reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
To jeden plus Belgii nie zależni ile kto zarabia wszyscy dostają becikowe na drugie dziecko jest jedynie o 300 euro mnie niż na drugie.
Ja w pierwszej ciąży czosnku nie mogłam jeść bo na drugi dzień tak mnie żołądek bolał ze umieralam na szczęście teraz mogę bo uwielbiam bagietki z masłem i czosnkiem pieczone w piekarniku [emoji39] ja sobie po woli szykuje co będę szyć na święta bo mąż sprząta ja dzisiaj pasuje bo brzuch mnie po bolewa

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie

Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie
Ale karta ciąży nie jest do becikowego potrzebna...
Ja też miałam kartę założoną ok 12 tc a becikowe dostałam, bo potrzebne jest zaświadczenie od lekarza..
Po porodzie idziesz do gina i dostajesz to zaświadczenie że byłaś pod opieką przed 10 tc.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od dzis zaczynam gorące modlitwy. Moja mała siostrzenica która siedzę dzień w dzień ma Bostonkę. Podobno niezbyt to bezpieczne w ciąży :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie ! :)
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek :( Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło... :(
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
Postanowiłam zwiększyć dawkę pervomit.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu :)

reklama
Witajcie ! :)
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek :( Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło... :(
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
Postanowiłam zwiększyć dawkę pervomit.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu :)
współczuję. Ja tak się czułam w poprzedniej ciąży. jak bym była poważnie śmiertelnie chora. bolało mnie wszystko, każą część ciała.mdlosci , wymioty, zawroty głowy. to było coś okropnego. ale jeśli Cię to pocieszy to przeszło ok 14 tyg. potem już było wszystko ok

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry