reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Byłam wczoraj u lekarza, nie widać pęcherzyka, lekarz mówi że albo zbyt wczesnie i jeszcze nie widac albo ciąża pozamacciczna :sad: Ostatnia miesiączka 05.09. Czy któraś z was miała podobnie?
Anusia wspolczuje ale głowa do gory moze mialas pozna owulacje. Moja gin mi powiedziała ze nie musi byc ta cala ciągnąca wydzielona moze byc nawet taki wodniaty uplaw. Wiec głowa do gory

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanko do tych, które mają już dzieciaczki i większą wadę wzroku. Wiem, że to odległy czas, ale cały czas nurtuje mnie ta kwestia a opinie w internecie różne, a najlepsze informacje z pierwszej ręki. Udało się wam urodzić SN, czy lekarz od razuzadecydował o CC?
Okulistycznych wskazań do cięcia jest bardzo mało - tu masz link do wytycznych: https://adst.mp.pl/s/www/okulistyka/Wytyczne_PTO_Konsensus_okulistyczno_polozniczy_2014.pdf
Sama wada wzroku nie jest wskazaniem do cięcia - a jak w praktyce to wiadomo, pacjentki domagają się cięć i lekarze (różnych specjalności) wystawiają bzdurne skierowania ;)
A tak poza tym to gratulacje i powodzenia :)
Hi, bylam dzis na pierwszej wizycie i okazalo sie, ze w szpitalnej poradni to usg jest, tylko z koncowka do badania przez powloki brzuszne. Wiec widzialam pecherzyk, ale bez bicia serca. :( Zadnych wymiarow tez nie podal :(
Na zakonczenie powiedzial bym przyszla na wizyte za 4 tygodnie. A to bylby 10 tydzien, i jakby wystawil mi skierowanie, to gdzie bym sie wtedy na prenatalne mogla zalapac, jak pewnie to bedzie koniec roku i moga juz nie miec miejsc :( Nie wiem, czy jestem bardziej wkurzona, czy zrozpaczona, ze tu nie ma lepszego lekarza :(
No to rzeczywiście beznadziejnie, bo na naszym etapie ciąży badanie przezbrzuszne jest duuużo mniej dokładne nawet na super wypasionym aparacie :( Wiem z autopsji bo po znajomości miałam zrobione usg brzucha zanim poszłam do ginekologa - bo już tak się stresowałam czy napewno jest pęcherzyk - 1 dzień przed wizytą u ginekologa. I poza pęcherzykiem to niewiele widać było, a dobę później głowicą transwaginalną i serduszko było i 8mm kijanka :D
Może pójdziesz gdzie indziej?

"Przerabiałam" na tym forum już niejednego trolla i jestem podejrzliwa.
Jeśli ktoś piszę, że zachodzi w ciążę jakiś miesiąc po porodzie i w dodatku nagle okazuje się, że to bliźniaki choć dwa dni temu była ciążą pojedyncza (owszem, zdarza się, ale w przypadku ciąż jednojajowych) to zapala mi się czerwona lampka ;)
Troszkę żałuję, że nie odczekałam jeszcze trochę, bo za jakiś czas mogłoby się okazać, że odnalazł się trzeci bliźniak ;)

I żeby nie było, że nudzi mi się na bezrobociu i przesiaduję na forach w poszukiwaniu trolli, spieszę poinformować, że też jestem czerwcówką 2018. Poprzednia moja ciąża zakończyła się zanim zdążyła się na dobre rozpocząć, dlatego teraz jestem dość powściągliwa w temacie...
No śledczym jesteś pierwsza klasa :D I dobrze, bo nikt nie lubi być w konia robiony...
Trzymam kciuki, żeby tym razem ciąża skończyła się wielkim szczęściem! :)

Witam się mamusie :)
Ostatni okres miałam 6-8 września, w dniu spodziewanej miesiączki (7.10)zrobiłam test i wyszła druga blada kreska :D, następnego dnia zrobiłam bhcg i wyszła 493. Byłam przeziębiona więc (10.10) już pobiegłam do gina. Lekarka myślała że nic nie będzie widać ale był pęcherzyk w macicy 4,2 mm. Kazała wrócić za 2 tygodnie żeby zobaczyć serduszko. Czekam na tą wizytę z niecierpliwością ale i ze strachem. Dziewczyny czy to normalne że 08.10.17 beta wychodzi 493, a 13.10.17 jest już na poziomie 4655?
Termin wstępny na 15.06 :)
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Dzień dobry :) dziewczyny to mój pierwszy post w tym wątku. Jestem w 6t1d, dzisiaj byłam na usg i widziałam serduszko! :) termin na 9.06. Pozdrawiam serdecznie!!! :))

