reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Byłam dzisiaj u lekarza i potwierdził ciążę, dziś u mnie 5 tydz. 2 dzień. Na razie brak jakichkolwiek objawów tylko trochę piersi bolą ( w poprzednich ciążach było podobnie) i odczuwam lekkie pobolewania pod brzuszka. Na usg umówiłam się a 19 będzie to już 7t4d więc powinno być już dobrze widać serduszko tylko jak ja te dwa tygodnie wytrzymam w niepewności czy wszystko ok. Jest wśród nas mamusia po 30 czy tylko ja taka starowinka?
Było widać zarodek już u ciebie ??

reklama
Nie jesteś sama po 30. Ja właśnie dzień przed 35 urodzinami dowiedziałam się o ciąży [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
O Super ja 35 skończę za miesiąc i się zastanawiam czy jakieś dodatkowe badania robić.

Dzieki dziewczyny za odzew, a jaka będzie u was różnica wieku, bo ja wcześniej dzieciaczki rok po roku miałam a teraz będzie 6 i 7 lat różnicy i zastanawiam się jak to ogarnę początek szkoly u starszych i niemowlaka.

O Super ja 35 skończę za miesiąc i się zastanawiam czy jakieś dodatkowe badania robić.

Dzieki dziewczyny za odzew, a jaka będzie u was różnica wieku, bo ja wcześniej dzieciaczki rok po roku miałam a teraz będzie 6 i 7 lat różnicy i zastanawiam się jak to ogarnę początek szkoly u starszych i niemowlaka.
U mnie 9 lat będzie. W maju I komunia syna więc mam nadzieję że za szybko nie urodze tylko będę się kulac jeszcze [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Córka za 3 tygodnie kończy 4 lata :)

Witam się i nieśmiało dołączam do Was.
Termin mam wstępnie na 8.06. Termin @ 1.09 z tym że miałam 3 dni przerwy od poprzedniej miesiączki... Owu ok 15.09.
@ miałam dostać 29.09,brzuch mnie pobolewał kilka dni tak słabo jak na miesiączkę.
Jestem lutowa mamą 2015, miałam być marcową 2018,ale w 7tc zaczęłam plamić, trafiłam do szpitala i okazało się że pęcherzyk za mały jak na tc, potem zaczęłam mocniej krwawić...;(( Na szczęście obyło się bez zabiegu..
Dziś przed pracą zrobiłam test i wyszły mocne 2 kreski, błyskawicznie..A w pracy pobralam sobie krew na betę i wynik 791,2 w czwartek chce go powtórzyć...
W 1szej ciąży wogole bety nie oznaczałam, a w 2giej wyszła mi niska na początku, a potem w szpitalu spadała, dlatego teraz chce ją kontrolować.
Nie staraliśmy się teraz, w sensie myślałam że za wcześnie, więc stwierdziliśmy że jak ma być to będzie...
Na urlopie byliśmy we wrześniu w górach i chyba "trafiliśmy" w dni płodne.. W każdym bądź razie, zmiana klimatu i rozluźnienie chyba pomogly;)
Choć mam obawy czy wszystko będzie dobrze.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy tylko ja się tak zle czuje? Cały dzień gnije w łóżku. Co się rusze to coś boli ciągnie kluje... Masakra jeszcze do tego mdłości. Ja nie wiem jak można nie wiedzieć że jest się w ciazy. Mój brzuch ciągle daje znaki nawet na chwilę nie można zapomniec. DObrze że cały dzień pada to nie muszę iść z mala na spacer.

ewa66, można nie wiedzieć, gdy by nie brak @ i dwie kreski to bym nie wiedziała. Zasuwam w pracy jak mały samochodzik, tfu, tfu by nie zapeszyć :)

Mnie dziś naszło na zdrowy obiad. udka z kurczaka bez skóry i kości, z warzywami w środku (zdrowa mieszanka groszku marchewki i chyba bobu mrozona zdrowa mieszanka oczywiscie:p) i do tego papryka w paseczki pozawijałam pouklepywałam czosnku granulowanego co to zagnego E nie ma bo przeciez taki zdrowy! z kamisa! a świerzy wyszedł zielony do kubła na podwórze, pozwiedzać wyszedł bo nie był jeszcze. I do tego kasza gryczana prażona której nie trawią moje jelita bo mam ZJD. cóż zrobić jak uwielbiam kasze. no i zobaczymy jak to wyjdzie;D takie moje kulinarne wydziwiajstfa;P

A wy co macie na obiad?

aantalea, a skąd miałaś tego zdrowego kurczaka?

reklama
Byłam dzisiaj u lekarza i potwierdził ciążę, dziś u mnie 5 tydz. 2 dzień. Na razie brak jakichkolwiek objawów tylko trochę piersi bolą ( w poprzednich ciążach było podobnie) i odczuwam lekkie pobolewania pod brzuszka. Na usg umówiłam się a 19 będzie to już 7t4d więc powinno być już dobrze widać serduszko tylko jak ja te dwa tygodnie wytrzymam w niepewności czy wszystko ok. Jest wśród nas mamusia po 30 czy tylko ja taka starowinka?
wyobraź sobie, że są i starsze starowinki :)

Do góry