reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny jeśli chodzi o pracę. To proponuje oprócz ustnego powiadomienia, wysłanie dodatkowo maila z powiadomieniem. Zawsze wtedy jest dowód ze pracodawca wiedział o ciąży.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Wystarczy zanieść do kadr zaświadczenie o ciąży od lekarza. I nie trzeba nic więcej. Ochrona obejmuje nas od pierwszego dnia ciąży. Nawet jeśli same o niej nie wiemy.

reklama
Ja wole chuchać na zimne. W jednej firmie miałam tak pieprznietego szefa, że na luzie byłby zdolny do tego żeby przekonać kadrowe, że żadnego zaświadczenia nie dostały.

Więc w pierwszej ciąży, powiadomiłam szefa ustnie, następnie wysłałam mu maila. A następnie wydrukowałam go i zabrałam do domu. [emoji28]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do poznania płci, ja się dowiedziałam w obu ciazach około 17 tygodnia, z tym że mój ginekolog dopiero mówi jak widać w100%, aczkolwiek wiadomo może się zdarzyć niespodzianka,, ale to chyba większe prawdopodobieństwo że z dziewczynki na chłopaka ;) bo jak już widać tego "ptaszka" to widać ;) Ja bym teraz chciała do porodu przechodzić z niewiadomą, ale z drugiej strony chce też moc kupować wyprawkę, wózek przed porodem itp.. Nie wiem jak to ugryźć ;p

Dokładnie mogłaby się odezwać, bo z tego ci widzę znów była dziś rano na forum, to jest lekceważenie...

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Słuchajcie a może dziewczyna stwierdziła że jednak nie da rady.facet olal sprawę a ona nie chciała być sama ż 6 dzieci.moze podjęła decyzję ż których nie ma ochoty się tłumaczyć bo nie wszystkim by się one spodobały. Ale to jej życie. Nie odzywa się,trudno.nikogo do tego nie zmusimy. Dajcie już spokój

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

W takoej sytuacji nie wyslaliby wypowiedzenia. Obawiam sie ze tam to moze inaczej dzialac ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
No niestety , np w UK ciężarną można zwolnić z pracy . (Oczywiście nie ż powodu że jest w ciąży ale co za problem znaleźć jakikolwiek inny powód. Moja szefowa to też jest bardzo dziwna kobieta i szczerze nie mam pojęcia jak zareaguje i jak się będzie dalej zachowywać. Ja nie mam zamiaru tam robić do końca ciąży i chce odejść jak najszybciej się da więc mam nadzieję że jakoś się dogadamy i nie będzie mi robić problemow

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do poznania płci, ja się dowiedziałam w obu ciazach około 17 tygodnia, z tym że mój ginekolog dopiero mówi jak widać w100%, aczkolwiek wiadomo może się zdarzyć niespodzianka,, ale to chyba większe prawdopodobieństwo że z dziewczynki na chłopaka ;) bo jak już widać tego "ptaszka" to widać ;) Ja bym teraz chciała do porodu przechodzić z niewiadomą, ale z drugiej strony chce też moc kupować wyprawkę, wózek przed porodem itp.. Nie wiem jak to ugryźć ;p
Jest dużo ładnych kolorów uniwersalnych, wózek nie musi być niebieski czy różowy, tak samo ciuchy, choć z nimi już gorzej trochę jeśli chodzi o dostępność..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku piszecie i piszecie 10 stron miałam do nadrobienia ;) przykro mi ze szef tak cie potraktował i wysłała zwolnienie listownie. Ale masz rację po rozmawiaj z adwokatem on niech cię dobrze po prowadzi w tej sprawie.
Co do Weroniki no cóż życie noe chce się udzielac to nie nikt jej nie zmusi.
W pierwszej ciąży moja ginekolog powiedziała mi w 12tc ze na 80% to chłopak i tak zostało do końca :) na następnej wizycie było już 100% pewne bo chwalil się ostro tym co nosił między nogami [emoji23]
Pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu. Była godzina 23 i poczułam takie małe 3 kopniaczki pod rząd jakie to było dla mnie dziwne a zarazem cudowne
Ja płeć będę chciała poznać bo nie wytrzymała bym na pewno do porodu a mąż tym bardziej by tego nie wytrzymał [emoji23] u nas dzisiaj -3 jak szłam z synkiem do sklepu to myślałam że zamarzne [emoji32] obiad tez juz mam praktycznie gotowy. Potem może zrobimy z synkiem masę solna i się po bawimy

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry