reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

To i ja się podpinam jako mama po trzydziestce (33) :)
A różnica wieku między dzieciakami to będzie 8,5 roku - powoli staramy się Stasia nastawiać na to, że fajnie byłoby mieć rodzeństwo, na 100% Jemu pierwszemu chcemy powiedzieć, dlatego tym bardziej czekamy z informowaniem rodziny do 12 tygodnia, żeby zminimalizować ryzyko rozczarowania gdyby (tfu tfu!) coś poszło nie tak jak chcemy...

reklama
I jeszcze kontynuując temat jedzenia: naszła mnie dziś ogromna ochota na żurek - koniecznie musiałam go zrobić :D Tę zachciankę znam doskonale, bo w ciąży ze Stasiem ochotę na żurek miałam non stop ;) chyba więc będzie chłopak.

Widze, ze wizytujecie juz dziewczyny. Ja w najblizszym czasie nie wybieram sie do lekarza, we wczesniejszych ciazach biegalam co kilka dni a bo pecherzyk za maly, a bo serduszka jeszcze nie widac. Teraz pojde dopiero w 10tc wtedy od razu zrobia mi test genetyczny z krwi. W PL wystepuje np pod nazwa NIFTY. Wykluczymy mam nadzieje trisomie wszelakie i poznamy płeć dziecka.
gdzie mieszkasz? I jak to możliwe? Jak to się robi co to i czy w uk zrobia mi to na badaniach pierwszych?

Witam się i nieśmiało dołączam do Was.
Termin mam wstępnie na 8.06. Termin @ 1.09 z tym że miałam 3 dni przerwy od poprzedniej miesiączki... Owu ok 15.09.
@ miałam dostać 29.09,brzuch mnie pobolewał kilka dni tak słabo jak na miesiączkę.
Jestem lutowa mamą 2015, miałam być marcową 2018,ale w 7tc zaczęłam plamić, trafiłam do szpitala i okazało się że pęcherzyk za mały jak na tc, potem zaczęłam mocniej krwawić...;(( Na szczęście obyło się bez zabiegu..
Dziś przed pracą zrobiłam test i wyszły mocne 2 kreski, błyskawicznie..A w pracy pobralam sobie krew na betę i wynik 791,2 w czwartek chce go powtórzyć...
W 1szej ciąży wogole bety nie oznaczałam, a w 2giej wyszła mi niska na początku, a potem w szpitalu spadała, dlatego teraz chce ją kontrolować.
Nie staraliśmy się teraz, w sensie myślałam że za wcześnie, więc stwierdziliśmy że jak ma być to będzie...
Na urlopie byliśmy we wrześniu w górach i chyba "trafiliśmy" w dni płodne.. W każdym bądź razie, zmiana klimatu i rozluźnienie chyba pomogly;)
Choć mam obawy czy wszystko będzie dobrze.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE

To będziemy miały ten sam termin z miesiączki. Ja tez 1. Wrzesnia i moesiaczka 28-29

Melduje się i ja:) 2 cykl starań po poronieniu, poprzedni termin na listopad. Dzis 30 dzień cyklu i... jest:)
1507091351-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

gdzie mieszkasz? I jak to możliwe? Jak to się robi co to i czy w uk zrobia mi to na badaniach pierwszych?

Najbardziej popularny test NIFTY to test Harmony. W pl kosztuje od 1500 do 3tys zł. W uk od 350 do 900£ w zależności gdzie mieszkasz. I gdzie znajdziesz klinikę. Nhs tego nie refunduje. Pobierają Ci krew w 9tc i na jej podstawie (dna) są w stanie określić czy dziecko będzie zdrowe. A także jakiej płci będzie. Mamaginekolog opisywała na swoim blogu kiedyś dokładnie te testy. My również się nad nim zastanawiamy. U nas w klinice kosztuje £350 i na wynik czeka się 3-4 dni robocze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry