reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dobry wieczor wszystkim szczęśliwym kobietom które juz widziały dwie kreseczki na teście!!
Jestem tu nowa-stara bo mniej więcej 10 lat temu (dokładnie w halloween) dowiedziałam sie ze pierwszy raz zostanę mama i byłam na lipcowkach 2008 ale córeczka sie pospieszyła i urodziła sie w połowie czerwca.
Teraz od jakiegoś tygodnia mam lekkie odczucia "jak na ciąże" i kto wie.. moze historia sie powtórzy u mnie :) jutro z rana robię test i sie okaże czy moje dolegliwości nie są nad wyraz czy moze jednak..
mam juz córkę i synka który niedawno skończył 2 latka. Jak jutro zobaczę dwie kreski to urodzę w drugiej połowie czerwca 2018.. kto wie.. moze w datę ur córki? Byłoby zabawnie jesli aż tak by sie potoczyło..
od kilku miesięcy mieszkam za granica (czy jest tu moze jakaś forumowiczka z Francji?) od piątku bede w Polsce na wakacjach wiec wizyta u gin najwcześniej w listopadzie by mnie czekała.. maz sceptyczny póki co bo chyba niedowierza ale ja czuje sie od jakiegoś czasu inaczej.. nieporównywalnie do obu wcześniejszych ciąż.. nie mam objawów jak miałam kiedyś jedynie brak apetytu i odczucia ze mi niedobrze i póki co tyle (ale te delikatne odczucie potrafi utrzymywać sie cały dzien) dodatkowo to od soboty spóźnia sie okres i to dla mnie mega wyznacznik.. bo raczej te cudo mnie nie zawodzi i przychodzi regularnie.. rzadko ma odskoki od normy wiec daje jej 3dni na zastanowienie i jak nie zawita to jutro sie okaże czy na pewno pobędę z Wami na dłużej
Pozdrawiam serdecznie

reklama
"Przerabiałam" na tym forum już niejednego trolla i jestem podejrzliwa.
Jeśli ktoś piszę, że zachodzi w ciążę jakiś miesiąc po porodzie i w dodatku nagle okazuje się, że to bliźniaki choć dwa dni temu była ciążą pojedyncza (owszem, zdarza się, ale w przypadku ciąż jednojajowych) to zapala mi się czerwona lampka ;)
Troszkę żałuję, że nie odczekałam jeszcze trochę, bo za jakiś czas mogłoby się okazać, że odnalazł się trzeci bliźniak ;)

I żeby nie było, że nudzi mi się na bezrobociu i przesiaduję na forach w poszukiwaniu trolli, spieszę poinformować, że też jestem czerwcówką 2018. Poprzednia moja ciąża zakończyła się zanim zdążyła się na dobre rozpocząć, dlatego teraz jestem dość powściągliwa w temacie...

Hi, bylam dzis na pierwszej wizycie i okazalo sie, ze w szpitalnej poradni to usg jest, tylko z koncowka do badania przez powloki brzuszne. Wiec widzialam pecherzyk, ale bez bicia serca. :( Zadnych wymiarow tez nie podal :(
Na zakonczenie powiedzial bym przyszla na wizyte za 4 tygodnie. A to bylby 10 tydzien, i jakby wystawil mi skierowanie, to gdzie bym sie wtedy na prenatalne mogla zalapac, jak pewnie to bedzie koniec roku i moga juz nie miec miejsc :( Nie wiem, czy jestem bardziej wkurzona, czy zrozpaczona, ze tu nie ma lepszego lekarza :(

Hi, bylam dzis na pierwszej wizycie i okazalo sie, ze w szpitalnej poradni to usg jest, tylko z koncowka do badania przez powloki brzuszne. Wiec widzialam pecherzyk, ale bez bicia serca. :( Zadnych wymiarow tez nie podal :(
Na zakonczenie powiedzial bym przyszla na wizyte za 4 tygodnie. A to bylby 10 tydzien, i jakby wystawil mi skierowanie, to gdzie bym sie wtedy na prenatalne mogla zalapac, jak pewnie to bedzie koniec roku i moga juz nie miec miejsc :( Nie wiem, czy jestem bardziej wkurzona, czy zrozpaczona, ze tu nie ma lepszego lekarza :(
Umów się na prenatalne jeszcze przed wizytą, a jak nie dostaniesz skierowania odwołasz ją.

Ewkamm moze trzeba wrócić i wymusić skierowanie na prenatalne?
Albo zadzwoń i umów sie na badania a powiesz ze skierowanie dostarczysz na wizytę.. cos pokombinuj ze maz w delegacji, lekarz kazał ci leżeć i nie ma komu osobiscie podejść i wyznaczyć termin... dlaczego masz byc pokrzywdzona faktem ze w poradni maja kiepski sprzęt? Szkoda by było...

Lawenda91 odnosnie wady wzroku myśle ze to zależy co to za wada i jak duże ryzyko miałby nieść poród naturalny.. myśle ze oczy to sprawa tak bardzo indywidualna, ze wypytać trzeba moze nawet nie ginekologa a dodatkowo jeszcze swojego okulistę zeby sie wypowiedział..

Umów się na prenatalne jeszcze przed wizytą, a jak nie dostaniesz skierowania odwołasz ją.
Ja w drugiej ciazy dzwoniłam od poradni do poradni zeby załapać sie na termin i pamietam ze chcieli wczesniej skierowanie.. różnie moze byc.. ale jak trafi sie jakaś miła kobieta to moze umówi bez skierowania telefonicznie?

"Przerabiałam" na tym forum już niejednego trolla i jestem podejrzliwa.
Jeśli ktoś piszę, że zachodzi w ciążę jakiś miesiąc po porodzie i w dodatku nagle okazuje się, że to bliźniaki choć dwa dni temu była ciążą pojedyncza (owszem, zdarza się, ale w przypadku ciąż jednojajowych) to zapala mi się czerwona lampka ;)
Troszkę żałuję, że nie odczekałam jeszcze trochę, bo za jakiś czas mogłoby się okazać, że odnalazł się trzeci bliźniak ;)

I żeby nie było, że nudzi mi się na bezrobociu i przesiaduję na forach w poszukiwaniu trolli, spieszę poinformować, że też jestem czerwcówką 2018. Poprzednia moja ciąża zakończyła się zanim zdążyła się na dobre rozpocząć, dlatego teraz jestem dość powściągliwa w temacie...
Będzie dobrze. Myśl pozytywnie [emoji1]

Myśl pozytywnie :) #womanpower

Witam was. Gratuluję mamusia które dołączyły :) człowiek chwile nie wejdzie i zaraz cała masa do nadrabiania. Ja na razie nadal bez dolegliwości. W poprzedniej tez miałam ogromną zgage lekarka przepisał mi genialne tabletki ale nie pamiętam już nazwy.

Co do wady wzroku jeśli jest to jedynie mocna wada wzroku bez innych dolegliwości to nie jest to żadne wskazanie do cc. Są babeczki które mają wady po -8 albo +7 i więcej i rodzą naturalnie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam wczoraj u lekarza, nie widać pęcherzyka, lekarz mówi że albo zbyt wczesnie i jeszcze nie widac albo ciąża pozamacciczna :sad: Ostatnia miesiączka 05.09. Czy któraś z was miała podobnie?

Do góry