reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wyslalo mi się przez przypadek a jeszcze chciałam napisać że myślę że będzie widać serduszko :-) u mnie jutro zaczyna się 8 tydzień, jak ten czas szybko leci to już miesiąc jak wiem że będę mama :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam owulacje 29 lub 30.09 I też w sobotę będzie 6+4.. więc jest szansa że coś zobaczysz bo w sumie dzieciatko Twoje jest starsze o cale 7 dni!
Sprawdzałaś betę?
Ja idę w czwartek bo jestem chora i chce skonsultować branie antybiotyku ale nie nastawiam sie, że coś tam zobacze

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ja nie wiem czy to wszystko jest dobrze liczone...08.10 miałam bete 493, a 13.10 miałam 4655.
Chciałabym już zobaczyc serduszko...
Ja zabrałam męża na usg i uświadomiłam godzin by się nie zdziwił bo to będzie usg dopochwowe :-) widok jego zimnej twarzy gdy zobaczył małe serduszko mrugajace na monitorze - bezcenne, coś pięknego :-)
My byliśmy na usg w 6t2d to był 6 październik a owulacje miałam prawdopodobnie wg testow owulacujnuch bo śluzu nie widziałam bodajże 8 lub 9 września

to może też mojego wezmę, ale się boję że tam padnie jak zobaczy gdzie tą aparaturą sprawdzają.
Od razu weszłaś z mężem, czy najpierw sama i zapytałaś o taką możliwość?

Byłam dziś wreszcie u lekarza po ogromnych perypetiach, całkiem innego ale po nieudanej pierwszej wizycie o czternastej musiałam stanąć na głowie żeby mieć dzisiaj te usg. Jest pęcherzyk jest ciałko żółte! Mąż był przy usg , Myślałem że trzeba będzie go reanimować, niech ciekawe co to będzie dalej. Dostałam duphaston dwa razy dziennie i od razu L 4

Byłam dziś wreszcie u lekarza po ogromnych perypetiach, całkiem innego ale po nieudanej pierwszej wizycie o czternastej musiałam stanąć na głowie żeby mieć dzisiaj te usg. Jest pęcherzyk jest ciałko żółte! Mąż był przy usg , Myślałem że trzeba będzie go reanimować, niech ciekawe co to będzie dalej. Dostałam duphaston dwa razy dziennie i od razu L 4
Mówił lekarz dlaczego masz brać te tabletki czy to tak profilaktycznie ?

ja nie wiem czy to wszystko jest dobrze liczone...08.10 miałam bete 493, a 13.10 miałam 4655.
Chciałabym już zobaczyc serduszko...

to może też mojego wezmę, ale się boję że tam padnie jak zobaczy gdzie tą aparaturą sprawdzają.
Od razu weszłaś z mężem, czy najpierw sama i zapytałaś o taką możliwość?
Po nas wyszła pani doktor i w drodze do gabinetu mówiłam że chce wejść z mężem by był przy usg wiec od razu weszliśmy razem. Męża uprzedziłam dlaczego dopochwowe a nie przez powłoki brzuszne więc był przygotowany i nawet na mnie nie spojrzał tylko patrzył zahipnotyzowany ma monitor od samego początku :-)

Po nas wyszła pani doktor i w drodze do gabinetu mówiłam że chce wejść z mężem by był przy usg wiec od razu weszliśmy razem. Męża uprzedziłam dlaczego dopochwowe a nie przez powłoki brzuszne więc był przygotowany i nawet na mnie nie spojrzał tylko patrzył zahipnotyzowany ma monitor od samego początku :-)
Jest malutki krwiaczek przy pecherZyku. Ale nie groźny. Raczej profilaktycznie , bo chyba dinozaury tak maja

Ja kupiłam prenatal uno bo pamietalam ze dziewczyny tu polecamy ale później zobaczyłam że jest jeszcze prenatal duo i niestety nie wiem który był polecany ale jak już kupiłam uno to to biorę i kwas foliowy firmy solgar drogi ale podobno bardzo dobry taki mi zalecił mój ginekolog

Ja szłam na pierwszą wizytę w poprzedniej ciąży od razu z mężem. To był równo 7 tydzień to lekarka powiedziała, że najpierw sprawdzi przez powłoki brzuszne a jak nie będzie widać to zrobi dopochwowe. Ale było pięknie i wyraźnie widać przez brzuch ;) mąż był na każdej jednej wizycie ze mną i nawet dzielnie na glukozie ze mną siedział [emoji38] teraz na pierwszą wizytę znowu pójdziemy razem ale bedzie nam też towarzyszył synek bo nie mamy go z kim zostawić i zobaczy realnie dzidzie bo na razie mu tłumacze czemu nie mogę go nosić ale nie za bardzo rozumie o co chodzi

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) chwilę mnie nie było.. Czuję się jak bym się zdarzyła z tirem.. Mdłości, bekanie, zgaga, zmęczenie, senność, tkliwe piersi, itd itd... :) dziś robiłam betę i wynik 36 655, w czwartek kolejne usg, mam nadzieję zobaczyć maluszka, bo w tamtym tygodniu był tylko pęcherzyk :) muszę jeszcze sporo nadrobić, ale wyłapałam wiadomość o bliźniakach :) gratulacje!
Aaa... I chyba jest nas już więcej :)

1508265253-aaaaaa.png

reklama
Do góry