reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Herbata ma teinę, która nie jest aż tak zła jak kofeina z kawy.
Ja piję czarną herbatę raz dziennie, a tak to wodę lub zieloną herbatę z maliną i marakują.

@ewa66 jeśli lekarz przepisał leki to bierz bo nieleczona grzybica może uszkodzić płód albo nawet może dojść do poronienia. Tak samo bardzo szkodliwe są bakterie w moczu.

Jedną kawę dziennie to przecież można pić, tak samo herbatę. Nie dajmy się zwariować. Wszystko tylko z głową.

Ja kawę odstawiłam juz jak postanowiliśmy zacząć się starać tylko robiłam to stopniowo bo piłam do 1.5l kawy na dzień. Do tej pory w ogóle nie piłam ale ostatnie straszne noce były to wypijalam sobie cappuccino rano. Nie wiem ile ma takie kupne ze sklepu kofeiny
W sklepowych cappucino jest bardzo malo kawy, więc bardziej niż kofeiny obawiałabym sie pozostałych składników (przeczytaj skład).

Mnie w tej ciazy też kawa nie smakuje. W poprzednich piłam do dwóch słabych dziennie. Uważam, że nie ma co przesadzać z odstawianiem, jeśli ktoś lubi.

W herbacie natomiast nie ma kofeiny, lecz teina, która może mieć podobne działanie. Herbatki owocowe swój posmak zawdzieczają dodawanym sztucznym aromatom, dlatego wybierajcie te o czystym składzie.

Już parę razy się udzielała na forum Ale nigdy nikt mi nie pod prawie. Może teraz się uda czy któraś z was ma problem z grzybica pochwy? Wybrałam już Natamycyne, pimafucin a tu dalej to świństwo. Dziś mam zaaplikowac gynazol na noc. Boję się stosować jednak ten lek Ale chyba gin wie co robi? Któraś ma taki problem? Jakieś leki bierzecie?(dziś mam 10+6 z miesiączki a z owulacji jakoś 10+2)
Ja bym zaufała lekarzowi, ginekolog akurat się co możesz a co nie. Spokojnie.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Już parę razy się udzielała na forum Ale nigdy nikt mi nie pod prawie. Może teraz się uda czy któraś z was ma problem z grzybica pochwy? Wybrałam już Natamycyne, pimafucin a tu dalej to świństwo. Dziś mam zaaplikowac gynazol na noc. Boję się stosować jednak ten lek Ale chyba gin wie co robi? Któraś ma taki problem? Jakieś leki bierzecie?(dziś mam 10+6 z miesiączki a z owulacji jakoś 10+2)

Ja też to miałam na początku, lekarz mi przepisał Nystatynę i brałam przez 10 dni, pomogło od razu, dzisiaj ani śladu, mam nadzieję, że już nie powróci ;) Powodzenia, lekarz na pewno wie co robi.

Postaraj sie wykluczyć z diety cukier i owoce - tym karmią się grzyby. I koniecznie odstaw płyn do higieny intymnej.
A jak już jesteś bardzo zdesperowana... ;)Link do: Naturalne sposoby na infekcje kobiece w ciąży i nie tylko • Zielony Zagonek

reklama
Do góry