reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja kawę odrzuciłam. Nie mogę, bo mdłości.
Herbaty piję mięte, rumianek, owocowe.
Czarnej, zielonej się nie powinno i z liści malin - bo przyspiesza poród.
Matko dzisiaj babcia mi nagadała, że owocowe herbaty nie powinnam pić, bo mogę poronić...zaczyna się babcia i ciocia dobra rada.. A ja tylko taką potrafię wypić :)

reklama
Ja kawę odrzuciłam. Nie mogę, bo mdłości.
Herbaty piję mięte, rumianek, owocowe.
Czarnej, zielonej się nie powinno i z liści malin - bo przyspiesza poród.
Matko dzisiaj babcia mi nagadała, że owocowe herbaty nie powinnam pić, bo mogę poronić...zaczyna się babcia i ciocia dobra rada.. A ja tylko taką potrafię wypić :)
Ile speckalostow tyle racji jak w każdej dziedzinie życia, ja np słyszałam że zielona herbatę można pić i koleżanka cała ciążę piła normalnie zielona parzona z liści i oba jej maluchy zdrowe się urodziły i o czasie. Co do kawy pytałam ginekologa i powiedział mi że można jedna słaba filiżankę i jest nawet bardziej zdrowsza od herbaty. Ale ja nie daje się zwariować i pije herbatę normalnie bo lubię czyli nawet 2-3 filiżanki dziennie, chociaż nie zawsze tylko czarna bo czasami dla odmiany jakąś zielona lub ziolowa :-) wszystko z głowa dziewczyny

Dziewczyny powiedzcie mi jaka ilość leukocytow mialyscie we krwi my wychodzi podwyższony poziom i się martwię trochę :/

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

@aniaopapon byłaś już może kiedyś wcześniej na bb? Bo po profilowym jesteś strasznie podobna do jednej z dziewczyn, która była ze mną wcześniej na bb?

Gratulacje wszystkim udanych wizyt! Ja czekam do 14.11

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

4.5 cm to już całkiem duży:) . A czujesz już coś po ubraniach.brzuszek urósł?
Czy urósł to nie wiem, bo nigdy chuda nie byłam ;) Ale fakt faktem nie bardzo jestem w stanie teraz go wciągnąć :D Bardzo zastanawiam się kiedy ktoś w pracy (no poza szefem który wie) się domyśli ;)
A co do tego, że duży, to prawda! Byłam tak zaskoczona wielkością, że to już taki mały człowieczek z dużą głową! I te rączki i nóżki - no niesamowite :D
Dziewczyny powiedzcie mi jaka ilość leukocytow mialyscie we krwi my wychodzi podwyższony poziom i się martwię trochę :/
Zależy o ile jest podniesione i ile procentowo leukocytów i limfocytów - no i jakie CRP. Bez tego wszystkiego to nie ma co dywagować czy trzeba się martwić czy nie ;)

A co do herbat to ja nigdy herbaciana nie byłam, a teraz w ciąży regularnie pijam bawarki (bo mam smaka :D) i herbatki owocowe - nie jakoś bardzo dużo, ale jak mam ochotę to się nie ograniczam :)

Dziewczyny gratuluje raz jeszcze udanych wizyt! Ja na swoja caly czas czekam [emoji33]
Jesli chodzi o zachcianki to czesto chce mi sie owocow :) ale to raczej dobrze bo zdrowo :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

1509995579-61ef37a0f1d93818-aaaaaa.png

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wygląda całokształt morfologi wszystko inne w normie :)
O tyle w ciąży teoretycznie mogą być podniesione, wielkich przesunięć też nie masz - na wszelki wypadek możesz skontrolować sobie za 2 dni morfologię i CRP (pod tym kątem czy nie rosną). A najlepiej skontaktuj się z ginekologiem ;)

reklama
Do góry