reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Herbata ma teinę, która nie jest aż tak zła jak kofeina z kawy.
Ja piję czarną herbatę raz dziennie, a tak to wodę lub zieloną herbatę z maliną i marakują.

@ewa66 jeśli lekarz przepisał leki to bierz bo nieleczona grzybica może uszkodzić płód albo nawet może dojść do poronienia. Tak samo bardzo szkodliwe są bakterie w moczu.

Jedną kawę dziennie to przecież można pić, tak samo herbatę. Nie dajmy się zwariować. Wszystko tylko z głową.

Ja kawę odstawiłam juz jak postanowiliśmy zacząć się starać tylko robiłam to stopniowo bo piłam do 1.5l kawy na dzień. Do tej pory w ogóle nie piłam ale ostatnie straszne noce były to wypijalam sobie cappuccino rano. Nie wiem ile ma takie kupne ze sklepu kofeiny
W sklepowych cappucino jest bardzo malo kawy, więc bardziej niż kofeiny obawiałabym sie pozostałych składników (przeczytaj skład).

Mnie w tej ciazy też kawa nie smakuje. W poprzednich piłam do dwóch słabych dziennie. Uważam, że nie ma co przesadzać z odstawianiem, jeśli ktoś lubi.

W herbacie natomiast nie ma kofeiny, lecz teina, która może mieć podobne działanie. Herbatki owocowe swój posmak zawdzieczają dodawanym sztucznym aromatom, dlatego wybierajcie te o czystym składzie.

Już parę razy się udzielała na forum Ale nigdy nikt mi nie pod prawie. Może teraz się uda czy któraś z was ma problem z grzybica pochwy? Wybrałam już Natamycyne, pimafucin a tu dalej to świństwo. Dziś mam zaaplikowac gynazol na noc. Boję się stosować jednak ten lek Ale chyba gin wie co robi? Któraś ma taki problem? Jakieś leki bierzecie?(dziś mam 10+6 z miesiączki a z owulacji jakoś 10+2)
Ja bym zaufała lekarzowi, ginekolog akurat się co możesz a co nie. Spokojnie.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Już parę razy się udzielała na forum Ale nigdy nikt mi nie pod prawie. Może teraz się uda czy któraś z was ma problem z grzybica pochwy? Wybrałam już Natamycyne, pimafucin a tu dalej to świństwo. Dziś mam zaaplikowac gynazol na noc. Boję się stosować jednak ten lek Ale chyba gin wie co robi? Któraś ma taki problem? Jakieś leki bierzecie?(dziś mam 10+6 z miesiączki a z owulacji jakoś 10+2)

Ja też to miałam na początku, lekarz mi przepisał Nystatynę i brałam przez 10 dni, pomogło od razu, dzisiaj ani śladu, mam nadzieję, że już nie powróci ;) Powodzenia, lekarz na pewno wie co robi.

Postaraj sie wykluczyć z diety cukier i owoce - tym karmią się grzyby. I koniecznie odstaw płyn do higieny intymnej.
A jak już jesteś bardzo zdesperowana... ;)Link do: Naturalne sposoby na infekcje kobiece w ciąży i nie tylko • Zielony Zagonek

reklama
Do góry