reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

DziewcZyny to nie prawda ze prawo nas chroni od 1 dnia ciąży przed zwolnieniem z pracy. Niestety alw magiczny 3 miesiac to robi. I zaświadczenie z 9tc juz chroni nas. Do 9tc mozna nas zwolnic. Wiem bo dowiadywalam sie w tym roku. Dlatego zaswiadczenie ze jest sie w ciazy i do pracodawcy. Bo na slowo czy na emaila to tak nie dziala. Ich obchodza twardr dowody czyli zaswiadczenie lekarskie.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale miałam nadrabiania w czytaniu ;)
Ja już mam schizy przez tą ciążę, ale to nie jest śmieszne... Wczoraj podczas kąpieli stwierdziłam, że nagle przestały boleć mnie piersi, dotykałam, i nic. Oczywiście zaraz internet, szukałam co to znaczy i na szczeście większość na forach pisały że normalne... no i mnie zaczęły na wieczór znów boleć więc moja radość była nie do opisania...
Coś strasznego te hormony z człowiekiem robią.
I niestety ale do końca ciąży zostanie to zamartwianie się czy wszystko ok, a po porodzie to już wolę nie myśleć :D

A dzisiaj pechowo, jadę autem i nagle hałas... cała rura wydechowa mi odpadła ale na środku,podejrzewam że przerdzewiała, na szczęście byłam jeszcze blisko domu i jakoś dojechałam z powrotem. ehh naprawy itp. na wiosnę i tak planowaliśmy wymienić na większe żeby wózek się zmieścił :) Jestem bez auta, a na wiosce to nie lada wyczyn :(

Do czytania polecam tak jak już ktoś wspominał "W oczekiwaniu na dziecko" H.Murkoff.

Ja mam to samo z nerwami, ciagle sie martwie, az nie wytrzymalam I umowilam sie na skan prywatnie na sobote. Najpewniej uslyszymy z mezem serduszko w koncu :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa niby lekarz też mówił że nie leczone zapalenie jest grozniejsze dla dziecka ale po stracie jaka przeżyłam lek o maleństwo jest silny. Synka dziś od Rana meczyly zatoki i został w domu dzięki czemu miałam pomoc w kuchni coraz teraz wróciła i oboje dokazuja. Dla mnie popołudnia są straszne mdłości się nasilają żołądek boli i najchętniej od
15 to bym już spała najchętniej do rana.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i słodkich serduszek. Teraz każda pewnie czeka na usg genetyczne ja mam 27 więc trochę czekania jest.

A ja wczoraj pochwaliłam się świetnym samopoczuciem a dziś..... Pół ranka przeplakalam mężowi w ramię.... Na nic nie mam siły.... I przed chwilą prawie zwymiotowalam wyjmujac mięso na zupę z torebki..... :/ psychicznie dziś jakiś dół..

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa niby lekarz też mówił że nie leczone zapalenie jest grozniejsze dla dziecka ale po stracie jaka przeżyłam lek o maleństwo jest silny. Synka dziś od Rana meczyly zatoki i został w domu dzięki czemu miałam pomoc w kuchni coraz teraz wróciła i oboje dokazuja. Dla mnie popołudnia są straszne mdłości się nasilają żołądek boli i najchętniej od
15 to bym już spała najchętniej do rana.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i słodkich serduszek. Teraz każda pewnie czeka na usg genetyczne ja mam 27 więc trochę czekania jest.
Rozumiem ból. Ja mam mdłości cały dzień [emoji17] Chyba kupie ten Prevomit, bo żyć się nie da.

Ja mam druga wizytę w 10tc. Mam dostarczyć badanie z grupą krwi i te które mi dziś zleciła. I założy mi wtedy książeczkę ciąży.

Od 10.11. "Listy do M3" w kinach. Mam nadzieje że uda mi się sprzedać syna siostrze i pójść do kina. Bardzo bym chciała [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku piszecie i piszecie 10 stron miałam do nadrobienia ;) przykro mi ze szef tak cie potraktował i wysłała zwolnienie listownie. Ale masz rację po rozmawiaj z adwokatem on niech cię dobrze po prowadzi w tej sprawie.
Co do Weroniki no cóż życie noe chce się udzielac to nie nikt jej nie zmusi.
W pierwszej ciąży moja ginekolog powiedziała mi w 12tc ze na 80% to chłopak i tak zostało do końca :) na następnej wizycie było już 100% pewne bo chwalil się ostro tym co nosił między nogami [emoji23]
Pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu. Była godzina 23 i poczułam takie małe 3 kopniaczki pod rząd jakie to było dla mnie dziwne a zarazem cudowne
Ja płeć będę chciała poznać bo nie wytrzymała bym na pewno do porodu a mąż tym bardziej by tego nie wytrzymał [emoji23] u nas dzisiaj -3 jak szłam z synkiem do sklepu to myślałam że zamarzne [emoji32] obiad tez juz mam praktycznie gotowy. Potem może zrobimy z synkiem masę solna i się po bawimy

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja idę na wizytę w końcu do mojego prowadzącego to będzie wg ostatniego usg 12+5 i bym chciała w końcu poznać płeć bo z mężem się sprzecznyamy w zartach, on mówi że synek a ja ze córeczka :-) ciekawa jestem kiedy pierwsze ruchy poczuje :-) to musi być cudowne uczucie :-)

reklama
Ja juz po [emoji16]
Miałam USG. Poród wg okresu 16.06., a wg. USG - 19.06. Także obecnie mam skończone 8 tyg.

Serce było słychać na cały pokój[emoji16] Lekarka się ucieszyła, bo nasza pierwszą latorośl spotkała. A pierwsza ciążę tez mi prowadziła. Do gabinetu weszliśmy we trójkę i nie było problemu [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Super gratuluję udanej wizyty :-) jak dziecko zareagowalo?
16 czerwca będziemy obchodzić naszą pierwsza rocznica ślubu :-)

Do góry