reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Byłam dzisiaj u lekarza i potwierdził ciążę, dziś u mnie 5 tydz. 2 dzień. Na razie brak jakichkolwiek objawów tylko trochę piersi bolą ( w poprzednich ciążach było podobnie) i odczuwam lekkie pobolewania pod brzuszka. Na usg umówiłam się a 19 będzie to już 7t4d więc powinno być już dobrze widać serduszko tylko jak ja te dwa tygodnie wytrzymam w niepewności czy wszystko ok. Jest wśród nas mamusia po 30 czy tylko ja taka starowinka?
Było widać zarodek już u ciebie ??

reklama
Nie jesteś sama po 30. Ja właśnie dzień przed 35 urodzinami dowiedziałam się o ciąży [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
O Super ja 35 skończę za miesiąc i się zastanawiam czy jakieś dodatkowe badania robić.

Dzieki dziewczyny za odzew, a jaka będzie u was różnica wieku, bo ja wcześniej dzieciaczki rok po roku miałam a teraz będzie 6 i 7 lat różnicy i zastanawiam się jak to ogarnę początek szkoly u starszych i niemowlaka.

O Super ja 35 skończę za miesiąc i się zastanawiam czy jakieś dodatkowe badania robić.

Dzieki dziewczyny za odzew, a jaka będzie u was różnica wieku, bo ja wcześniej dzieciaczki rok po roku miałam a teraz będzie 6 i 7 lat różnicy i zastanawiam się jak to ogarnę początek szkoly u starszych i niemowlaka.
U mnie 9 lat będzie. W maju I komunia syna więc mam nadzieję że za szybko nie urodze tylko będę się kulac jeszcze [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Córka za 3 tygodnie kończy 4 lata :)

Witam się i nieśmiało dołączam do Was.
Termin mam wstępnie na 8.06. Termin @ 1.09 z tym że miałam 3 dni przerwy od poprzedniej miesiączki... Owu ok 15.09.
@ miałam dostać 29.09,brzuch mnie pobolewał kilka dni tak słabo jak na miesiączkę.
Jestem lutowa mamą 2015, miałam być marcową 2018,ale w 7tc zaczęłam plamić, trafiłam do szpitala i okazało się że pęcherzyk za mały jak na tc, potem zaczęłam mocniej krwawić...;(( Na szczęście obyło się bez zabiegu..
Dziś przed pracą zrobiłam test i wyszły mocne 2 kreski, błyskawicznie..A w pracy pobralam sobie krew na betę i wynik 791,2 w czwartek chce go powtórzyć...
W 1szej ciąży wogole bety nie oznaczałam, a w 2giej wyszła mi niska na początku, a potem w szpitalu spadała, dlatego teraz chce ją kontrolować.
Nie staraliśmy się teraz, w sensie myślałam że za wcześnie, więc stwierdziliśmy że jak ma być to będzie...
Na urlopie byliśmy we wrześniu w górach i chyba "trafiliśmy" w dni płodne.. W każdym bądź razie, zmiana klimatu i rozluźnienie chyba pomogly;)
Choć mam obawy czy wszystko będzie dobrze.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy tylko ja się tak zle czuje? Cały dzień gnije w łóżku. Co się rusze to coś boli ciągnie kluje... Masakra jeszcze do tego mdłości. Ja nie wiem jak można nie wiedzieć że jest się w ciazy. Mój brzuch ciągle daje znaki nawet na chwilę nie można zapomniec. DObrze że cały dzień pada to nie muszę iść z mala na spacer.

ewa66, można nie wiedzieć, gdy by nie brak @ i dwie kreski to bym nie wiedziała. Zasuwam w pracy jak mały samochodzik, tfu, tfu by nie zapeszyć :)

Mnie dziś naszło na zdrowy obiad. udka z kurczaka bez skóry i kości, z warzywami w środku (zdrowa mieszanka groszku marchewki i chyba bobu mrozona zdrowa mieszanka oczywiscie:p) i do tego papryka w paseczki pozawijałam pouklepywałam czosnku granulowanego co to zagnego E nie ma bo przeciez taki zdrowy! z kamisa! a świerzy wyszedł zielony do kubła na podwórze, pozwiedzać wyszedł bo nie był jeszcze. I do tego kasza gryczana prażona której nie trawią moje jelita bo mam ZJD. cóż zrobić jak uwielbiam kasze. no i zobaczymy jak to wyjdzie;D takie moje kulinarne wydziwiajstfa;P

A wy co macie na obiad?

aantalea, a skąd miałaś tego zdrowego kurczaka?

reklama
Byłam dzisiaj u lekarza i potwierdził ciążę, dziś u mnie 5 tydz. 2 dzień. Na razie brak jakichkolwiek objawów tylko trochę piersi bolą ( w poprzednich ciążach było podobnie) i odczuwam lekkie pobolewania pod brzuszka. Na usg umówiłam się a 19 będzie to już 7t4d więc powinno być już dobrze widać serduszko tylko jak ja te dwa tygodnie wytrzymam w niepewności czy wszystko ok. Jest wśród nas mamusia po 30 czy tylko ja taka starowinka?
wyobraź sobie, że są i starsze starowinki :)

Do góry