reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wiem o czym mówisz. Ja mam właśnie ten problem, że nie mam zaufania do tutejszej opieki. Mimo, że podlegam teraz pod opiekę ginekologa a nie położnej to i tak zamierzam latać do tej polskiej ginekoloż ki. Wiąże się to z dodatkowymi kosztami, ale daje mi trochę spokoju. Szkoda tylko, że jest tylko w weekendy, ale mogę do niej dzwonić jak mam jakieś wątpliwości.
Ja nawet gdybym chciała "wyskoczyć "do pl na 2-3dni do giną to mam ten sam problem z lotniskiem co z ginem.najblizsze 70 km.nie pozostaje mi nic innego jak zaakceptować taka sytuację i się do niej przyzwyczaić.poki co czuje się dobrze i na większe dolegliwości nie narzekam a koleżanka która tu urodziła 2 dzieci mnie pociesza że nie jest tal zle

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny realne podejscie jak ma byc dobrze to bedzie super nawet jak w taxi urodzicie a jak ma byc cos nie tak to nawet prywatna klinika nie zdziala cudu by poród miał byc lżejszy

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak to jest z położną? Jestem świeżakiem w tym temacie i myślałam, że w trakcie ciąży chodzi się tylko do ginekologa a dopiero po urodzeniu dziecka położna przychodzi do domu.

Dziewczyny nie obrazicie się na mnie ale zawsze mnie zastanawia jedno. Ludzie wyjeżdżając za granicę powinni raczej akceptować politke danego kraju bo w końcu chcą tam żyć. Ale na każdym kroku szukają wszystkiego co polskie. Polskiego lekarza rodzinnego ginekologa czy innych specjalistów po mechaników fryzjerów i innych rzeczy. To co za sens miał wyjazd? U mnie do 12 tygodnia ciąża nie jest uznawana ze pewno i nawet jak coś się zacznie dziać to oni nic z tym nie robią. I nie jadę do pl na wizytę czy nie szukam polskiego ginekologa który teraz mnie przyjmie. Faktycznie czas się dluzy di pierwszej wizyty ale taka kolej rzeczy

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja slyszalam kiedyś o kobiecie która zaufala klinice poród bez bólu. Wanna woda piłeczki itp. Fajnie bylo do puki nie zaczną się poród a zwłaszcza skurcze i wytrzymać nie mogła. Zaczęła żądać znieczulenia ale anestezjologia nie mieli bo przecież bez bólu naturalne . koniec końców zadała przetransportowania do szpitala ale poród byl w 3 fazie i rodziła bez znieczulenia. Moral z tego taki nie ma co cudowac jak bedzie dobrze to bedzie. A jak zaczniemy wymyślać to trzeba liczyć się z konsekwencjami

Mam wizytę 23.10, mam nadzieję że zobaczę już serduszko....
cały czas się zastanawiam czy nie iść wcześniej bo nie mogę już wytrzymać!
aplikacja pokazuje mi że jestem w 7 tygodniu ale jakoś mi sie to nie zgadza...

A jak to jest z położną? Jestem świeżakiem w tym temacie i myślałam, że w trakcie ciąży chodzi się tylko do ginekologa a dopiero po urodzeniu dziecka położna przychodzi do domu.
Ja korzystalam z jej uslug jak ju urodzilam no i w dzien porodu zapytac czy wody plodowe moga odejść bez skurczów. Ale niektóre pytaja o wszytko o bol piersi brzucha ruchy itp. Kwestia uznania

Dziewczyny nie obrazicie się na mnie ale zawsze mnie zastanawia jedno. Ludzie wyjeżdżając za granicę powinni raczej akceptować politke danego kraju bo w końcu chcą tam żyć. Ale na każdym kroku szukają wszystkiego co polskie. Polskiego lekarza rodzinnego ginekologa czy innych specjalistów po mechaników fryzjerów i innych rzeczy. To co za sens miał wyjazd? U mnie do 12 tygodnia ciąża nie jest uznawana ze pewno i nawet jak coś się zacznie dziać to oni nic z tym nie robią. I nie jadę do pl na wizytę czy nie szukam polskiego ginekologa który teraz mnie przyjmie. Faktycznie czas się dluzy di pierwszej wizyty ale taka kolej rzeczy

Ja tam się absolutnie nie obrażam.nie szukam polskiego gina i jak napisałam akceptuję brytyjski system opieki nad ciężarną (trochę ż braku wyboru )Ale nie panikuje. Skoro rodzi się tu tysiące dzieci i tysiące kobiet zachodzi w ciążę i wszystko działa to musi być w tym jakiś sens i lekarze wiedzą co robią. Nie mam problemu z akceptacją tego co jest dla nas inne , dziwne bo nie do tego jesteśmy przyzwyczajeni.jak to mówią " jeśli wlazles między wrony musisz krakac jak i one"

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@agakomo ja tak ogólnie na pisałam moje spostrzeżenie bo zaczęłyscie pisać o polskich ginach i lataniu na wizyty.. tutaj się już na oglądałam jak ludzie mieszkają w Belgii a szukają wszystkiego co Polskie a ja się pytam to po co tu przyjechałes skoro szukasz polskich specjalistów pracy z Polakami no masakra

Do góry