobno niezbyt to bezpieczne w ciąży :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie ! :)
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek :( Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło... :(
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
Postanowiłam zwiększyć dawkę pervomit.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu :)

reklama
Witajcie ! :)
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek :( Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło... :(
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
Postanowiłam zwiększyć dawkę pervomit.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu :)
współczuję. Ja tak się czułam w poprzedniej ciąży. jak bym była poważnie śmiertelnie chora. bolało mnie wszystko, każą część ciała.mdlosci , wymioty, zawroty głowy. to było coś okropnego. ale jeśli Cię to pocieszy to przeszło ok 14 tyg. potem już było wszystko ok

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry