Z tego co czytałam to becikowe przysluguje jak jest dochód na osobę ( oczywiście wliczając w to nowego czlonka rodziny) nie przekraczajacy 1922zł nettoA jeśli chodzi o becikowe to my się chyba nie zalapiemy bo chyba do tego też się liczy dochód prawda?
reklama
waniliowe.love
Fanka BB :)
To jeden plus Belgii nie zależni ile kto zarabia wszyscy dostają becikowe na drugie dziecko jest jedynie o 300 euro mnie niż na drugie.
Ja w pierwszej ciąży czosnku nie mogłam jeść bo na drugi dzień tak mnie żołądek bolał ze umieralam na szczęście teraz mogę bo uwielbiam bagietki z masłem i czosnkiem pieczone w piekarniku [emoji39] ja sobie po woli szykuje co będę szyć na święta bo mąż sprząta ja dzisiaj pasuje bo brzuch mnie po bolewa
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej ciąży czosnku nie mogłam jeść bo na drugi dzień tak mnie żołądek bolał ze umieralam na szczęście teraz mogę bo uwielbiam bagietki z masłem i czosnkiem pieczone w piekarniku [emoji39] ja sobie po woli szykuje co będę szyć na święta bo mąż sprząta ja dzisiaj pasuje bo brzuch mnie po bolewa
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mecenasowa27
Ale jak urodzie w roku 2018 to dochód nie jest liczony z 2016 czasem? Bo jak tak to może jakimś cudem się załamie :-)Do becikowego dochód musi byc 1990zl ale razy 3 wiec moze Moze. Ja tez mialam obawy ale bez problemu sie zalapalismy
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Mecenasowa27
Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie
KikaRika
Moderatorka
Ale karta ciąży nie jest do becikowego potrzebna...Tak wiem że potrzebne jest zaświadczenie że do 10 tygodnia odbyła się pierwsza wizyta i odpowiedni dochód. Dopiero dzisiaj będę miała założona.kartę ciąży ale zapytam co czy nie może założyć jej na podstawie pierwszego zdjęcia usg z 6 tygodnia bo może nóż widelec się uda załapać na becikowe chociaż.watpie
Ja też miałam kartę założoną ok 12 tc a becikowe dostałam, bo potrzebne jest zaświadczenie od lekarza..
Po porodzie idziesz do gina i dostajesz to zaświadczenie że byłaś pod opieką przed 10 tc.
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Mecenasowa27
Jak w końcu wejdę to go zapytam co i jak z tym zaświadczeniem. Lekarz ma 1,5h opóźnienia więc pewnie dopiero koło 16 wejdę
Witajcie !
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło...
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
Postanowiłam zwiększyć dawkę pervomit.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu
Zazdroszczę, że niektóre możecie już jeść. Ja mam apogeum. Kroiłam wczoraj mięso kotom..nie pokroiłam zdążyłam dobiec do wc przytulić kibelek Dzisiaj to samo tylko, że z brudnym garnkiem. Zaczęłam go szorować jak mnie pociągnęło...
Dzisiaj moja mama przyjedzie i zrobi obiad dla męża, bo ja nie mogę do kuchni się zbliżać.
To jest jakaś masakra, z synkiem też miałam mdlości, ale nie pamiętam, żeby tak mnie to dobijało. Czuję się chora, zatruta, bo nic jeść nie mogę.
Życzę milego weekendu
reklama
współczuję. Ja tak się czułam w poprzedniej ciąży. jak bym była poważnie śmiertelnie chora. bolało mnie wszystko, każą część ciała.mdlosci , wymioty, zawroty głowy. to było coś okropnego. ale jeśli Cię to pocieszy to przeszło ok 14 tyg. potem już było wszystko okWitajcie !
Życzę milego weekendu
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: