reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Radzila bym dla czerwcowek zalozyc oddzielna. Za duzo dziewczyn bedzie i szczerze posty beda ginac na tablicy i bedzie rozstral dzieci od lipca do sierpnia. Bo czerwcowe urodza tez w maju ale pewnie z nami zostana a lipcowe nawet w sierpniu a beda na lipiec. Mam znajoma w starej grupie miala termin na grudzien i urodzila w sierpniu . ale zostala z nami bo to juz trauma jest:(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Słuszna uwaga, już któraś z mam zauważyła, ze trzy miesiace to może być za dużo. Kwestia do przedyskutowania, ale rosądek mówi ze czerwiec i lipiec wystarczy, zwłaszcza ze już czerwcowe mamy mamy, nie będziemy nikogo wyganiać ;)

reklama
Ale np. Mecenasowa ma termin juz na maj ale jest z nami no jej tu dobrze. Nie wykluczone kiedy urodzimy. Rozne sa przypadki. Dlatego laczyc lipiec i czerwiec odpada. Ja mowie głośne nie. Mam doswiadczenie z grupami i wiem ze ten pomysl jest zly

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się i ja z rocznika 85. To moja 5 ciąża ale mam tylko jedno dziecko póki co. Biorę sporo leków w tym zastrzyki clexane. Co do witamin to ja uważam, że powinno się brać zwłaszcza jak się ma mdłości i wymioty i nie jest się w stanie jeść odpowiednio. Biorę prenatal uno, choć dziś kupiłam już duo.
Mdłości po mału ustępują ale boli mnie pośladek i spojenie łonowe.

@waniliowe.love dlaczego teściowa jest wściekła, że jesteś w ciąży?

Ja mam to samo z tym pośladkiem. Niestety to trochę mi wygląda na rwe kulszowa. Tylko trochę za wcześnie. W ciąży z synkiem miałam te dolegliwości około 35 tygodnia.
Ja choruje na rwe od 10 lat i tego bólu przy ataku nie da się pomylić ż niczym.jest potworny. nie życzę nikomu.wam tym bardziej i do tego w ciąży.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec bo to dziwny człowiek. Jak jej powiedzieliśmy o ciąży to tylko z pogardą powiedziała: no to gratulacje. Na 100% chodzi o to ze nie pójdę nadal do pracy bo teraz ciąża a potem będę siedziała z dzieckiem w domu. A dla niej to ja od kwietnia do pracy miałam iść. Ona w ogóle o wszystko na mnie zła.
A rwa kulszowa od dołu pleców schodzi aż po pośladki, uda i łydki jeśli tak nie jest to nie ma.rwy kulszowej. Na pogotowiu lekarz mi to tłumaczył jak byłam 3 tygodnie temu

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
dokładnie tak jak mówisz. schodzi na dół wzdłuż nogi tak że na niej nie staniesz. i boli ż jednej strony. nie po środku np

Dziewczyny jestem już po badaniu... Wszyyystko w porządku, groszek się rozwija ma 51 mm, i waży 55 gram :D Są dwie nóżki , dwie rączki, kręgosłup prawidłowy, wszytsko w normie... Kamień z serca.... Płeć jeszcze nie do rozpoznania. trzymać nas będzie w niepewności ;)
Według USG wychodzi , że jestem w 11 tc 4 dzień, byłam przekonana że to 12.
Zobacz załącznik 829415
Jak cudnie! Ależ to musi być ulga... czekam na takie informacje z niecierpliwością [emoji7]
Piękne zdjęcie

reklama
Też odczuwam takie bóle, zdaje się że i u mnie może być to rwa kulszowa... Boli przy kości ogonowej i się rozchodzi ten ból, najbardziej wieczorem, kiedy się przekręcam w łóżku. Już przed ciążą zdarzały mi się takie epizody, pomagały plastry rozgrzewające, teraz nie jestem pewna czy mogę ich używać, za tydzień zapytam lekarza.

@Mecenasowa27 postaram się wrzucić po pracy :)

Do góry