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
6t1d i już serducho?[emoji7] A kiedy miałaś owulacje?
Ja też idę a czwartek, 6t1d tylko u mnie owulacja późno i boję się, że nie będzie nic widać ;(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro kolejna wizytyza jakoś tak troszkę w duchu się boje...
widziałam już ❤️ Pięknie biło ale wracają z przed dwóch lat wspomnienia :dry: i sama jestem na siebie zła ze takie myśli zaś mam ale to silniejsze ode mnie :hmm:

Ja tez jak zrobię się głodna to mnie mdli ale to tak Że już mnie naciąga. Muszę coś se sobą nosić calu czas

Byłam wczoraj u lekarza, nie widać pęcherzyka, lekarz mówi że albo zbyt wczesnie i jeszcze nie widac albo ciąża pozamacciczna :sad: Ostatnia miesiączka 05.09. Czy któraś z was miała podobnie?
Wiesz co ja byłam u gina 5 dni po terminie i nie było nawet pęcherzyka. Ale też wiem że że miałam owulacje 20-21dc i gin zrobił usg ale od razu mówił ze raczej nic nie będzie Bo późno owulacja. Dzisiaj idę zobaczyć serduszko.

Sie ma nowe mamy! Gratulacje!
Dawno się nie odzywałam bo nie miałam nic ciekawego do napisania. Właściwie dalej nie mam:rofl:Ale czytam na bieżąco. Ja do lekarza idę w sobotę. To będzie 6t3d, ale według poprzedniego usg 6t1d i też mam nadzieje, że serduszko zobaczę. Moje plamienia ustały tydzień temu więc jestem dobrej myśli. Z objawów to od środy piersi mnie tak bolą, że nie muszę ich dotykać, żeby wiedzieć, że tam są ;):D. Mdłości jeszcze nie mam, ale ostatnio pojawiły się ok 7tyg i czuję, że tym razem też mnie nie ominą:baffled:

Witam. Gratulacje dla wszystkich nowych mam i tych które jużz widziały swoje maluszki :) . Ja się zapisałam do lekarza hmmm co prawda pierwszego kontaktu ale też coś [emoji12]potem dopiero spotkanie z położną i usg ok 12 tyg.prywatnie koszty ogromne.moze bym się jeszcze szarpnela na prywatną wizytę u polskiego gina ale najbliższy jakieś 70 km ode mnie. Mieszkam na strasznym zadupiu. Tak więc nie mam za dużego wyboru i jestem zmuszona zaufać brytyjskiej służbie zdrowia co nie jrst jakie proste.hih. jestem jednak dobrej myśli staram się nie schizowac i myślę pozytywnie

reklama
Witam. Gratulacje dla wszystkich nowych mam i tych które jużz widziały swoje maluszki :) . Ja się zapisałam do lekarza hmmm co prawda pierwszego kontaktu ale też coś [emoji12]potem dopiero spotkanie z położną i usg ok 12 tyg.prywatnie koszty ogromne.moze bym się jeszcze szarpnela na prywatną wizytę u polskiego gina ale najbliższy jakieś 70 km ode mnie. Mieszkam na strasznym zadupiu. Tak więc nie mam za dużego wyboru i jestem zmuszona zaufać brytyjskiej służbie zdrowia co nie jrst jakie proste.hih. jestem jednak dobrej myśli staram się nie schizowac i myślę pozytywnie

Wiem o czym mówisz. Ja mam właśnie ten problem, że nie mam zaufania do tutejszej opieki. Mimo, że podlegam teraz pod opiekę ginekologa a nie położnej to i tak zamierzam latać do tej polskiej ginekoloż ki. Wiąże się to z dodatkowymi kosztami, ale daje mi trochę spokoju. Szkoda tylko, że jest tylko w weekendy, ale mogę do niej dzwonić jak mam jakieś wątpliwości.

Do góry