reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja jutro mam wizytę. Będzie 6+2. I cholernie się boję, ze nic nie zobaczę.
Co do wizyt z mężem - chciałabym, żeby ze mną poszedł. Ale zastanawiam się , czy lekarz na tym etapie nie będzie miał z tym problemu? Nigdy nie wchodziłam z mężem...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :) chwilę mnie nie było.. Czuję się jak bym się zdarzyła z tirem.. Mdłości, bekanie, zgaga, zmęczenie, senność, tkliwe piersi, itd itd... :) dziś robiłam betę i wynik 36 655, w czwartek kolejne usg, mam nadzieję zobaczyć maluszka, bo w tamtym tygodniu był tylko pęcherzyk :) muszę jeszcze sporo nadrobić, ale wyłapałam wiadomość o bliźniakach :) gratulacje!
Aaa... I chyba jest nas już więcej :)

1508265253-aaaaaa.png
kto ma bliźniaki? Przyznawać się :p

Ja jutro mam wizytę. Będzie 6+2. I cholernie się boję, ze nic nie zobaczę.
Co do wizyt z mężem - chciałabym, żeby ze mną poszedł. Ale zastanawiam się , czy lekarz na tym etapie nie będzie miał z tym problemu? Nigdy nie wchodziłam z mężem...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W pierwszej ciąży na każdej wizycie mąż był ze mną, teraz pracuje na noce więc w dzień śpi, a po za tym musi się jeszcze oswoić z sytuacją, bo ta ciąża nie była planowana.. :)

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@donaga87 Przykre to co usłyszałaś od męża... Może po prostu jet w szoku i musi przetrawić... Wyjedziesz z dziećmi do Pl na chwile, będzie miał czas przemyśleć i zatęsknić...

marika88 z jakiego powodu ten duphaston?

Co do witamin to moja gin kazała na razie tylko kwas foliowy brać, w 1szej ciąży witaminy też później włączyła dopiero...

Ja męża zabiorę dopiero na USG prenatalne to w 11 tygodniu i chyba córę też zabierzemy żeby zobaczyła tego dzidziusia, kt codziennie tuli i całuje ;) Wcześniej nie ma sensu, tym bardziej że mąż pracuje.

Dziś intensywny dzień miałam, zaliczyłyśmy z młodą spacer, byłyśmy u znajomej na kawie i potem na placu zabaw z nią i jej dziećmi, potem szybko sklep, wróciliśmy zjadłyśmy, pojechałyśmy z moją mamą do dużej kwiaciarni, późnij ucięłam sobie krótką drzemkę bo padałm, zjadłyśmy i pojechałyśmy do sali zbaw bo byłam umówiona z koleżankami i ich dziećmi..Wróciłyśmy po 19 i odpoczywam;)

Byłam dziś wreszcie u lekarza po ogromnych perypetiach, całkiem innego ale po nieudanej pierwszej wizycie o czternastej musiałam stanąć na głowie żeby mieć dzisiaj te usg. Jest pęcherzyk jest ciałko żółte! Mąż był przy usg , Myślałem że trzeba będzie go reanimować, niech ciekawe co to będzie dalej. Dostałam duphaston dwa razy dziennie i od razu L 4
Też mam duphaston podobno dla poprawnego rozwoju ciąży i braku plamienia które może wystapic w tak wczesnej ciąży.

Myśl pozytywnie :) #womanpower

kilka dni mnie nie było - mam straszną śpiączkę ;) w tej ciąży chyba czuję się najsłabiej...
muszę się pochwalić moje TSH wynosi 1,92 :D muszę gdzieś pójść na usg bo ciężko mi tak czekać do 12tc :p teraz postaram się czytać na bieżąco - aż do wyjazdu ;P za klika dni jadę na urlop...

To ściema jakąś była z blizniakami :-)

Zależy od lekarza ale zapytać możesz czy nie ma nic przeciwko by mąż ci towarzyszył tylko uprzedz go wcześniej jak będzie wyglądać wizyta :-) ja też bym chciała by mój był ze mną na każdej wizycie jednak pracą może na to nie pozwalać. Teraz pójdę do lekarza 26 października i niestety sama

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry