reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

No tak ale w pierwsze ciąży zazwyczaj później widać brzuszek a u mnie początek 12tygodnia.
Rodzice się na pewno ucieszyło :-)
Ja mam 9 tydzień a brzuch jak z synkiem w okolicach 18t. Boje się żeby nie był za duży bo plecy maga nie wytrzymać :/
Rodzice nic nowego ze szczęścia płakali :) dzisiaj jak z nimi rozmawiałam to tylko się wypytywali o 2 bobasa jak co chce zrobić co kupić [emoji23] za to teściowa wsciekla jak osa ze w ciąży jestem [emoji23]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :D Ja z małą propozycją. Może któraś z Was ma ochotę dołaczyć do grupy na FB. Grupa mam czekających na swoje czerwcowe/lipcowe szczęscia 2018 :) Grupa jest tajna, więc nikt ze znajomych nie widzi, ze się do niej dołaczyło. A wiem, że niektórym łatwiej ogarniać internetowe pogaduchy na FB, stąd ta propozycja :)
Pozdrawiam, a chętne mamy prosze o wiadomość do mnie.. z miła chęcią dołaczę Was do grupy :*

Ja jestem z 84r. To moja druga ciaza.

Witamin na razie nie biore poza kwasem foliowym bo pije swiezo wyciskane soki

Dzis mialam stresujacy dzien - moj tata wyladowal na sorze. Zle sie poczul , na szczescie nic bardzo powaznego.

Moja corka mnie dzis rozbroila -mama w twojej pileczce w wodzie plywa chlopc - ma na imie betoniarka Krzysztof....

I tlumacze ze doktor jeszcze nie wie czy to chlopiec czy dzoewcxynka, ze trzeba poczekac i bedzie niespodzianka...

A mala siedzi siedzi... widac ze myli...
Mama moze byc sipstrzyczka gabrysia !

No to pozamiatane :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się i ja z rocznika 85. To moja 5 ciąża ale mam tylko jedno dziecko póki co. Biorę sporo leków w tym zastrzyki clexane. Co do witamin to ja uważam, że powinno się brać zwłaszcza jak się ma mdłości i wymioty i nie jest się w stanie jeść odpowiednio. Biorę prenatal uno, choć dziś kupiłam już duo.
Mdłości po mału ustępują ale boli mnie pośladek i spojenie łonowe.

@waniliowe.love dlaczego teściowa jest wściekła, że jesteś w ciąży?

Hej, a ja się wczoraj dowiedziałam, że szwagierka też jest ciąży, ale termin ma na lipiec ;) moje mdłości nic nie mijają, kupiłam nawet te tabletki które tu byly polecane ale nie pomagają., na dodatek strasznie boli mnie mięsień bądź kość w posladku? Czy któraś tak ma bądź miała w poprzedniej ciąży..? Czasem wstać nie mogę bo tak boli. Zobaczymy co lekarz na to, muszę czekać do poniedziałku, chciałabym L4 ;)

Ja mam to samo z tym pośladkiem. Niestety to trochę mi wygląda na rwe kulszowa. Tylko trochę za wcześnie. W ciąży z synkiem miałam te dolegliwości około 35 tygodnia.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :D Ja z małą propozycją. Może któraś z Was ma ochotę dołaczyć do grupy na FB. Grupa mam czekających na swoje czerwcowe/lipcowe szczęscia 2018 :) Grupa jest tajna, więc nikt ze znajomych nie widzi, ze się do niej dołaczyło. A wiem, że niektórym łatwiej ogarniać internetowe pogaduchy na FB, stąd ta propozycja :)
Pozdrawiam, a chętne mamy prosze o wiadomość do mnie.. z miła chęcią dołaczę Was do grupy :*
Radzila bym dla czerwcowek zalozyc oddzielna. Za duzo dziewczyn bedzie i szczerze posty beda ginac na tablicy i bedzie rozstral dzieci od lipca do sierpnia. Bo czerwcowe urodza tez w maju ale pewnie z nami zostana a lipcowe nawet w sierpniu a beda na lipiec. Mam znajoma w starej grupie miala termin na grudzien i urodzila w sierpniu . ale zostala z nami bo to juz trauma jest:(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec bo to dziwny człowiek. Jak jej powiedzieliśmy o ciąży to tylko z pogardą powiedziała: no to gratulacje. Na 100% chodzi o to ze nie pójdę nadal do pracy bo teraz ciąża a potem będę siedziała z dzieckiem w domu. A dla niej to ja od kwietnia do pracy miałam iść. Ona w ogóle o wszystko na mnie zła.
A rwa kulszowa od dołu pleców schodzi aż po pośladki, uda i łydki jeśli tak nie jest to nie ma.rwy kulszowej. Na pogotowiu lekarz mi to tłumaczył jak byłam 3 tygodnie temu

reklama
Radzila bym dla czerwcowek zalozyc oddzielna. Za duzo dziewczyn bedzie i szczerze posty beda ginac na tablicy i bedzie rozstral dzieci od lipca do sierpnia. Bo czerwcowe urodza tez w maju ale pewnie z nami zostana a lipcowe nawet w sierpniu a beda na lipiec. Mam znajoma w starej grupie miala termin na grudzien i urodzila w sierpniu . ale zostala z nami bo to juz trauma jest:(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez tak uważam plus na grupę na fb przyjdzie jeszcze czas no puki co jest za wcześnie. I na mojej starej grupie jak wszystkie miały terminy na październik tak dziewczyny zaczęły rodzic w sierpniu później we wrześniu wiadomo w październiku cała masa i w listopadzie 2 skończyły także o tak będzie rozbieżność w terminach

Do góry