reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Radzila bym dla czerwcowek zalozyc oddzielna. Za duzo dziewczyn bedzie i szczerze posty beda ginac na tablicy i bedzie rozstral dzieci od lipca do sierpnia. Bo czerwcowe urodza tez w maju ale pewnie z nami zostana a lipcowe nawet w sierpniu a beda na lipiec. Mam znajoma w starej grupie miala termin na grudzien i urodzila w sierpniu . ale zostala z nami bo to juz trauma jest:(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Słuszna uwaga, już któraś z mam zauważyła, ze trzy miesiace to może być za dużo. Kwestia do przedyskutowania, ale rosądek mówi ze czerwiec i lipiec wystarczy, zwłaszcza ze już czerwcowe mamy mamy, nie będziemy nikogo wyganiać ;)

reklama
Ale np. Mecenasowa ma termin juz na maj ale jest z nami no jej tu dobrze. Nie wykluczone kiedy urodzimy. Rozne sa przypadki. Dlatego laczyc lipiec i czerwiec odpada. Ja mowie głośne nie. Mam doswiadczenie z grupami i wiem ze ten pomysl jest zly

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się i ja z rocznika 85. To moja 5 ciąża ale mam tylko jedno dziecko póki co. Biorę sporo leków w tym zastrzyki clexane. Co do witamin to ja uważam, że powinno się brać zwłaszcza jak się ma mdłości i wymioty i nie jest się w stanie jeść odpowiednio. Biorę prenatal uno, choć dziś kupiłam już duo.
Mdłości po mału ustępują ale boli mnie pośladek i spojenie łonowe.

@waniliowe.love dlaczego teściowa jest wściekła, że jesteś w ciąży?

Ja mam to samo z tym pośladkiem. Niestety to trochę mi wygląda na rwe kulszowa. Tylko trochę za wcześnie. W ciąży z synkiem miałam te dolegliwości około 35 tygodnia.
Ja choruje na rwe od 10 lat i tego bólu przy ataku nie da się pomylić ż niczym.jest potworny. nie życzę nikomu.wam tym bardziej i do tego w ciąży.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec bo to dziwny człowiek. Jak jej powiedzieliśmy o ciąży to tylko z pogardą powiedziała: no to gratulacje. Na 100% chodzi o to ze nie pójdę nadal do pracy bo teraz ciąża a potem będę siedziała z dzieckiem w domu. A dla niej to ja od kwietnia do pracy miałam iść. Ona w ogóle o wszystko na mnie zła.
A rwa kulszowa od dołu pleców schodzi aż po pośladki, uda i łydki jeśli tak nie jest to nie ma.rwy kulszowej. Na pogotowiu lekarz mi to tłumaczył jak byłam 3 tygodnie temu

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
dokładnie tak jak mówisz. schodzi na dół wzdłuż nogi tak że na niej nie staniesz. i boli ż jednej strony. nie po środku np

Dziewczyny jestem już po badaniu... Wszyyystko w porządku, groszek się rozwija ma 51 mm, i waży 55 gram :D Są dwie nóżki , dwie rączki, kręgosłup prawidłowy, wszytsko w normie... Kamień z serca.... Płeć jeszcze nie do rozpoznania. trzymać nas będzie w niepewności ;)
Według USG wychodzi , że jestem w 11 tc 4 dzień, byłam przekonana że to 12.
Zobacz załącznik 829415
Jak cudnie! Ależ to musi być ulga... czekam na takie informacje z niecierpliwością [emoji7]
Piękne zdjęcie

reklama
Też odczuwam takie bóle, zdaje się że i u mnie może być to rwa kulszowa... Boli przy kości ogonowej i się rozchodzi ten ból, najbardziej wieczorem, kiedy się przekręcam w łóżku. Już przed ciążą zdarzały mi się takie epizody, pomagały plastry rozgrzewające, teraz nie jestem pewna czy mogę ich używać, za tydzień zapytam lekarza.

@Mecenasowa27 postaram się wrzucić po pracy :)

Do góry